Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

babie lato Bikosy....komentarze :)

Recommended Posts

Pytanie co prawda do bikosy ale może ja wyjaśnię, a jeżeli się mylę to bikosa mnie poprawi Latyfundia - to w starożytnym Rzymie wielkie majątki ziemskie, które powstawały głównie z zagarnięć ziem rolników. Oświadczam, że nie zagarnęłam mojej posiadłości, nie posiadam niewolników, itp. Moją 3,5 hektarową malutką działeczkę dostałam od rodziców. :D :D :D Pozdrawiam i zapraszam na moje latyfundia :wink: :D

• Odpowiedzi 194
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Bikosa postępy na budowie są bo widziałam a w dzienniku pustki. Jak tak dalej bedziesz zaniedbywać swoich czytelników to ich stracisz :wink: Ostatni wpis był tak dawno że dziennik wypadł na druga stronę. Oj popraw się, popraw :wink: :D

A tak dla pozostałych czytelników dziennika bikosy oświadczam, iż domek nieźle się prezentuje i mam nadzieję że nadal pnie się do góry. :lol: :D :lol:

Juz sie poprawiłam, troszkę w skrócie ale jest cd.

Dzięki Malinko za mobilizację.

Zdjęć narazie niet. Może wzrzucę ze 2 po weekendzie- aktualnego stanu.

W dzienniku zapomniałąm jeszcze podziękowac Dobrej Wandzie za dożywianie :lol: I sąsiadce za to samo (jakiż ona piecze pyszny chlebuś)- mniam.

Widziałam, widziałam- śmy, no zapomniałaś Bikosiu o moim małzowinku :wink: Ale wybaczam, jesteś zakręcona przez ta budowę, ale za to dzielna jak mało kto. A dla Antosia- medal. To niesamowite dziecko i tak samo dzielne jak mama. Domek super- przecież muszę mieć ładny widok z okna :wink: Niedługo zajedziemy by zobaczyć postępy na budowie i podładować akumulatory. Niech w końcu słoneczko zaświeci, bo popadam w depresję jesienną :cry: Pozdrowionka

O Boziu, upss, znaczy Bikosiu,

Kto by pomyślał, że tymi małymi rączętami tak sobie ze stalą poradzisz i z wykonawcą. Czy to dzięki jakiejś ukrytej charyzmie, czy kobiecej delikatności tak sobie dobrze radzisz?

Ja, chociaż jestem herszt - babą na budowie, to i tak kręcą mną tak chcą :cry:

Oby Antoś pierwsze kroczki postawił w waszym domku - trzymam kciuki :D

Widzę bikosa, że przyzwyczaiłaś majstra do ucinania z wypłaty. Ja za to w inną stronę, do wypłacania nieprzewidzianych transzy, ale zgodnie z pracami - jest zastój nie ma pieniędzy...

A tak w kweistii Twojej ekipy to teraz chyba wiem skąd u Ciebie taka cena za dom, czyżby wliczyli w to swoje "starty" w przepychankach z inwestorką?

Mam nadzieję, że szybko zaczniesz ciesiółkę. Ciekawe z jakim efektem. U mnie poszło szybko, ale nie bez udziwnień. Po rezygnacji z płyty stropowej nad tarasami zapomnieliśmy o podwyższeniu kolumn i majster mnie woła, że on już sam nie wie, ale te rynny to się nie zejdą :o ... to była zagwozdka. Mam nadzieję, że unikniesz takich "przyjemności".

Teraz mam już więźbę całą, jest śliczna, ale co dziwne zostało kilka części :o , a na dachu trochę więcej. Teraz czekam na powrót murarzy, a potem deskowanie, papowanie i dachówa. A i moja połowica zmieniłą zdanie o kominie - wracamy do źródeł czyli do tynków.

Pozdrawiam i sam się dziwię skąd mam czas na pisanie... a Ty skąd go masz? Antoś pożycza? :wink:

Bikosa, tym razem nie byłam, nie widziałam. Deficyt wolnego czasu u mnie olbrzymi... :( Słusznie zauważył Rafałek, że ty chyba czas przysługujący człowiekowi na dobę od Antosia pożyczasz :wink: Cóż za to bedzie miał chłopak domek cacy.Pogoda ani to wczasowa, ani budowlana. Trzymam kciuki za poprawę, bo domek musi porządnie wyschnąć, a ja... troszkę pogrzać w słoneczku spracowane człowieczeństwo własne, czyli siebie. Pozdrawiam

• 2 weeks później...