6nikon 27.06.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Witam. Chciałbym sobie zrobić na strychu pokój i mam prośbę do was, mianowicie, czy mogę na podlogę (płytę) ułożyć bezpośrednio na kleju płyty OSB, a potem już panele podłogowe ?? Czy nic się z tym nie będzie działo ?? Płyta u mnie jest prosta. Dziękuje z góry za pomoc I drugie pytanie: Więźba na tym strychu idzie tak ni w 5, ni w 10. I czy mogę wyciąć w dwóch miejscach elementy konstrukcyjne więźby ( w wejściach do pokojów, bo bez ich wycięcia musiałbym podnieść podłogę ze 25 cm, żeby nie mieć stopnie) i je wzmocnić górą ?? Edytowane 27 Czerwca 2010 przez 6nikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.06.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Z czego ta płyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6nikon 29.06.2010 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 betonowa, zbrojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.06.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 betonowa, zbrojona Możesz wykleić płyty OSB układając w cegiełkę. Dla pewności możesz również dodatkowo ją przykręcić do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6nikon 30.06.2010 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A nierówności wylewki ( do 1,5cm) stosując płyty OSB niwelować poprzez podkładanie jakiś listewek pod spód ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.06.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A nierówności wylewki ( do 1,5cm) stosując płyty OSB niwelować poprzez podkładanie jakiś listewek pod spód ?? PISZESZ W PIERWSZYM POŚCIE...ŻE PŁYTA U MNIE JEST PROSTA.. koniec cytatu! MOŻESZ zabudować płyty OSB na piance poliuretanowej nisko ściśliwej. jest to technologia, którą opisywałem w tym forum. Poza tym została ta technologia przedstawiona w artykule Profesjonalny Parkiet w 2009 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts