Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nierówne wylewki

leoni

Recommended Posts

witam,

mam pytanko bede zaczynał stawiać ścianki działowe na parterze, ale mam nierówna wylewke czy bedzie problem jak pod ścianki posmaruje lepikiem i połoze pape czy lepiej zrobic wylewke wyrównującą pod ścianki a później położyć pape??

Doradzcie , acha i czy najpierw robić wylewke wyrównującą na całym parterze czy pierwsze położyć tynki??

witam,

mam pytanko bede zaczynał stawiać ścianki działowe na parterze, ale mam nierówna wylewke czy bedzie problem jak pod ścianki posmaruje lepikiem i połoze pape czy lepiej zrobic wylewke wyrównującą pod ścianki a później położyć pape??

Doradzcie , acha i czy najpierw robić wylewke wyrównującą na całym parterze czy pierwsze położyć tynki??

Nie wiem, czy do końca rozumiem, ale wydaje mi się, że masz na myśli bardziej chudy beton niż wylewkę. Jeśli tak to po prostu posmarowałbym najpierw dysperbitem do zastosowania wewnątrz, na to papa i na papę stawiałbym ścianki działowe. A nierównościami bym się nie przejmował - przy stawianiu ścianek dajesz po prostu w jednym miejscu więcej zaprawy cementowo-wapiennej i tyle... a co do tynków, to zdecydowanie odradzam robienie posadzki docelowej przed tynkami. Zostanie ona nieźle "zapaskudzona" przy tynkowaniu, być może nawet pouszkadzana przez rusztowania, itp. Ja w tej chwili jestem na etapie tynkowania, a tynkuję mając na podłodze na razie chudy beton