zientas 28.06.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam,Mam działkę na górce i w dodatku ze sporymi spadkami.czy mogę ją zniwelować o 40 cm bez pozwolenia na budowę?bez kopania fundamentów czy czegokolwiek, chcę ściąć w najwyższym miejscu 40 cm.pozdrawaiamzientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek9000 28.06.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 wg prawa budowlanego, nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 28.06.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Ale przecie pod grządki można sobie trochę ziemię wyrównać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 29.06.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Najpierw należy się zastanowić jak takie prace wpłyną na działki sąsiednie. Jak będziesz miał takiego właściciela sąsiedniej działki jak ja to się zastanów. Mój po przywiezieniu 3 wywrotek ziemi do zniwelowania dołków na działce przyjeżdżał kilka razy sprawdzać jak to wygląda.Nie wiem do dziś kto go informował o moich pracach, ponieważ działka to nieużytek zarośnięty chaszczami, a właściciel mieszka w innej miejscowości. Ja go rozumiem, ponieważ to jego własność i ma prawo dbać o nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 29.06.2010 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 No to nadal nie wiem czy pod te grządki to można czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 29.06.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Myślę, że te 40 cm nie wpłynie na sąsiednie działki. Ja zrobiłam tak aby innym nie zaszkodzić, a mieć taki poziom działki jak chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 29.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Jeśli tylko "zetniesz" i ta ziemia zniknie to pewno nikt nie będzie miał pretensji, ale gdy tą ziemią zmienisz stosunki wodne na czyjąś niekorzyść to może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts