finlandia 10.11.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Swego czasu ktoryś forumowicz miał problem z innym producentem bram. Zaproponowano podobne rozwiązanie - reakcja klienta też była podobna do Twojej. Od mniej więcej roku w bramach tej firmy "omegi" są standardem w dużych wymiarach i żaden Klient nigdy nie powiedział mi że to szpeci mu bramę - nie zauważają tegp. Po prostu musi być tak jak szyny prowadzące pod sufitem i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 10.11.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Swego czasu ktoryś forumowicz miał problem z innym producentem bram. Zaproponowano podobne rozwiązanie - reakcja klienta też była podobna do Twojej. Od mniej więcej roku w bramach tej firmy "omegi" są standardem w dużych wymiarach i żaden Klient nigdy nie powiedział mi że to szpeci mu bramę - nie zauważają tegp. Po prostu musi być tak jak szyny prowadzące pod sufitem i kropka. Ty żarty z tą "kropką" sobie robisz czy poważnie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witek86 10.11.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 nawet nie pytałem czy masz omegi bo myslalem ze tak!krispol teraz nawet wymienił swoje wczesniejsze omegi na masywniejsze i sztywniejsze.mi ogólnie brama z omegami sie podoba ... ale jeden lubi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 10.11.2011 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 To mi powiedz jak bez rygli zamknąć trwale bramę jeżeli masz napęd w pozycji otwartej i wyłączą prąd? ja powiem UPS teściowa mieszka w okolicy gdzie często wyłączają prąd i zamontowałem jej ups, działa to od kilku lat IDEALNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Ja z moich bram jestem bardzo zadowolona ale one takie maciupkie som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawawa 10.08.2015 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam.Stoję przed wyborem bramy garażowej o wymiarach 5000x2125. Do wyboru mam bramę firmy Normstahl i Wiśniowski. Poprosiłam o wycenę w 2 firmach i różnica pomiędzy nimi to 1000zł na korzyść Normstahla.Zostanę więc raczej przy tej firmie tyle, że nie wiem czy wybrać produkt Smart czy Superior. Od przedstawiciela dowiedziałam się, że w wersji Smart (tańszej o ok 1000zł) zamiast uszczelek są jakieś gumy, które brudzą panel. Czy ktoś z użytkowników mógłby to potwierdzić?W wersji tańszej nie ma dodatkowych osłon sprężyn, rolek i szyn jezdnych. Czy to ma znaczenie w dłuższym użytkowaniu?W droższej wersji jest uszczelka podłogowa ze szczelinami wentylacyjnymi. Podsumowując czy opłaca się dołożyć 1000zł za powyższe opcje czy nie są one niezbędne. Widziałam próbki segmentów w kolorze białym (bramę w takim kolorze chcemy zakupić) i okazuje się, że do wyboru są 3 faktury: gładka, woodgrain czy brillant. Brama gładka jest matowa a bramy woodgrain i brillant błyszczące/ śliskie. Obawiam się, że ten mat może łapać kurz bo ma takie widoczne "pory". Tylko czy brama z wytłoczeniami też nie będzie trudna do utrzymania w czystości. Mam też prośbę o polecenie sprawdzonych firm wykonujących montaż energooszczędny bram Normstahl w okolicach Warszawy w rozsądnej cenie. Może ktoś stał przed takimi wyborami, jest już użytkownikiem bramy i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem. Edytowane 10 Sierpnia 2015 przez aniawawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts