Njord 30.06.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Chciałbym postawić na swojej posesji garaż wolnostojący według projektu http://www.projekty.garazy.pl/projekt-zg-45ile taki garaż powinien kosztować? Zastanawiałem się czy stawiać garaż w technologii murowanej czy szkieletowej (drewnianej).Dostałem ofertę od firmy, która budownictwem szkieletowym się zajmuje na kwotę 25'000,- PLNprzy czym projekt był by lekko zmodyfikowany - tzn. garaż przedłużony o jakieś 4-5m2 na pomieszczenie gospodarcze - wiata wtedy oczywiście również. Nie wiem tak naprawdę, czy to dużo, czy mało i czy w technologii murowanej nie było by lepiej. Myślałem o szkieletowej, bo dom jest w takiej technologii wykonany. Moglibyście mi coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 27.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 jak przedłużony o 5m to prawie 2x taki....nic nie piszesz o kosztach fundamentów i podłóg- czy w tym są czy nie a to wbrew pozorom spory kosztJa chcę postawić u siebie garaz dwustanowiskowy plus pom. gospodarcze , policzyłam, że najtaniej będzie postawić na płycie betonowej (ale to akurat u mnie tak jest - ze względu na już mocno utwardzony i przygotowany teren) która jednocześnie będzie posadzką. W moim przypadku będzie to garaż 6x9, dach - prosty z minimalnym spademw jednym kierunku, osb plus gont. ściany od wewnątrz osb, potem styro między belki konstrukcyjne (drewniane) od zewnątrz osb/lubfolia i deska elewacyjna.brama dwustanowiskowa biała z napędem..Wyszło mi około 25000- 30000 na gotowo. Duzy koszt w tym stanowi brama.W wersji murowanej i dachem - blachodachówką wychodziło mi około 40000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 03.11.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Ja wiem, że na niewielki, najprostszy garaż na samochód i ewentualnie miejsce na jakieś półeczki dostałem kiedyś cenę 15.000 i było to dużo. Hmm chyba 15k, już nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts