quethas 30.06.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam serdecznie. Jakiś czas temu wykonałem szafę wnękową, podłączyłem do niej zestaw trzech halogenów połączonych szeregowo. Wcześniej na ścianie miałem plafon który zdjąłem i właśnie tam podpiąłem te halogeny. Włącznik znajduje się z boku szafy, w środku wyciąłem otwór, żeby można było swobodnie włączyć, ale w planach miałem zrobić dodatkowy włącznik światła gdzieś na zewnątrz szafy. W drzwiczkach bądź gdzieś obok, miejsca pod dostatkiem. Niestety mam problem, nie wiem jak się za to zabrać. Można np. zdemontować stary włącznik światła w szafie, przedłużyć kable kostką i poprowadzić je do nowego punktu?Czy może jakiś transformator, czy coś? A może od tego ostatniego halogena podłączonego szeregowo poprowadzić dalej do tego oświetlenia? Nie znam się na elektronice, tyle co podłączyć jakiś plafon czy własnei te halogeny. Stąd tyle pytań i niewiadomych. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts