themichals 29.06.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Witam. Otóż pytanie jest pewnie proste aczkolwiek nie dla mnie:rolleyes: Jak odnowić tynk widoczny na zdjęciach ? Chodzi mi właściwie o pomalowanie tynku aktualnego na kolor dajmy na to żółty. Jakich materiałów użyć, jaki byłyby koszty takiej odnowy? http://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-06/54684f55.jpghttp://fotoo.pl/zdjecia/thumbs/2010-06/389305f7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 29.06.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Najpierw napisz co to jest za tynk..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
themichals 29.06.2010 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Najpierw napisz co to jest za tynk..? Dobre pytanie... O tym tynku wiem tyle, co Wy widzicie na zdjęciach. Niestety. Ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.06.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ze 2 moze 3 lata temu spotkalem sie z tym rodzajem wyprawy tynkarskiej, nic sie tego nie chcialo trzymac - przeszlismy na probki i w koncu znalazla sie jakas chemia warstwa szczepna plus tynk na to ale okazalo sie ze taniej i pewniej bylo to skuc w cholere. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
themichals 29.06.2010 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ze 2 moze 3 lata temu spotkalem sie z tym rodzajem wyprawy tynkarskiej, nic sie tego nie chcialo trzymac - przeszlismy na probki i w koncu znalazla sie jakas chemia warstwa szczepna plus tynk na to ale okazalo sie ze taniej i pewniej bylo to skuc w cholere. Super, dzięki za odpowiedź. Dodam tylko tyle, że życzyłbym wszystkim, aby tynk na ich domu tak wyglądał po 30 latach(o ile nie więcej)! Pamiętasz może co w końcu użyliście na ten tynk? A jaki byłby koszt skucia aktualnego tynku i zrobienia nowego? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.06.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 koszt skucia i zrobienia nowego to juz pytanie do wykonawcy, ale w takim ukladzie masz juz inne opcje np wykonanie docieplenia. ja nie pamietam nawet czy to bylo 2 czy 3 lata temu a co dopiero jezeli chodzi o dokladna chemie. wiem ze robilismy kilka prob i wszystko spadalo. w koncu udalo sie uzyc jakiejs zywicy z piaskiem kwarcowym i na to dopiero warstwa tynku, ale okazalo sie ze taniej wyszlo skuwanie i swiezy tynk. Trwale to to jest nie powiem wiem ze wtedy byl to poniemiecki budynek z taka wlasnie wyprawa tynkarska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
themichals 30.06.2010 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 koszt skucia i zrobienia nowego to juz pytanie do wykonawcy, ale w takim ukladzie masz juz inne opcje np wykonanie docieplenia. ja nie pamietam nawet czy to bylo 2 czy 3 lata temu a co dopiero jezeli chodzi o dokladna chemie. wiem ze robilismy kilka prob i wszystko spadalo. w koncu udalo sie uzyc jakiejs zywicy z piaskiem kwarcowym i na to dopiero warstwa tynku, ale okazalo sie ze taniej wyszlo skuwanie i swiezy tynk. Trwale to to jest nie powiem wiem ze wtedy byl to poniemiecki budynek z taka wlasnie wyprawa tynkarska. Ok. Czyli jedyne wyjście to skucie aktualnego tynku. Napisz mi proszę orientacyjną kwotę za wykonanie tynku - zwykłego bez dociepleń i innych opcji. Załóżmy, że nie liczymy ceny za skucie. Potraktuj to jako świeżo wybudowaną ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 30.06.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 themichals mało konkterne pytania zadajesz. Tynk nie jest tynkowi równy! Napisz jaki tynk chcesz mieć na elewacji, bo duża różnica będzie między wykonaniem tynku cem-wap, a wykonaniem szlachetnego tynku cienkowarstwowego. Są to zupełnie inne tynki i w innych procesach technologicznych wykonywane. Poczytaj najpierw forum i sam sobie zadaj pytanie, co chcesz mieć na elewacji. Dopiero wtedy pytaj o ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts