monikaa13 01.07.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam 2 tygodnie temu przyjechała do nas lodówka Electroluxa, wysoki model. 2 metrowa z dwoma termostatami, z komorą świeżości ale bez "no frost". Praktycznie od początku jest w niej szron. Jest go coraz więcej. To nawet nie szron, a śnieg. Gruba warstwa w zamrażalniku i średnia w lodówce na tylnej ścianie. Dla mnie to nie do pomyślenia. Lodówki Electroluxa uważam za jedne z lepszych. U rodziców stoi Electrolux już 5 lat. Dużo niższy model i żadnych problemów. Jak tam mieszkaliśmy to zawsze się dziwiłam, że jej nie trzeba odmrażać, po nigdy nie miała ani cm szronu i nadal nie ma. A ta ma 2 tygodnie i wygląda jak lodowiec. Proszę o porady. Jestem tymmocno zdenerwowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.07.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Zgłoś sprawę do serwisu, jeszcze nie widziałem lodówki z szronem w środku co innego w zamrażarce. Może masz jakieś nieszczelności na drzwiczkach i agregat się często włącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.07.2010 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 A jak sprawdzić drzwi. Mąż sam zmieniał drzwi, by otwierały się na drugą stronę i być może tu tkwi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.07.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Tego to Ci nie powiem, ale już masz trop wiec niech mąż posprawdza czy na drzwiach nie ma jakiejś regulacji żeby drzwi się mocniej domykały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 01.07.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Źle zamontowane drzwi (nieszczelne) muszą powodować, że prawie cały czas lodówka chodzi i ciągle przez nią przepływa powietrze "salonowe" zostawiając wewnątrz wilgoć w postaci szronu.Mieszkasz w nowym domu...Jaką masz wilgotność wnętrz? Co pokazuje hygrometr?Bo jak 70% to taki efekt jest naturalny. Wtedy drzwi niewinne. Winna "mokra" chałupa.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 01.07.2010 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Tak mieszkam w nowym mieszkaniu w małym bloku. Wilgoć pewnie jest jak to w nowym. W tej chwili wilgotność 53% ale okna w dzień cały dzien otwarte. W nocy podskakuje do 70 lub wyżej zależy od dnia. Hygrometr taki zwykły z Casto. Temp. w mieszkaniu wysoka w dzięń ok. 24, w nocy 21 w te upały. Mąż wróci z pracy to sprawdzi te drzwi. Mam nadzieję, że to wina wilgotności, a nie lodówki. Czy to będzie miało jakieś negatywne skutki dla pracy lodówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.07.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Więcej prądu "zeżre" bo lód jest termoizolatorem.Więcej o jakie 5zł/mc.Trzeba będzie częściej ją odszraniać... Da się z tym żyć. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.07.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Adam dzięki wielkie za uspokojenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.07.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 może i da się z tym żyć, ale żeby nowa lodówka!Chyba bym o serwisie pomyślała. Uznajomych też się tak lodziła, ale to był stary trup i drzwi miała nieszczelne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 02.07.2010 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 No właśnie nasza stara lodówka, okropna Amica, nie miała szronu w lodówce, a wilgoć w domu też była, hmm. Mąż jest uparty i twierdzi, że to normalne ale dla mnie dziwne, żeby w nowej był szron w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesisko 02.07.2010 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 U nas tak było, ale właśnie jak mąż zmienił stronę otwierania lodówki, tzn. chodzi o te drzwi. Przez jakiś czas się źle domykały, musiało się to wyrobić. Z rok temu też tak było, jak lokatorka zmieniła temperaturę w lodówce. W sumie nie było szronu tylko taki lód na drzwiach, więc chyba u Pani nie jest tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts