rusek443 30.06.2010 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam, widziałem na forum temat odnośnie blachy 1mm, lecz nie wiem czy te narzędzia byłyby najlepsze. Proszę Was o pomoc, dodam że chodzi o blachę walcowaną na gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.07.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 w zależności jak ją potrzebujesz ciąć na jaki kształt jezeli ma to być cięte po długoąsci szerokości arkusza to tylko gilotyna mechaniczna - hydrauliczna jeżeli kształt dowolny plazmowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek443 01.07.2010 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Chciałbym ciąć dowolne kształty, dużo łuków będzie, chodzi mi o to żeby to zrobić jak najtaniej i najlepiej w garażu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.07.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 dlatego wązna sprawą są koszty myslisz o produkcjii masowej czy dla swojego użytku jeżeli dla swojego możesz przemysleć sprawę cięcia za pomocą szlifierki kątowej równanie powierzchni za pomocą ściernych papierów jeżeli masowo tylko pozostaje plazma MOŻE ZADAM PYTANIE - do czego ma być wykorzystany materiał po obrobieniu ?-może być na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
achim 02.07.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Chciałbym ciąć dowolne kształty, dużo łuków będzie, chodzi mi o to żeby to zrobić jak najtaniej i najlepiej w garażu;) Szlifierką łuki się źle robi. Zamiast papieru lepiej użyć pilników do wygładzania, 3mm (z racji grubości) można by spróbować ciąć wyrzynarką z brzeszczotem do metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 02.07.2010 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Szlifierką łuki się źle robi. Zamiast papieru lepiej użyć pilników do wygładzania, 3mm (z racji grubości) można by spróbować ciąć wyrzynarką z brzeszczotem do metalu. ogólnie cięcie tarczą jest żmudne lecz jeżeli chce wybrać cięcie łuków to muis sie nastawić na koszty mniejsze koszty wobec brzeszczotów Tarcze - można cięcie wyrównać frezem po zrobieniu szablonu z płyty mdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smuga 05.07.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 3 mm nie bardzo, ale 2 mm przetniesz w miarę dokładnie (np: kółko o średnicy 8 do 10 cm) gilotyną mechaniczną elektryczną ręczną, działa podobnie jak wyrzynarka i trzeba nabyć wprawy.Możesz też i wyrzynarką zależy jak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 16.07.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Jeśli chcesz ciąć dużo łuków to najlepszym rozwiązaniem jest laser albo woda. problem w tym, że do tego potrzebujesz rysunku w .dwg.Jeśli chcesz to mogę Ci taki przygotować. Cięcie plazmą ma ten mankament że pod spodem zostają stopy do ogradowania i jest z tym bardzo dużo pracy. Laser daje idealne cięcie i dowolność kształtów. jakby co to odzywaj się na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts