Czejena 28.09.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 A to teraz macie wygodę z tymi fugami... nie musisz wymiatać piasku...Tzn.pewnie głównie tylko Ty teraz sprzątasz,skoro dom ostatnio tylko na Twojej głowie Gratuluję kolejnego osiągnięcia-wiem jak to jest kiedy mąż w pracy,a na głowie dzieci,obiad,sprzątanie,remontowanie i wiele innych dodatkowych czynności...Ale za to kiedy wieczorem kładziesz się do łóżka,to przyjemnie się zasypia po takim męczącym dniu z myślą,że tyle znów dzisiaj dokonałaś... Czyż nie?:lol2: Ach jeszcze zapomniałam zapytać o parapety...Przyklejone i pomalowane już? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 29.09.2011 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 a ja może coś podpowiem... jeśli ta fuga jest za jasna, to zamiast używać impregnatów posmaruj ją sobie olejem, nie dość że przyciemni, to jeszcze będzie się ją łatwiej czyściło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 (edytowane) A to teraz macie wygodę z tymi fugami... nie musisz wymiatać piasku...Tzn.pewnie głównie tylko Ty teraz sprzątasz,skoro dom ostatnio tylko na Twojej głowie Gratuluję kolejnego osiągnięcia-wiem jak to jest kiedy mąż w pracy,a na głowie dzieci,obiad,sprzątanie,remontowanie i wiele innych dodatkowych czynności...Ale za to kiedy wieczorem kładziesz się do łóżka,to przyjemnie się zasypia po takim męczącym dniu z myślą,że tyle znów dzisiaj dokonałaś... Czyż nie?:lol2: Ach jeszcze zapomniałam zapytać o parapety...Przyklejone i pomalowane już? Czejeno fugi to wielka wygoda , a szczególnie jak się ma psa a najbardziej cieszy mnie to ,że mam to za sobą . Do tego ,że jestem wiecznie sama to jestem przyzwyczajona, tak było od zawsze ... jedynie ostatnie dwa lata mąż był częściej w domu , a tak zawsze w delegacji. No niestety żyć z czegoś trzeba , samo nie nakapie( szkoda ) ,a ja żyję według grafiku dzieci i takich tam jak każda matka stacjonarna:lol2: . Wieczorkiem to jestem tak padnięta ,że nie mogę zasnąć i częściej myślę :"o Boże ile jeszcze trzeba zrobić:o". A parapeciki czekają w kolejce oczywiście na swoich miejscach ... ach i takie prowizorki są najgorsze bo najdłuższe . Edytowane 29 Września 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 a ja może coś podpowiem... jeśli ta fuga jest za jasna, to zamiast używać impregnatów posmaruj ją sobie olejem, nie dość że przyciemni, to jeszcze będzie się ją łatwiej czyściło... A dzięki Niemodna ... tylko ,że ja nie chcę już jej przyciemniać bo jak tak sobie cała wyschła to podoba mi się, a jak kiedyś przyjdą listwy -białe podobno- to będzie git. Sposobu z olejem nie znałam , a słuchaj to później się nie rozmazuje , takie tłuste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Planuję uszyć do łazienki roletę rzymską , jak myślicie będzie pasować bo mi nic innego nie przychodzi do głowy . Materiał mam -jakieś tam płótno cieniutkie - to i bez kosztów będzie . Tylko jak się to szyje:confused: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.09.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Maniutka nasza ma na którejś stronie instrukcje szycia rolet. Ja z niej niewiele kumam, ale ja beztalencie szwalnicze jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 29.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 kubelku poczytaj tutajhttp://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,51461379,51462904.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Psosin dzięki już tam lecę mam wolną chwilkę teraz. Zosik Ty mi tu lepiej sprecyzuj która to strona bo u Mani to już 28 stron... chcesz mnie zabić ...a tam tyle piękności, że za nic się nie wezmę . Powiadasz beztalencie ? hym ja w sumie też i nie uwierzysz kto mnie tej sztuki uczył : jak ja go nazywam? MacGyver czyli mój Tato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Psosin byłam , niby łatwe ale sztukę jest równo to wszystko zszyć prawda ,muszę wybrać się do jakiegoś sklepu i pomacać z bliska . Albo jutro podpatrzę u mojej koleżanki , o tak będzie najlepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 29.09.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 post 342 strona 18 tylko teraz widzę, że to jest instrukcja zrobienia rolety rzymskiej ze starej żaluzji ale wiedziałam, że gdzieś dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.09.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Sie witam po przerwie Pani Kubelkowa:) ojjj...widze ze niezle do tylu jestem. Tyle nowosci i wiadomosci Co do rolet - mialam i normalna instrukcje ale przy okazji robienia czystki sie mi niechcacy wymazala. Poszukam jej potem i wkleje linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 29.09.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 na youtube były fajne filmiki instruktażowe... roman shade albo blinds sobie wpisz o... http://www.youtube.com/user/schuhby ten użytkownik miał to fajnie wytłumaczone, tyle że po angielsku... acha... na allegro da się kupić mechanizm do rolety sznurkowy za 6 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 29.09.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 kubel30 a nie myślałaś o plisach do łazienki? http://www.google.pl/search?q=plisy&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=608 według mnie wpasowałyby się idealnie i spełniały świetnie swoją funkcję: podczas kąpieli zasuwasz od dołu a górą wpada ci światełko w ciągu dnia wszędzie tylko te rzymskie i rzymskie a tu dodatkowo jest wąziutkie okno i nie będzie widać po prostu uroku tej rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Dziękuję dziewczyny za odzew poczytałam i dzięki uprzejmości mojej koleżanki jutro będę mieć kupione malutkie kółeczka do rolet . Mam nadzieję ,że w przyszłym tygodniu zacznę zabawę z maszyną do szycia:) Katawoj Tobie również dziękuję za coś zupełnie innego tylko ,że ja jakoś tych rolet od dołu nie lubię, nie leżą mi choć na pewno są praktyczniejsze od rzymskich. A tak w ogóle to nie wiem co z tego wyjdzie .... jak schrznię to nawet nie pokazuję . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 29.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 kubelko wyjdą dobrze, najpierw poprubuj na innym materiale prosty szew ( i ta prosta linia to cały sukces [ mi jakoś zawsze schodzi w bok ] ):lol2: Rolety rzymskie marzą mi się do salonu ( niestety nadal zostaną w krainie marzeń ).... Do Twojej łazienki ( tak tylko w nawiasie napiszę całkiem reprezentacyjnej łazieneczki ) będą pasować roletki . Trzymam kciuki za prosty szew Wianki poczyniłam dwa i bardzo dziękuję za inspirację i instrukcję.... jutro muszę zerwać gdzieś (jeszcze nie wiem gdzie ) gałązki głogu....widziałam dzisiaj w kwiaciarni wianek z głogu.... piękny tylko cena mnie zaniepokoiła 50 dych....sama zrobię taki za DARMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 29.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 a tam nie pokażesz... kilka przeszyć tylko, prawie jak firanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No dobra przyznam się : nie umiem szyć ...choć poduszki , firanki, spodnie ciążowe sama uszyłam:rolleyes: ale tych rolet to się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madia 29.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Czytam Twój wątek od tak dawna i nawet się nie przywitałam, wstyd normalnie. Zatem Witam się u Ciebie Kubelko I nie bój się tych rolet! Remontując wyczyniałaś takie cuda (do dziś mi się włos na głowie jeży jak widzę to zdjęcie gdzie siedzisz okrakiem na belce stropowej) i teraz dasz się zastraszyć strzępowi materiału? A i muszę to wreszcie napisać, mam takiego małego fioła na punkcie Waszych schodów-to są moje ulubione perełki w Wichurze. I nie chcę męczyć, ale jak tam masz jeszcze jakieś nieopublikowane fajne zdjęcia ze schodami w roli głównej to chętnie oczy nacieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 29.09.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Eeeeee nie umiesz spodnie, poduszki, firanki..... Dasz radę jak takie stroje uszyłaś gdzie były skomplikowane linie,to roletki pójdą jak z płatka To ja się jeszcze przyznam,że mam dwa zawody ten który wykonuję z pasją i miłością iiiiii też jestem wykwalifikowanym kaletnikiem ( ale przez całe cztery lata technikum [ właśnie 4 lata technikum kaletnicze trwało a nie 5 jak przeważnie wszystkie technika ] nigdy nie siedziałam za maszyną [ jak ja tego dokona łam to nie mam pojęcia ] i niestety też nie umiem szyć a powinnam chyba nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 29.09.2011 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Madia Jak cosik znajdę to wkleję , bo ja też je uwielbiam , tyle potu i prawie łez przy nich wylałam ,że nie mogę ich nie lubić Cieszę się ,że jest ktoś na świecie komu jeszcze coś się podoba ... ach już nie wiem co pisać może po prostu dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts