Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie schody najlepsze, murowane czy drewniane?

Jagódka1719506798

Recommended Posts

My mamy ażurowe z dębu - takie też były z planu.

Kompletnie nie rozumiem argumentu "ja jestem za betonowymi bo są stabilne".

Proste:) Nie rozumiesz tego argumentu bo masz dobrze zrobione i gratulację, ale wiele jest przypadków że ktoś stawia takie schody i stabilne nie są, trzeszczą, gibają się i w ogóle do bani. Nie twierdzę że wszystkie takie są ale niestabilne schody prędzej się trafią przy ażurowych bo przy betonowych się jeszcze nie spotkałem...

Proste:) Nie rozumiesz tego argumentu bo masz dobrze zrobione i gratulację, ale wiele jest przypadków że ktoś stawia takie schody i stabilne nie są, trzeszczą, gibają się i w ogóle do bani. Nie twierdzę że wszystkie takie są ale niestabilne schody prędzej się trafią przy ażurowych bo przy betonowych się jeszcze nie spotkałem...

No tak, różnych "fachowców" się spotyka:rolleyes:

my będziemy mieć schody drewniane pełne. pod nimi będzie spiżarnia. pod schodami wylewka jest obniżona i będą 3 stopnie. ja nie miałam wyboru mąż uparł się na drewniane i koniec. zgadzam się z tym co kto napisał wcześniej że wykonawcy mają problem z dobrym wylaniem schodów. wystarczy poczytać dzienniki budowy.

dla mnie minus drewniany to to że jest to ostatnia rzecz jaką robisz w domu przed wniesieniem mebli.

zgadzam się z tym co kto napisał wcześniej że wykonawcy mają problem z dobrym wylaniem schodów. wystarczy poczytać dzienniki budowy.

wykonawcy w ogole maja problem ze wszystkim,drewniane tez niejedna osoba tutaj przeklela

wszystko kwestia szczescia,czy to co sobie zaplanujemy,uda sie naszemu fachmanowi czy nie

totolotek :eek:

u nas dębowe ażurkowe , pięknie pachną :) Są ciepłe , stylowe , po prostu piękne..............bieganie tam i z powrotem to sama przyjemność

Claudii jestem bardzo ciekaw jak w końcu oddzieliłaś to zejście do piwnicy od parteru? Tylko te drewniane drzwiczki zastosowaliście? Nie wieje wam z dołu? :)

• 2 weeks później...
Najlepsze schody to takie, które mi się podobają, pasują do wnętrza, są stabilne, wygodne i bezpieczne, mają ładny kolor i których nie muszę spłacać przez kilka lat. Czyli takie jak moje :rolleyes:

zgadzam się w pełni.

u nas nie było dyskusji będą drewniane dębowe. ja osobiście nie lubię jak w wydzielonej klatce są drewniane schody takie niezabudowane.