rzatis 27.06.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam. Ostatnio wstawiłem drzwi balkonowe do wyjścia na ogródek. Nie mam koncepcji na schody,właściwie to tylko 2 stopnie wchodzą w rachubę,które zmieszczą się na opasce betonowej okalającej dom. Różnica poziomów to 56cm,wiem ,przydały by się 3 stopnie ale nie mam miejsca. Moje pytanie. Jak i z czego najlepiej /najtaniej/ wykonać te 2 stopnie? Czy beton /szalunek, ewentualnie zbrojenie/, a może z bloczków obrys a środek wylać betonem. Szerokość schodów to ok.120cm. Za wszelkie sugestie będę niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.06.2010 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Pniak betonowy , na głębokość przemarzania, do poziomu ziemi.Można dodać dużo gruzu betonowego lub kamienia budowlanego.Izolacja pozioma i dalsza część schodów z mocnego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzatis 27.06.2010 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Pniak betonowy , na głębokość przemarzania, do poziomu ziemi. Można dodać dużo gruzu betonowego lub kamienia budowlanego. Izolacja pozioma i dalsza część schodów z mocnego betonu. Czy to znaczy, że na istniejącej opasce/ 30-40cm w ziemi / nie mogę posadzić tych 2 stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 28.06.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 To za płytko.Co to za opaska ?W wyniku mrozów schody będą się podnosić.Na wiosnę nie koniecznie wrócą do stanu pierwotnego.Jeżeli jest to połączone z domem to raczej proponuję zrobić na głębokość przemarzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts