Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drewniana mata do łazienki

monikaa13

Recommended Posts

Tylko że te na polach namiotowych pewnie na trawce lub w blotku leżały, były z sosny i pewnie nie impregnowane

Te łazienkowe współczesne maty są zazwyczaj z egzotycznego drewna, a to OGROMNA różnica.

No zgadza sie. Ale myslisz ze nie zostaje na nich jakis nie wiem, osad? Ta paskudna sliskosc? Nawet jesli bylby to bambus to i tak musialby byc mocno impregnowany itd.

Ja mam taką matę:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/vi/kg/qp4n/51UEzFThwsIOHbI9HB.jpg

Jest piękna, naprawdę :) Pod spodem ma takie łączniki dzięki temu nie ślizga się po podłodze. Jest impregnowana i nie wsiąka w nią woda, ani nic innego. Nawet jak jest czasem biała od kamienia (a mamy duży) to wystarczy wytrzeć mopem. Można ją myć, wycierać i nic się z nią nie dzieje. Nie jest broń boże śliska. Nawet jak jest mokra jest zupełnie matowa i całkowicie bezpieczna.

Nic,a nic nie żałuję tego zakupu. Choć mata nie była tania, warto było.

Mata kupiona tutaj. Przesyłkja i kontakt błyskawiczny. Mają różne rodzaje mat w dowolnych wymiarach.

http://kospod.opol.pl/

Monika śliczne te maty , najładniejsze jakie widziałam w necie , można kupić przez internet?

Śliczne, bo mają piękny ciemny odcień.

Jak najbardziej można kupić przez net. Link podawałam wyżej.

Oglądałam też maty w Leroyu, fajne ale po pierwsze jasne, a po drugie w takie małe kwadraciki - za dużo tego, ja chciałam jak najbardziej prostą.

Ja mam mate bambusową w kabinie prysznicowej, czyli w brodziku. Wydaje mi się, że nawet te leżące na podłodze, ale i tak w jakimś stopniu narażone na wilgoć powinno się czyścić środkami przede wszystkim grzybobójczymi. Na przykład takimi stosowanymi w saunach. Nie ma siły, nawet najlepiej zaimpregnowane drewno w końcu gdzieś złapie troche wilgoci.

myślę dokładnie tak samo jak amalfi, choć do tej pory byłem nieco bardziej sceptyczny - do póki nie zobaczyłem wklejanych przez was zdjęć, niektóre maty są na prawdę ładne i stylowe ;) myślę że jeśli będzie się o nie odpowiednio dbać i kontrolować ich stan, to unikniemy przykrych niespodzianek, a gra jest chyba warta świeczki...;p