Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Niesolidny solidny Normstahl?

Recommended Posts

Swego czasu ktoryś forumowicz miał problem z innym producentem bram. Zaproponowano podobne rozwiązanie - reakcja klienta też była podobna do Twojej.

Od mniej więcej roku w bramach tej firmy "omegi" są standardem w dużych wymiarach i żaden Klient nigdy nie powiedział mi że to szpeci mu bramę - nie zauważają tegp. Po prostu musi być tak jak szyny prowadzące pod sufitem i kropka.

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Swego czasu ktoryś forumowicz miał problem z innym producentem bram. Zaproponowano podobne rozwiązanie - reakcja klienta też była podobna do Twojej.

Od mniej więcej roku w bramach tej firmy "omegi" są standardem w dużych wymiarach i żaden Klient nigdy nie powiedział mi że to szpeci mu bramę - nie zauważają tegp. Po prostu musi być tak jak szyny prowadzące pod sufitem i kropka.

Ty żarty z tą "kropką" sobie robisz czy poważnie????

• 2 weeks później...
  • 3 years później...

Witam.

Stoję przed wyborem bramy garażowej o wymiarach 5000x2125. Do wyboru mam bramę firmy Normstahl i Wiśniowski. Poprosiłam o wycenę w 2 firmach i różnica pomiędzy nimi to 1000zł na korzyść Normstahla.

Zostanę więc raczej przy tej firmie tyle, że nie wiem czy wybrać produkt Smart czy Superior.

Od przedstawiciela dowiedziałam się, że w wersji Smart (tańszej o ok 1000zł) zamiast uszczelek są jakieś gumy, które brudzą panel. Czy ktoś z użytkowników mógłby to potwierdzić?

W wersji tańszej nie ma dodatkowych osłon sprężyn, rolek i szyn jezdnych. Czy to ma znaczenie w dłuższym użytkowaniu?

W droższej wersji jest uszczelka podłogowa ze szczelinami wentylacyjnymi.

Podsumowując czy opłaca się dołożyć 1000zł za powyższe opcje czy nie są one niezbędne.

Widziałam próbki segmentów w kolorze białym (bramę w takim kolorze chcemy zakupić) i okazuje się, że do wyboru są 3 faktury: gładka, woodgrain czy brillant. Brama gładka jest matowa a bramy woodgrain i brillant błyszczące/ śliskie. Obawiam się, że ten mat może łapać kurz bo ma takie widoczne "pory". Tylko czy brama z wytłoczeniami też nie będzie trudna do utrzymania w czystości.

Mam też prośbę o polecenie sprawdzonych firm wykonujących montaż energooszczędny bram Normstahl w okolicach Warszawy w rozsądnej cenie.

Może ktoś stał przed takimi wyborami, jest już użytkownikiem bramy i mógłby się podzielić swoim doświadczeniem.

Edytowane przez aniawawa