f.5 26.12.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Mi osobiście nie podoba sie jak jest układany w plastrach -wrecz bardzo mi sie nie podoba. ale luzem patyczki juz daja fajny efekt.. Najczesciej wlasnie ludzie ukladaja luzem. Zalezy też od drzewa ( kazde wyglada inaczej i jedno jest bardziej pstrokate a inne bardziej tonowane) Na materiały zawzse jest jakiś BUM , 3-5 lat temu był szał na takie mozaik , później pojawiła sie moda na gotowe bambusy a teraz na debowe deski itp) Dawniej układaliśmy duzo mozaiki ale nadal sie układa choc mniej. Klienci sa różni ,Od mieszkania w bloku pana Kowalskiego po domy biznesmanow ,prawników i innej maści bogaczy W zależności od materiału ( lakier chemia czy eko czy też oleje) taka mozaika inaczej sie prezentuje OK rozumiem a co jest ponadczasowego.? Robiąc podłogę w domu mysle o materiale wzorze na conajmniej 10 eee więcej lat. na początku podobał mi sie tek - kolor pasuje do okna złoty dąb. taki mam w łazience lecz deski sa waskie maja szerokosc 9 cm długosc do 120cm ale takich długich w paczce jest jak na lekarstwo najwiecej takich 30 cm. w łazience jakos to wygląda (mała powierzchnia) jednak w salonie nie widzę takiego misz maszu z milona klepeczek. optuję za materiałem o wymiarach 19 cm x 200 cm grubosc 1,5 cm i tu napotykam na cenę ????????????? co z takiego rozmiaru dostanę i w jakiej cenie ? warstwowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.12.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Zawsze można taki wzór zrobić http://img577.imageshack.us/img577/320/p9210047.jpg Albo takie coś W knajpie jak najbardziej , salonie samochodowym , jednak ja jestem szczegolnym przypadkiem i sciany mam tylko białe a na podłodze musi byc spokojnie. jedynie sęki zaakceptuję taka chora moja psychika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 26.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 OK rozumiem a co jest ponadczasowego.? Robiąc podłogę w domu mysle o materiale wzorze na conajmniej 10 eee więcej lat. na początku podobał mi sie tek - kolor pasuje do okna złoty dąb. taki mam w łazience lecz deski sa waskie maja szerokosc 9 cm długosc do 120cm ale takich długich w paczce jest jak na lekarstwo najwiecej takich 30 cm. w łazience jakos to wygląda (mała powierzchnia) jednak w salonie nie widzę takiego misz maszu z milona klepeczek. optuję za materiałem o wymiarach 19 cm x 200 cm grubosc 1,5 cm i tu napotykam na cenę ????????????? co z takiego rozmiaru dostanę i w jakiej cenie ? warstwowego. Ponad czasowe sa jodełki dębowe ktore teraz sie odnawia po 40-80 latach:P Teraz jest za duze parcie na mode i aktualne trendy. Co do cceny to zalezy ale fakt ze im wiekszy material to wieksza cena Takie cos jak robilismy to na gotowo wyszło 240zl/m2 ( dab lity barwiony -gotowy materiał montowany bez cyklinowania po klejeniu) http://img821.imageshack.us/img821/7784/dscf5834w.jpg Albo można duze dechy z z tanszego miekkiego drzewa i jakoś zakolorować jak np tutaj http://img62.imageshack.us/img62/1702/dscf4951b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.12.2012 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Co do cceny to zalezy ale fakt ze im wiekszy material to wieksza cena Takie cos jak robilismy to na gotowo wyszło 240zl/m2 ( dab lity barwiony -gotowy materiał montowany bez cyklinowania po klejeniu) http://img821.imageshack.us/img821/7784/dscf5834w.jpg Ta cena to na gotowo czyli 100 % kosztów ? listwy przypodłogowe i tak dalej ? na górę ciagle się zastanawiam co do materiału , w sypialniach planuje drewno lakierowane , egzotyk bądz taki jak pokazałes dąb. jednak na dole planuję http://en.parador.eu/products/Engineered%2520Wood%2520Flooring/Trendtime%25208/1441842 Szukam wykonawcy który zaproponuje kompletną ofertę na tym własnie materiale. reasumujac gora 50 m2 cos tanszego lakierowanego dół 50 m2 http://en.parador.eu/products/Engineered%2520Wood%2520Flooring/Trendtime%25208/1441842 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 27.12.2012 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Cena bez listw wykonczeniowych - listwy to zazwyczaj od 6zlmb ( najtansze najprostsze lite listwy do 10-12-17 zl/mb Listwy wysokie zazwyczaj klejone lub wiercone do sciany ,MDF , fornirowane albo klejonki) ostatnio tez robiliśmy listwy na specjalne zamówienie dla klientki za 80zl/mb - hehe ale to juz klient ktory mozna powiedziec ze był z kosmosu:) ).Ladny materiał wybrales , duzo ludzi wybiera pierwsze klasy materiałów jak najlepsze deski i parkiet , zeby nie miały zadnego seka, znaku drzewa , zeby nie było widac słojów itp. jak taki materiał jest bez freza to po wylakierowaniu wyglada jak jednolita tafla , niczym nie różni sie wizualnie od dobrego panela.Ja osobiście lubie drzewo z sekami, z rysami itp.Drzewo ma wyglądać jak drzewo.Co do wyceny to jak bedziesz szukał fachowcow to wpierw poczytaj na necie zebys tez miał pojecie i nie dal sobie kitów wciskac .Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 27.12.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Albo można duze dechy z z tanszego miekkiego drzewa i jakoś zakolorować jak np tutaj http://img62.imageshack.us/img62/1702/dscf4951b.jpg W leroymerlin widziałem takie deski po 30zł od m2, sosna, na 1.5 lub 2 metry. Edytowane 27 Grudnia 2012 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 27.12.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Miszaki bardzo ładne wnetrza ale co do tej wilgotnosci 30% to troche mało . napewno tyle macie?? przeciez tyle to nawet dla zdrowia jest bardzo zle . optymalne to przedzial od 40 do60 ( rozne zrodla roznie podaja ) Wiemy, niestety trudną ją podnieść... stosujemy nawilżacze ale mało dają... jak są mrozy to wilgotność spada nawet do 20% niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dalakk 26.10.2013 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Witam,Zamierzam zmienić podłogę w mieszkaniu chciałabym aby nawet w kuchni było drewno i teraz mam pytania :)znalazłam deskę litą sosnową w Castoramie za jakieś 35 zł czy ona jest dobra czy lepiej kupić jakąś inną?Jakie drewno na podłogę jest najlepsze?Malować lakierem czy olejować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 27.10.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Witam, Zamierzam zmienić podłogę w mieszkaniu chciałabym aby nawet w kuchni było drewno i teraz mam pytania :)znalazłam deskę litą sosnową w Castoramie za jakieś 35 zł czy ona jest dobra czy lepiej kupić jakąś inną?Jakie drewno na podłogę jest najlepsze?Malować lakierem czy olejować? Witam Podłogi sosnowe również maja swój urok, przez pierwsze 3-5 lat jak nam nie zżółkną i powstana wgnicenia od butów czy innych "upadków" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 27.10.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 Podłogi sosnowe z naszych realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.10.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 czyli kleić najpierw osb a potem deskę do osb? A opcja przybicia do osb? ta opcja niestety nie wchodzi w rachubę. Płyta OSB najgrubsza ma 32mm. Gwoździe muszą mieć długość 55mm. Razem deska 22mm i 32mm OSB daje 54mm. Krótszy gwóźdź to słabsze mocowanie szczególnie w płycie OSB. Jedynie możesz przykleić płytę OSB do podłoża i dodatkowo przymocować na dyble do podłoża około 12-15 dybli, następnie płytę OSB przeszlifować usuwając parafinę i kleić do niej deski na 2kPU. Odradzam mocowanie na gwoździe desek a nawet na wkręty do drewna, bez klejenia i dyblowania do OSB do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts