autorus 17.05.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2016 od tamtego roku używam grila gazowego i na tą chwilę nie zamieniłbym go na zwykłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 18.05.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Brak jest też pytania jaki rodzaj "nierdzewki" zastosować. no to jaki? Żaroodporny? Jest taki? autorus - kusisz! Jaki masz, są daszki, tj. aromatyzery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin.prawda 18.05.2016 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2016 Może to nie ekologiczne, ale zawsze kupuje jednorazowy i po gillowaniu go wyrzucam. Raz że nie mam gdzie go trzymać, a dwa że tak jest wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptyk 22.05.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Ja tez mam gazowego. Dokładnie kupiłem sobie grilla Broil King. Nie trzeba się martwić o węgiel podpałkę itp, butla starcza na cały sezon spokojnie. Nie muszę się męczyć z rozpalaniem i czekac aż się nagrzeje same pozytywy. A smak według mnie jest znakomity dzieki aromatyzerą czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2016 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 mam dokładnie tej firmy, ale modelu nie pamiętam. Jest też po lifcie, bo mi teściowa wjechała w niego samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 22.05.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 (edytowane) no to jaki? Żaroodporny? Jest taki? Jest sporo gatunków nierdzewki. http://eskat.com.pl/eskatt/images/sklad_stali_1_duzy.jpg Chyba nierdzewka typu 316 byla by dobra . Typ 316 jest austenityczną stalą nierdzewną chromowo-niklową, odporną na działanie wysokich temperatur i o wyjątkowej odporności na korozję. Jest szeroko stosowana w środowiskach, w których poddawana jest działaniu czynników chemicznych, soli, kwasów i wysokich temperatur. Edytowane 22 Maja 2016 przez animuss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.05.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Która z wymienionych jest do kontaktu z żywnością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 22.05.2016 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 ... Chyba nierdzewka typu 316 byla by dobra... Dzięki wielkie za tabelę, pytanie gdzie takie coś można kupić? Mam na oku blachę 0.5mm 304 lub 431(2H17N2) -nie znam się na tym, ale rozumiem, że im wyższy nr tym lepiej, czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 22.05.2016 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2016 Która z wymienionych jest do kontaktu z żywnością ? Tu chyba łatwiej wymienić która nie jest. Sztućce nierdzewne mają największy kontakt nie tylko z żywnością ale też bezpośredni np. łyżką jemy zupę ,a produkuje się ze stali ferrytycznych ,austenitycznych oraz martenzytycznych.. Najczęściej sztućce czy inne naczynia wytwarza się ze stali ferrytycznych , bo są najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekKijas 26.05.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 (edytowane) w poprzednich sezonach korzystałem z małych grilli właśnie takich z tesco ale pomyślałem, że lepszym rozwiązaniem będzie kominek ogrodowy bo to po pierwsze bardziej estetyczne, a po drugie łatwiejsza obsługa i pogoda nie jest dla niego straszna hahaha przemyśl to bo ja jestem bardzo zadowolony Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 26.05.2016 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Moje poczucie estetyki mówi mi aby się do czegoś takiego nie dotykać długim kijem. Najdelikatniej mówiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 26.05.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2016 Ani to grill ani wędzarnia,można to spróbować wykorzystać jako kominek z otwartym paleniskiem jak nie pęknie od temperatury, albo ostatecznie do suszenia owoców na ruszcie w upalne dni, to bubel nieudolnie zareklamowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawcio_er 29.05.2016 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 tylko koniecznie musicie pamiętać by taka blacha była chartowana to raz, dwa nie pokryta żadną emalią. Ja na ten sezon kupiłem grill BroilKinga jestem przezadowolony, z taką intensywnością jak ja grilluję, koszt zakupy zwróci się w przyszłym miesiącu Jest świetny, kiełbasa zupełnie inaczej smakuje po takim grillowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 30.05.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 (edytowane) mam dokładnie tej firmy, ale modelu nie pamiętam. Jest też po lifcie, bo mi teściowa wjechała w niego samochodem. Broil King ma składane boczne półeczki )))) Trzeba było je złożyć - teściowa miałaby więcej miejsca Widać, że lubicie duże ruszty, skoro wybraliście gazowego Kinga Udanego sezonu życzę. Edytowane 30 Maja 2016 przez śmig_śmigalska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 30.05.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Ja tez mam gazowego. Dokładnie kupiłem sobie grilla Broil King. Nie trzeba się martwić o węgiel podpałkę itp, butla starcza na cały sezon spokojnie. Nie muszę się męczyć z rozpalaniem i czekac aż się nagrzeje same pozytywy. A smak według mnie jest znakomity dzieki aromatyzerą czy jakoś tak Dobry wybór Ptyku Solidnie i estetycznie wyglądają. A kamień do pieczenia pizzy sobie dokupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 18.04.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2018 Czy grille Broil King są przereklamowane w relacji jakość / cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.04.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2018 Naturalny zapach grillowania z węgla ??Co w tym węglu jest takie aromatyczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 23.04.2018 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2018 Moim zdaniem najlepsze są mimo wszystko grille węglowe.Elektryczne i gazowe są na pewno wygodne, ale czy używanie aromatyzerów, które mają udawać naturalny zapach grillowania nad węglem może zastąpić naturalny aromat? Moim zdaniem nie. Do wytwarzania wielopierścieniowych węglowodanów aromatycznych w dużych ilościach, jak najbardziej. Cząsteczki węglowodorów aromatycznych, takich jak benzen czy benzopiren, są płaskie. Mają więc możliwość wślizgiwania się między nukleotydy DNA, co nadaje im właściwości rakotwórcze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 26.11.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Czy spotkaliście się w praktyce z grillami marki Landmann albo Campingaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gips 27.11.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 Z kwasówki jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.