grzenio20007 27.06.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam, Chciałbym spróbować ułożyć płytki podłogowe, jest tego około 8 m^2 aktualnie na podłodze są płytki pcv ale za moją sprawą mają stamtąd zniknąć. Otóż moj problem polega na tym czy sobie z tym poradzę mam dużo samo zaparcia oraz chęci, wiec myślę iż jest to połowa sukcesu. Wiem że powinienem podłogę po zerwaniu tych płytek pcv oczyścić z wszelkich ruchomych kawałków i przynajmniej choć raz ją zagruntować (planuję 2x), maszynkę do cięcia płytek będe miał tak jak większość sprzetu, mam tez takie pytanie gdyż w tym pomieszczeniu co mam układać te płytki na scianie są panele drewno-podobne (chyba tak sie nazywają) czy lepiej jest te panele na samym dole podciąć i pod nie ułożyć płytki (choć to troche mi sie wydaje nie wykonalne jak na laika w tej dziedzinie, a ten odstęp później zakryję listwą wykończeniową) czy nie podcinać i z odstępem ok 0,5 cm je ułożyć (to rozwiązanie wydaje mi sie bardziej wykonalne) zachodzę w głowe jeszcze jak zacząć i z której strony układać te płytki zeby ten wzór jako tako wyszedł. Jak dowiem sie jak umieścić zdjęcie to zrobie przykładowy rozkład pomieszczenia i go tutaj wkleję, jeśli będę miał jeszcze jakies pytanie to na pewno napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.06.2010 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 podciąć są takie piłki z krzywą rączką najważniejsze żeby układać od jednej strony albo od środka a nie od obu ścian zaczynać bo w środku wyjdzie kawałek płytki jakość podłoża nie do ocenienia na odległość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.06.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ja bym chyba nie docinał tych paneli na ścianach. niech coś zaraz zacznie się ruszać i odpadać. Lepiej dociągnąć kafelki do tych paneli a szczelinę zamaskować listwą.8m2 to nie dużo. spokojnie dasz radę. Oczyścić podłoże, zagruntować i kleić. Do kładzenia można się zaopatrzyć w takie przyzsawki jak do szyb - ułatwiają proste kładzenie kafelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 28.06.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 to podcięcie wydaje mi sie troche zatrudne dlatego że później nie wyobrażam jak ja złapie poziom itd. zresztą napewno te panele jeszcze przez jakiś czas tam będą a jeśli będziemy je demontować to tą szczeline która pozostanie wypełnię fugą a później przykryję listwą wykończeniową. Co do podłoża to jest tam oczewiśćie beton, patrząc poziomica czy jest równa wydaje mi sie ze tak bo płytki pcv które są na rogach gdzie niegdzie odstają i mogą psuć ten poziom ale niewielkie tam nie równośći postaram sie wyrównać klejem. Myślę że będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts