kubel30 29.09.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No nieźle Andżeliko , ale jesteś agentka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 30.09.2011 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Ja też przyznaję, że jestem fanką Twoich pięknych schodów.Na roletę najleiej wybrać materiał prosty ,dobrej jakości, który się nie skosuje. Brzegi obetnij równiutko, to i równo potem podwiniesz.Nie jest to trudne, potrzeba tylko precyzji i dokładności w odmierzaniu odpowiednich odstępów. Edytowane 30 Września 2011 przez KasiaC79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 30.09.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witaj Dzielna kubelkoJa przyszłam z budowy:) Jestem Twoją fanką od początku dziennika. Odezwałam się w sprawie okna, które jest ozdobą łazienki, ten łuk u góry - pięknie. I teraz gdy powiesisz rolety rzymskie zasłonisz go, szkoda. Może coś innego z forumowiczkami wymyślicie.pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.09.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Kasiu i VTS witajcie w mych progach . No właśnie ten łuk jest tak piękny ,że nie mam zamiaru go zakrywać chcę tą roletę powiesić na oknie lub nad samym oknem. Co mi tam szkodzi jak mi nie wyjdzie to kupię coś innego . Zawsze chciałam żaluzje drewniane , tylko boję się wilgoci bo wiadomo kąpiele do suchych nie należą. Uknułam sobie plan ,moja koleżanka to mistrzyni maszyny - stroje karnawałowe dla dzieci to dla niej pikuś - tak więc zabiorę ten materiał i zmolestuję na dokładny instruktaż. Szyć nie będziemy bo przy winku to pewnie niezłe esy-floresy wyjdą a już w domku sama coś tam wyskrobię. Edytowane 30 Września 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alana 30.09.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Dobrze, ze jest ten dziennik bo czytając go się relaksuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.09.2011 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Relaksuj się do woli Dobrze, ze jest ten dziennik bo czytając go się relaksuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.09.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Mój miejski leniwy kot poluje na myszy:D ... a jednak wychowałam go dobrze. Tylko dlaczego przynosi je do domu:o . O zgrozo właśnie łapałam -ganiałam jedną w salonie , taką na wpół żywą ... scena niczym z filmu grozy: Neon(kot) z myszą w pyszczku wpada do salonu przez okno balkonowe. Z tej radości i chęci podzielenia sie tak radosną chwilą miałczy do mnie ( ja w kuchni) i wtedy ta biedna myszka pod stolik tv uciekła:mad: . Zaraz po tym jak mój leniwiec dumny łasi się już do mnie nasza mała Jagóla (kociak) dopada tą myszkę...ta jednak ucieka. A ja skaczę pomiędzy kotami i przesuwam w tą i z powrotem stolik tv:( . Ufff na szczęście mysz dała nogę przez balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 30.09.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ło matko te koty poszalały , właśnie cyknęłam posta odwracam się o tam mała Jagóla myszą się bawi:bash: ... na tę okoliczność w kibel się nie rzucę ale mogę coś chlapnąć wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 30.09.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Hehe, dobre masz kotki, dzielą się przysmakami z Tobą Co do rolet, to też własnie myślałam żeby tego łuku nie zastawiać, czyli nie wieszać rolety na ścianie nad wnęką okienną, tylko na samej ramie okiennej, za pomocą uchwytów bezinwazyjnych, nie musisz wtedy nic wiercić. Jest jeszcze jeden plus tego zawieszenia, kiedy chcesz otworzyć okno, roleta wtedy nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 O matko..... Kubel, współczuję Ci tych darów. Ja się panicznie boję myszy, ale jak miałam koty i mi tak przynosiły te myszy, to omal zawału nie dostałam przy ratowaniu. Dla mnie to jest straszne! Naprawde! Wianej cudny. Jak Ty uszyjesz rolete, to ja obiecuję, że też uszyję do mojego piwnicznego pokoju. Bo też się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnieA 01.10.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kubel też polecam haczyki bezinwazyjne do rolet już mam zakupione wszystkie gadżety do rolet i zaczęłam szyć (podejście drugie ze względu na awarię maszyny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 01.10.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Z roletami pewnie sobie poradzisz ale ja proponuje tak jak dziewczyny cos na sama rame okna .Fajne sa takie "uchylne zazdrostki" proste do uszycia(tunelik i juz) i mechanizm pozwala na odchylenie kiedy chce sie wiecej swiatła wpuscic.No to co moge Ci cos zaproponowac co do okiennic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.10.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Julinka dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.10.2011 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 A co to są haczyki bezinwazyjne bo ja nie wiem. Ale wiem jak to już uszyć , byłam i widziałam a nawet dostałam taśmę z kółeczkami ... teraz tylko maszyna i do dzieła. Tylko nie wiem czy się wyrobię bo mój luby wchodzi na dach wyciągać komin - czas najwyższy i nic innego mi nie pozostaje jak znów być pomocnikiem Ale na dach to ja już nie wejdę ... chyba:sick: już mi słabo:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.10.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 A te haczyki zakłada się na okno i można potem zamykać to okno ? I znów mi słabo chyba się zaraz rozchoruję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 01.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 E tam nic wielkiego.Tak sobie pomyslałam,ze moze masz jakies pomieszczenie ,w ktorym moglabys uzyc okiennic od wewnatrz(oczywiscie jezeli ktores sie ostana w dobrym stanie)Uwazam ,ze byłoby ciekawie ...Ale wiesz taka propozycja( mysle warta przemyslenia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julinka1 01.10.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 To sa takie plastikowe do zaczepienia na ramie okna od gory z dodatkowa regulacja.Sa tez przyklejane na "przylepce".Nie musisz wtedy wiercic dziurecek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 01.10.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Kubelko w mojej galerii na 2 stronie pokazuję mechanizm rolet bezinwazyjnych, może do czegoś Ci się to przyda i będziesz wiedziała co i jak A ja dzisiaj mam totalnego lenia ... kompletnie nic nie zrobiłam, a teraz mam wyrzuty sumienia , miałam takie plany i nici z nich ... Za to jutro idę w Gorce na kijki , a co !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.10.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Dzięki dziewczyny za pomoc , już wszystko jasne:) tylko będzie problem z zakupem tego ustrojstwa , będę musiała poszukać. Udało mi się uszyć tą moją roletkę , cudo żadne , a wyszło tak Teraz tylko powiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 01.10.2011 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Julinko niezły pomysł, tylko ,że ja nie mam pojedynczych okien w pomieszczeniach , jedynie obecny pokój dziecięcy ale tam na razie nie ... może jak będzie sypialka...muszę pomyśleć ... no niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts