cineck 29.06.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam, przejdę od razu do meritum. Mój piec ma z tyłu wyjście kwadratowe (to które zostanie podłączone do komina) Natomiast komin tą część (bodajże czopuch) która ma się połączyć z piecem ma okrągłą (wkłady kominowe) Czy będzie duży problem aby to ze sobą połączyć ??? są jakieś redukcje czy po prostu trzeba giąć blachę i wszystko dopasować. Załączam fotkę jak to wygląda. http://img684.imageshack.us/img684/3307/piecl.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad1de 29.06.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 redukcja koło-kwadrat w firnie jawar zrobią z miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 01.07.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dobrze jest też zaizolować wełną mineralna (z zewnątrz).Zdarza się że bez izolacji termicznej wilgoć ze spalin się skrapla i cieknie czarna ciecz. U mnie tak było, po założeniu wełny - jak ręką odjął! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 14.11.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Podnoszę temat, mam ten sam problem i szukam takiej redukcji fi200 na kwadrat. Przeszukałem net wzdłuż i wszerz i nie znalazłem takowych. Zębiec robi dla swoich kotłów, choć półoficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts