Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

remont starego domu

pivkoj

Recommended Posts

Witam,

mam do remontu dom, ponieważ jestem na urlopie bezpłatnym 6 miesięcznym chciałem sam go trochu pod remontować głównie łazienki, hydraulik wymieni instalacje i tu pytanie czy solary warto zakładać i jeśli tak to jakie? w sklepach mówią co chcą byłem w 4 i mam 4 wersje, mam też pytanie czy baterie słoneczne mają już taką technologie, żeby podgrzały zimą podłogę w łazience??

kiedyś pomagałem przez półtora roku układać flizy więc chcę spróbować własnych sił i samemu położyć mam co do tego pytanie czy stare flizy trzeba skuć czy mogę np na stare flizy naciągnąć grunt a raczej izolacje mapei (chyba tak to się piszę) to tworzy taką gumę i jest podobno świetnym podłożem pod flizy, czy jeśli naciągnę to n a stare flizy to czy mogę na to położyć nowe flizy czy lepiej skuć stare flizy mimo, iż nie odpadają i nie dzwonią?? a może ktoś mi udzieli informacji jakiej firmy produktów używać szwagrowi zamontowali muszle klozetową z wbudowanym w ścianę pojemnikiem na wodę i po 2 miesiącach musiał kuć płytki bo się spłuczka zepsuła i trzeba było coś tam wymienić, trochę dużo pytań ale jka mówią kto pyta nie błądzi :) dzięki za pomoc