kubel30 04.10.2011 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Gosiek nie mogłam pokazać bo to na razie jakaś tragedia , zawiesiłam tylko do zdjęcia , ale jak mąż skończy obrabianie drzwi - właśnie to robi:D- to idzie ze mną do łazienki coś tam przykręcić . Tak to sobie wymyśliłam ,że będzie pod łukiem , tam mam odcinek prosty:lol2: Z tych kafli i tego mozolnego fugowania jestem dumna .Kurcze kolana bolały okrutnie, palce wyprane od czyszczenia i to polerowanie, spać nie mogłam ...uff na szczęście mam to za sobą. A wiesz też zastanawiałam się nad zielonym tylko bałam się ,że będzie za ciemno to przez wiatrołap - brudnołap to czasem ciemnawo jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 04.10.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Nooo fajna tylko jak to wyjdzie na dużej powierzchni ... oj może zaboleć Zosik przecież mówię o okiennicach na szafkę , zapomniałaś najwyraźniej . Właśnie zakończyłam ostatnie szlifowanie i gładzenie , posmarowałam impregnatem tak więc bielenie zostaje na jutro. Zapomniałam ,że po tym środku musi minąć trochę czasu by robić cokolwiek dalej ... buuu szkoda. Znów coś uknułam bo jak tak wszystko przygotuję to mąż nie będzie miał wyjścia i zrobi stelaż do tej szafki . Pewnie się ucieszy:yes: Na te listwy to ja pewnie długo będę jeszcze czekać, ale poczekam wyjścia awaryjnego brak:eek: :confused: uduś mnie - zwalę winę za sklerozę na choróbska chłopaków, mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.10.2011 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zosik str 84 post 1675 tam stoją i czekają - OKIENNICE na szafkę na buty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.10.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Zieleń nie musi być ciemna niestety lubię prawie wszystkie odcienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.10.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Trafiłam dziś na Twój wątek i nadziwić się nie mogę ile pracy wykonaliście. Efekty cudowne! Aż mi głupio, że my praktycznie tylko sprzątamy na naszej budowie:confused: Gdy widzę czego dokonaliście żałuję, ze nie kupiliśmy starego domu na Kaszubach. Chociaż nie wiadomo co by z tego wyszło;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 04.10.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jak pisałam u siebie kubelko już jestem.... Przyszłam podziwiać wianek z jarzębiny wow pięknie wyszedł , roletki fiu fiu....( patrzyłam u siebie na tył rolet i u mnie kółka są przyszyte powyżej [ciut powyżej] tego patyka, a nie po niżej jak u Ciebie...ale widzę, że to chyba nie przeszkadza super wyszła...to ja też postaram się uszyć roletkę sama..., dynia cudna - zaczarowana kareta, szarość fug wpasowana idealnie ( dobrze, że jaśniejsza fuga - delikatny kontrast ), piękny nowy KOMIN ( najważniejsze, aby super ciąg w nim był ), no i pobielona okiennica....słoje prezentują swoje piękno i ja bym zostawiła ten kolor jutro skończysz i zobaczysz jakie wyjdą idealne już je widzę czyli szafkę na buty widzę ). Listwa w łazience super i przy kafelkach koło wanny.... całkiem na swoim miejscu...podoba mi się .... oj podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jeszcze raz dziękuję za siebie i męża Co do cegły to było moje najlepsze posunięcie , teraz nie żałuję , ale był taki moment ,że chciałam odpuścić. Kala ja w Twojej kuchni od czasu do czasu przesiaduję cichutko;) kochana...........moja kuchnia jest martwa póki co A teraz proszę o opinię co o takim bieleniu myślicie:yes: a tu by lepiej pokazać bielenie ... to są dechy na próbę Piszcie bo coś w tym kierunku chcę dalej podziałać ... ładnie poproszę . uwielbiam bielone drewno!!! u siebie mam duzo bielonego drewna, mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.10.2011 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Trafiłam dziś na Twój wątek i nadziwić się nie mogę ile pracy wykonaliście. Efekty cudowne! Aż mi głupio, że my praktycznie tylko sprzątamy na naszej budowie:confused: Gdy widzę czego dokonaliście żałuję, ze nie kupiliśmy starego domu na Kaszubach. Chociaż nie wiadomo co by z tego wyszło;) Pozdrawiam. Witam i tak sobie myślę ,że jeszcze może przyjdzie czas na zakup domku na Kaszubach ... i myślę , że nie powinno byc Ci głupio , pomyśl u mnie fachowcy dużo nie zarobili Ty dałaś zarobic i też jest dobrze. Zagladaj jak najczęściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 04.10.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Będę zaglądać. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.10.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Juszczakówko jak zawsze dziękuję serdecznie , a moje kółeczka przeszyłam już wyżej , gdzieś tam dojrzałam niestety po fakcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 04.10.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Kalu jak siedzę w Twojej kuchni to nie wydaj mi się pusta , martwa:eek: , a drewienko bielone cudne , szczegółnie w tym niebieskim pokoiku i łazience .Wiecie jak tak biegam od wątku do wątku to dostaję oczopląsów , tyle pięknych aranżcji , każdy dom inny .... i bardzo dobrze bo byłoby nudno:D Edytowane 4 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 05.10.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam, przekierowało mnie tu z innego wątku i wpadłam po uszy Pięknie u Ciebie. Zdolna jesteś. Zazdroszczę zapału, umiejętności i przede wszystkim EFEKTU! Będę podgladać wiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.10.2011 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam Jaksie , czuj się jak w domu ... albo lepiej jak na wakacjach i podglądaj ile chcesz. Właśnie piję pierwszą kawkę i jak na mnie to stanowczo za późno , wirtualnie stawiam wszystkim na dzień dobry:) Pierwszą dawkę adrenaliny zaserwowała mi o 6.00 moja psica... normalnie wariatka. Wypuściła ją na dwór córka , ja w tym samym czasie zdążyłam zobaczyć kątem oka sarenkę za oknem ( prawie na balkonie) i było już po ptakach:bash: .Tyle co zdążyłam zrobić to puścić się w pogoń w kaloszach za tą kudłatą. Dobrze ,że byłam ubrana i nie mam sąsiadów za miedzą bo niezły ubaw by mieli z Kubelki biegającej i drącej się za psem po polach:lol2: Masakra już myślałam ,że po psie tzn. daleko pobiegła ... ja nie Psica wróciła zadowolona jak nigdy, a jak pewnie jeszcze ze mnie się nabijała, sarenka na szczęście uciekła a ja nie miałam czasu na kawę . Ze spraw wczorajszych - nie mam haków zamontowanych w łazience... roletka musi czekać . Sumie mogę sama wywiercić te dziury ale co z tego będzie to aż strach pomyśleć . Ta cegła tak pyli ,że nawet z odkurzaczem zostają czerwone ślady. Chyba jednak poczekam na małża:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.10.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 To masz myśliwskiego psa ale bez żartów raczej popracuj nad nią, bo owczarki mają we krwi włóczęgostwo i polowania a wtedy mogą być kłopoty Kiedy planujesz ogrodzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.10.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 a co do brudzącej cegły to coś takiego może pomoże...http://www.nokaut.pl/pozostale-akcesoria-do-narzedzi/pochlaniacz-pylu-karcher-ddc-50.html albo choć koperta przyklejona pod dziurką, też pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.10.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Gosiek dzięki za namiary , kopertę znałam ale jeszcze nie znalazłam ich w kartonach , poczekam jednak a poza tym jestem trochę zajęta Wracając do kudłatej to ona najbardziej słucha się męża , no mnie też ale nie tak bardzo a ogrodzenia to ja nie planowałam ... sama już nie wiem powinno jednak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 05.10.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 I wyszło tak jak myślałam , pomalowałam jedną stronę okiennicy ... było bardzo źle:cry::cry: .Tylko pomalowana rozcieńczoną farbą wyglądała okrutnie ...fe Nie mogłam na nią patrzeć więc w ruch poszła szlifierka i taki o to efekt uzyskałam. Jednak robiąc w ten sposób czyli malując i ponownie szlifując strasznie dużo czasu mi to zajmie. I jak małż wczoraj zobaczył tą deskę na żywo to stwierdził ,że woli tylko lekkie przebłyski białego... chyba mi jednak nie wyszło:oops: I lepiej już nie będzie:( , góra szafki będzie taka jak parapety, boki nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 05.10.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 kubelko na zdjęciu wygląda bardzo dobrze serio, poboba mi się bardzo . Myślę , że jak pomalujesz drugą cz. będzie idealnie i napiszę , że bardziej mi się podoba bobielona decha od oryginału ( chociaż oryginał też coś w sobie ma ). I te słoje, sęki .... . Zostaw już te pierwsze i zabieraj się za drugie drzwi. SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 05.10.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Lecę z odsieczą!! A mi się te drzwi bardzo podobają, widać drewienko, ale i białym zalatują. A Wam nie bardzo się ten efekt podoba? Tylko faktycznie dużo roboty z tym malowaniem i szlifowaniem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 05.10.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Normalnie mi szczęka opadła... Trochę przeciągiem przeleciałam przez Waszą Wichurę, bo mam teraz tylko chwilkę, ale wieczorkiem zrobię sobie kakao i posiedzę i poczytam i pooglądam... Coś pięknego!Wiankiem się zachwyciłam w wątku o jesieni, a tu cały dom taki cudny!Ja też tak chcę, taki przedpokój, cegłę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts