Vafel 27.06.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Hej, Mam takie dość dzjwne pytanie... Dziwne, bo w najgorszych koszmarach nie myślałem, że z czymś takim może być problem. Mam podcień wejściowy, na którym są płytki klinkierowe i z też z płytek klinkierowych jest zrobiony cokolik. Ściana, przy której jest cokolik jest wytynkowana tynkiem silikonowym baranek 1,5 mm. Między cokolikiem a ścianą jest szczelina jak na zdjęciu poniżej: http://img249.imageshack.us/img249/3763/plytkipodcien.jpg Byłem pewien, że bez problemu można ją zatkać silikonem w kolorze fugi, ale majster twierdzi, że nie da się tego zrobić silikonem, bo tynk jest nierówny i silikon też wyjdzie nierówno i będzie to brzydko wyglądało. Stąd pytanie: czym to zatkać? Czy zwykła fuga (nie silikonowa) będzie OK? Dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 27.06.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Zastosuj fuge w silikonie w kolorze tynku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 28.06.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ale podobno tego nie da się zrobić fugą w silikonie, bo ściana jest nierówna i nie da się ładnie wyrównać tej fugi (tak jak jest zrobione na styku cokoliku i płytek)... Przynajmniej tak twierdzi majster... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.06.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ale jak silokon będzie w kolorze tynku, to nie będzie widać, że jest nierówno.Dodatkowo po miesiącu przestaniesz zwracać uwagi na ten element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 28.06.2010 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 OK. Spróbuję na jakimś fragmencie. Najwyżej później to wydłubię jak będzie wyglądało tragicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 28.06.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Są też listwy wykończeniowe do płytek i cokołów plastikowe zaokrąglone ,albo metalowe srebrne lub złote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzenio20007 28.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 zapytaj o te listwy plastikowe wykończeniowe, wyglądają dość estetycznie tylko obawiam sie że teraz będzie ciężko ją tam wmontować. Chyba żeby od nowa cokolik położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2010 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 heh tylko wez teraz dobierz silikon w kolorze madeira12 .... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 29.06.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 W kolorze madeira 12 to raczej nie znajdę. Pozostaje mi ceglasty Mapei (taki jak fuga między płytkami). Sprawdzę jeszcze te listwy, o których piszecie i zobaczymy jak to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
utek76 30.06.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam,nie wiem, czy pomogę, ale ja mam to wykończone tynkiem tym samym co ściana. Wygląda bardzo dobrze, chociaż jest mała różnica koloru, bo tynk kładziony na ścianach już 2 lata temu, a schody dopiero co robione....ale podobno za jakiś czas się wyrówna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.07.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 01.07.2010 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Oooo... dobry pomysł z tym tynkiem... Może też tak spróbuję. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 02.07.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Próbuj z tynkiem, tak jak pisali twoi przedmówcy. Ja mam tak zrobione i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts