leoni 29.06.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 witam, mam pytanko bede zaczynał stawiać ścianki działowe na parterze, ale mam nierówna wylewke czy bedzie problem jak pod ścianki posmaruje lepikiem i połoze pape czy lepiej zrobic wylewke wyrównującą pod ścianki a później położyć pape?? Doradzcie , acha i czy najpierw robić wylewke wyrównującą na całym parterze czy pierwsze położyć tynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krychlis 30.06.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 witam, mam pytanko bede zaczynał stawiać ścianki działowe na parterze, ale mam nierówna wylewke czy bedzie problem jak pod ścianki posmaruje lepikiem i połoze pape czy lepiej zrobic wylewke wyrównującą pod ścianki a później położyć pape?? Doradzcie , acha i czy najpierw robić wylewke wyrównującą na całym parterze czy pierwsze położyć tynki?? Nie wiem, czy do końca rozumiem, ale wydaje mi się, że masz na myśli bardziej chudy beton niż wylewkę. Jeśli tak to po prostu posmarowałbym najpierw dysperbitem do zastosowania wewnątrz, na to papa i na papę stawiałbym ścianki działowe. A nierównościami bym się nie przejmował - przy stawianiu ścianek dajesz po prostu w jednym miejscu więcej zaprawy cementowo-wapiennej i tyle... a co do tynków, to zdecydowanie odradzam robienie posadzki docelowej przed tynkami. Zostanie ona nieźle "zapaskudzona" przy tynkowaniu, być może nawet pouszkadzana przez rusztowania, itp. Ja w tej chwili jestem na etapie tynkowania, a tynkuję mając na podłodze na razie chudy beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leoni 30.06.2010 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 no właśnie o to mi chodziło bo zastanawiałem jak wyleje na równo pod ściankami jak potem złącze izolacje,czyli ok nie nadlewam nierówności, a czy tym dysperbitem mogę posmarować cały parter w przypadku gdy będe robił ogrzewanie podłogowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts