wampir_wawelski 28.06.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam serdecznie, organizując sobie ogród wokół świeżego domu, postanowiłem, że obejścia przed domem wyłożę sobie fajnym płaskim kamieniem polnym. Z uwagi, ze mieszkam w okolicy, gdzie takiego kamienia pod dostatkiem, dysponuje co ciekawymi okazami (sztuki nawet 1,5 m2). Lekturę już przerobiłem co do podsypki i utwardzenia kamienii, chociaż są tak wielkie, że bez tego leżał by na gruncie bez ruchu, ale zasady w tej materii należy zachować.Moje pytanie do Was to takie, czego dołożyć do prostej zaprawy cementowo piaskowej, aby osiągnąć ładny kolor fugi? poszukuje jakiegoś dodatku - bo wydaje mi się, ze np wapno na pewno wybieli taką zaprawę, wówczas będę miał fugę pomiędzy kamieniami w kolorze jasno białym, czy macie pomysł na coś ciemniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 30.06.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Są pigmenty do betonu - zapytaj w wytwórniach betonowej kostki brukowej. Jeśli chcesz przyciemnić dodaj sadzy (b. trwały pigment) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 30.06.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Z tą sadzą podoba mi sie pomysł Lubie takie ciekawostki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts