gislan77 30.06.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam wszystkich serdecznie.Jestem w trakcie remontu i koszty się zwiększyły i padło na schody zewnętrzne. Wysokość od ziemi do drzwi to 125 cm. W przyszłości chce zrobić większy taras z kątowników i drewnianych desek. Ale to są na teraz zbyt duże koszta. Na to pozwolę sobie za jakieś 2-3 lata. Teraz myślę jak zrobić schody na taką wysokość bez ponoszenia większych kosztów? Wkrótce będę miał trochę gruzu więc może by się przydał. Myślałem o wykorzystaniu np pustaków. Dla niektórych może to wydać się śmieszny pomysł,ale na szybko próbuje coś wymyślić, a że doświadczenia mi brak dlatego piszę do Was z prośbą o jakie proste i tanie rozwiązanie. PozdrawiamMichał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 01.07.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 ja miałem najpierw z bloczków betonowych, które zostały mi po fundamentach, obecnie mam z desek - normalne schody zbite, a od sierpnia będę miał juz w wersji ostattecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gislan77 06.07.2010 05:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Dziękuje za odpowiedź. Jest to bardzo ciekawa i tania alternatywa. Pewno ją zastosuje. Widzę, że są to duże oszczędności.Pozdrawiam i dziękuje za pomysł.Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gislan77 10.07.2010 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Mam pytanie do wszystkich. Podjąłem się zrobienia schodów z bloczków betonowych. Teraz jest sprawa fundamentu pod te bloczki. Przypominam, że wysokość tych schodów to 125 cm a szerokość to ok 200 cm. Jak głęboki ma być fundament. Czy zabezpieczyć go czymś od spodu przed wilgocią? Jaki rodzaj zaprawy będzie najlepszy na takie bloczki?Proszę o pomoc. Nigdy jeszcze nie bawiłem się w murowanie.PozdrawiamMichał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts