Tobi_ 28.06.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Trochę męczy mnie sytuacja ciągłego oczekiwania na podział działki (geodeta się nie spieszy za bardzo), a następnie jej przepisanie na mnie. Tak więc mam otrzymać część działki, pod budowę domu. Miasto posiada plan zagospodarowania przestrzennego. Co jako jeszcze nie-właściciel, ale przy pełnym poparciu i, w razie potrzeby, udziale/pełnomocnictwie obecnego właściciela mogę już załatwiać, przed podziałem i przepisaniem działki, aby zaoszczędzić już czasu na późniejszych etapach. Jakie dokumenty załatwić lub jakie prace wykonać na działce, aby usprawnić ten cały ślamazarny proces?Będę wdzięczny za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadekm 06.07.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 witam podpinam się pod temat , też jestem tym zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadMiky 08.07.2010 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Ja też się podpinam pod pytanie, jestem w tej samej sytuacji.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 12.07.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 A na jakim jestescie etapie? Z mojego doswiadczenia to nie wiem czy da sie zrobic wiele - na pewno warto wystapic jak najwczesniej o wypis z MPZP (ale to i tak bedzie potrzebne do umowy notarialnej); w kwestii chocby warunkow przylaczy - wydaje mi sie ze ciezko bedzie, bo przytrzyma was tu czekanie w ewidencji gruntow na ujawnienie podzialu - tu przydaje sie przycisniecie geodety, bo u mnie jego interwencja skrocila te czynnosci z miesiaca do dwoch tygodni. Generalnie do wiekszosci rzeczy bedziecie potrzebowac jakiejkolwiek mapki (chocby odbitki z mapy zasadniczej) - wydaje mi sie, ze musi na niej juz byc naniesiona nowa dzialka, wiec po raz kolejny wracamy do tego, ze glownym blokujacym bedzie ewidencja gruntow/starostwo powiatowe. W moim przypadku okazalo sie, ze nawet po umowie notarialnej mapa zasadnicza nie byla zaktualizowana, ale i tak po jej aktualizacji wydanie warunkow przylaczy zajelo mniej, niz wykonanie i dostarczenie przez geodete mapy syt-wys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts