kobi033 27.06.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 (edytowane) witam zostały mi chyba dwa wiadra disprobitu z tytana po malowaniu ścian fundamentowych, teraz mam do zrobienia taras nad garażem i zastanawiam się czy można użyć tego disprobitu jako podkład pod papę termozgrzewalną warstwy- podkład- papa termozgrzewalna- styropian- folia- wylewka Edytowane 27 Czerwca 2010 przez kobi033 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.06.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szdar77 01.07.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 co do warstw ja dałbym dysperbitpapę folię styropian foliewylewkę podejrzewam że styropian z papą się pogryzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miplomar 22.04.2011 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Czy Izoplast Dysperbent można zastosować jako środek gruntujący pod papę termozgrzewalną SBS na wieńcu i betonie chudym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 22.04.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 W praktyce wszyscy stosują. Ale.... ten produkt nie ma atestu na stosowanie do pomieszczeń przeznaczonych do stałego pobytu ludzi. Można oficjalnie zastosować do garazu, na taras, do piwnicy. Ale nie do pokoi itp. Jestem świeżo po przerobieniu tego tematu, nic w praktyce nie ma atestu, nawet dedykowane pod papę produkty Icopala. Ja się ugięłam i zastosowałam Akryfol - podkład pod papę biały, mleczny, do betonu i innych podłoży. Papa już leży porządnie przygrzana. Na razie leży, nie zwinęła się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Papa to się nie zwinie...Styropian się "zwinie" (może zgasnąć, bo to piana)Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miplomar 23.04.2011 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) http://www.adw.com.pl/produkty-23.html cytuję: IZOPLAST DYSPERBENT jest ekologicznym, nowoczesnym, wodorozcieńczalnym środkiem do wykonywania wszelkich typów izolacji wodochronnych pionowych i poziomych na zewnątrz oraz wewnątrz budynków. oraz: ZALETY PRODUKTU: - nie zawiera rozpuszczalników organicznych - produkt „na zimno” – gotowy do stosowania - prosty w użyciu – minimalny nakład pracy - możliwość laminowania z użyciem wkładek zbrojących z tkanin technicznych -nie wchodzi w reakcje ze styropianem więc atest chyba ma i styropianu "nie zwinie" Zdrowych i Wesołych... Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez miplomar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urtica 26.04.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Też czytałam tą stronę producenta przed decyzją o zakupie środka. W końcu zadzwoniłam do nich i usłyszałam, że do wnętrz może być, ale takich, jak piwnice, garaże, czyli takich nie przeznaczonych do stałego pobytu ludzi. W sumie myslę, że co by człowiek nie zrobił - jakoś będzie i już. Ja wzięłam Akryfol, Ty weźmiesz Izoplast Dysperbent i też żył będziesz, jak i ja. Mam nadzieję.....A na papę położę folię, co by styropianowi nie zaszkodziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts