noc 07.12.2018 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Jestem po pierwszym sezonie z grillem gazowym, wrażenia pozytywne, w domu nie wrócę do węglowego. Choć nie używałem zbyt często, to jest wygodniejszy w obsłudze, a smak potraw taki, jak to na grillu, do tego nieco mniej szkodliwy pewnie. Zerkałem na Landmanna i Campingaz, ale Broil King niewiele odbiegał ceną, więc wybrałem nieco droższy Broil, ale sprawdzony, z dobrą renomą, mogę polecić. O trwałości wielu się wypowiadało, mam nadzieję na długą i bezawaryjną eksploatację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 07.12.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 To mnie przekonałeś , wnerwiały mnie te grile z tymi brykietami i od dłuższego czasu nad gazowym medytuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.12.2018 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Zerkałem na Landmanna i Campingaz, ale Broil King niewiele odbiegał ceną, więc wybrałem nieco droższy Broil, ale sprawdzony, z dobrą renomą, mogę polecić. O trwałości wielu się wypowiadało, mam nadzieję na długą i bezawaryjną eksploatację. Monarch, Royal czy też inny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 07.12.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Monarch, Royal czy też inny ? Royal 340, na nasze potrzeby domowe aż nadto. Bywali czasami gości w ilości do 10 sztuk, bez problemu obsłużył, nawet parę osób więcej nie czekałoby na pieczyste. Ryby, warzywa, różne mięska wychodzą soczyście, smacznie, ale do steków to jest prawdziwa bomba. W niedługim czasie uzyskuje 320-330oC i wołowinka skwierczy aż miło, parę minut i gotowe. Gdy w domu atakowałem steki, nadchodził sądny dzień, mimo WM na full i otwartych okien, wyraźnie siwo było w kuchni. Na dworze, pod pokrywą bezboleśnie. Po roku używania, żadnych oznak zmęczenia, poza niedoczyszczonymi czasami żeberkami rusztu:(, cóż nie zawsze jest czas i chęci. Polecam gaziaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.12.2018 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Royal 340, na nasze potrzeby domowe aż nadto. Bywali czasami gości w ilości do 10 sztuk, bez problemu obsłużył, nawet parę osób więcej nie czekałoby na pieczyste. Ryby, warzywa, różne mięska wychodzą soczyście, smacznie, ale do steków to jest prawdziwa bomba. W niedługim czasie uzyskuje 320-330oC i wołowinka skwierczy aż miło, parę minut i gotowe. Gdy w domu atakowałem steki, nadchodził sądny dzień, mimo WM na full i otwartych okien, wyraźnie siwo było w kuchni. Na dworze, pod pokrywą bezboleśnie. Po roku używania, żadnych oznak zmęczenia, poza niedoczyszczonymi czasami żeberkami rusztu:(, cóż nie zawsze jest czas i chęci. Polecam gaziaka. Czyli, przy 10-12 osobach, nie ma sensu kupowania większego grilla na 4 palniki typu Crown 440 lub coś z wyższej półki Baron 440 lub Signet 340 ? Chciałem kupić w lipcu ale Pan z Broil King powiedział że jest już po sezonie grillowym (w sensie zakupów sprzętu). Pewnie kupię wiosnę Royal 320 lub Monarch 320. Korzystasz z kuchenki gazowej przy grillu (kuchenka boczna) ? Royal 340 to 2.999 PLN ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 07.12.2018 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Czyli, przy 10-12 osobach, nie ma sensu kupowania większego grilla na 4 palniki typu Crown 440 lub coś z wyższej półki Baron 440 lub Signet 340 ? Chciałem kupić w lipcu ale Pan z Broil King powiedział że jest już po sezonie grillowym (w sensie zakupów sprzętu). Pewnie kupię wiosnę Royal 320 lub Monarch 320. Korzystasz z kuchenki gazowej przy grillu (kuchenka boczna) ? Royal 340 to 2.999 PLN ? Tak 12 osób posilało się wyłącznie z grilla i dawał radę, bez wyczekiwania, a jeszcze zmieściłbym parę kąsków więcej, jakby była potrzeba. Te duże szafy, to już naprawdę dla kompanii wojska:D, jeśli przewidujesz do 15-16 osób, Royal 340 wystarczy. Zanim goście zdążą zjeść jedno, to już drugie się upiecze, a w zasadzie nie nadążą jeść. Z tej kuchenki bocznej, nie miałem okazji skorzystać, ale dostałem ją za grosze (w stosunku do bez), to wziąłem. Pewnie będzie się zdarzać odpalanie jej, ale to raczej niekonieczna funkcja, przynajmniej u mnie. W ogrodowej altanie mamy prąd i możliwość dowolnego wyboru. Po raz drugi wybrałbym Broila gazowego, jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.12.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2018 Dzięki za info. Na wiosnę pewnie kupię Broil King Royal 320 albo Monarch 320 (lub 340).To jest dobry kierunek.Grille węglowe są niepraktyczne i wymagają nieustannej kontroli lub ma się przypalone .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.12.2018 02:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 ... Grille węglowe są niepraktyczne i wymagają nieustannej kontroli lub ma się przypalone .... Żartujesz @ noc, Boczny palnik przy grillu jest bardzo przydatny (np do przygotowywania lub podgrzewania sosów) Doskonałe steki (lub inne potrawy) w kuchni domowej, zrobisz na grillu elektrycznym, ustawionym pod wyciągiem kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 08.12.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Takie mam doświadczenie z jedzenia grillowanych potraw. Często są spalone a nie dobrze "ugrillowane". W domu też używam grilla elektrycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 08.12.2018 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Takie mam doświadczenie z jedzenia grillowanych potraw. Często są spalone a nie dobrze "ugrillowane". W domu też używam grilla elektrycznego. Może jak znajdziesz chwilę czasu, kliknij na "link" tutaj: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka ... znajdziesz trochę informacji na tematy grillowania a o szczegóły zawsze możesz zapytać w "Kulinariach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 19.12.2018 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Paul, akcja dla Tomka jest aktualna ?https://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka&p=7326034&viewfull=1#post7326034 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 19.12.2018 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 Paul, akcja dla Tomka jest aktualna ? https://forum.muratordom.pl/showthread.php?328768-Grill-dla-Tomka&p=7326034&viewfull=1#post7326034 Raczej już się przeterminowało Kiedy napiszę coś nowego to zapewne ponowię coś dla Komtura. Narazie proszę korzystać bez zobowiązań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.