cineck 28.06.2010 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam, dwa dni temu dekarze zamontowali mi okna dachowe. Dziś na działce zauważyłem ,że dwa z nich (w sumie są trzy) są całkowicie zaparowane od zewnątrz. Nie wiem czy mam już się bać, że coś poszło nie tak czy może to normalne i wszystko jest ok. Dodam tylko ,że poddasze nie jest jeszcze ocieplone. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staś100 28.06.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Jeśli okno czasami rano zaparowane jest od zewnątrz to normalne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 28.06.2010 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 No to właśnie było z rana..... 9 - 10, ktoś to może potwierdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 28.06.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 może od środka? to pewnie wilgoća od zewnątrz to pewnie rosa albo deszczale może ktoś jeszcze ma pomysł? bo nie jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 28.06.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Nie , nie na 100% od zewnątrz, od wewnątrz wszystko ok dziś u nas nocka była zimna więc może rzeczywiście rosa na szybach się utworzyła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 28.06.2010 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Nie , nie na 100% od zewnątrz, od wewnątrz wszystko ok dziś u nas nocka była zimna więc może rzeczywiście rosa na szybach się utworzyła.... no jak na zewnątrz to czym się martwisz? Po deszczu też będą mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 28.06.2010 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Mokre a zaparowane to różnica Jutro jadę dobrze popołudniu na działkę i obejrzę jak wyglądają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cienki66 28.06.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Wszystko jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.06.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 a szybę w samochodzie tego dnia miałeś też zaparowaną od zewnątrz? Nawet jeśli nie to póki co nie masz czego się obawiać, całkiem normalne zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 28.06.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 na trawca robi się rosa a okno to co gorsze też chce rosy - dam sobie ręke uciąć że te okienka są od zachodu i rano nie ma tam słońca gdy tylko słoneczko na nie zaświeci to po kilku minutach wszystko znika Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 29.06.2010 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Mokre a zaparowane to różnica czy ja wiem, to woda i to woda pewnie nie zwróciłeś uwagi ale wszystko dookoła też było "zaparowane": dachówka, trawa. Na każdym elemencie architektury osiada rosa, na tych montowanych nie w pionie jest to widoczne, o ile np. na dach nie zwróciłeś uwagi o tyle na oknach było to wyraźnie widoczne, znika jak słoneczko poświeci. Jak ktoś tu napisał: okna zaparowane nie są od wschodu? To jedno niezaparowane jest na tą samą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 29.06.2010 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Potwierdzam to drugie nie zaparowane okno jest z drugiej strony. Po południu wszystko jest ok . Myślę , że problem rozwiązany i nie ma co panikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 29.06.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 (edytowane) To może przy okazji odświeżę swój stary kawał, którym tu kiedyś debiutowałem i który na drugi dzień wyrzucono mi uroczyście do jakiś tam "porad życiowych'"A to przecież fizyka w czystej postaci. Spróbujcie.Oto sprawa: stawiamy wieczorem przed zimną nocą samochód pod ścianą budynku. Rano prawie wszystkie szyby są zaparowane bądź zaszronione.Prawie, bo te (ta) skierowane w stronę muru pozostały czyste. Pytanie: dlaczego tak się dzieje ? Jaki jest mechanizm tego, że para wodna nie osadza się na tych zwróconych w stronę muruszybach, nawet mimo mrozu ? Zjawisko jednakowo objawia się przy lekkim ochłodzeniu bez mrozu i kilkustopniowym mrozie w nocy.Pozdrawiam. HS Edytowane 29 Czerwca 2010 przez hes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freetask 30.06.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Potwierdzam to drugie nie zaparowane okno jest z drugiej strony. Po południu wszystko jest ok . Myślę , że problem rozwiązany i nie ma co panikować. no to fajnie, oby tylko tak dalej powoli do przodu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts