shindler 01.07.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 (edytowane) Witam,mam takie pytanie. Ekipa budowlana przygotowała mi dwa odpływy 50 mm w ścianie: 1-wszy do zlewozmywaka (jednokomorowego)2-gi na potrzeby pralki i zmywarki Moje pytanie jest takie jak podłączyć pralkę i zmywarkę do tego odpływu aby uniknąć różnych dziwny konsekwencji pt. zalanie itd. teoretycznie nawet jeśli znajdę syfon żeby podłączyć i pralkę i zmywarkę to nadal od góry będzie to normalny syfon zlewozmywakowy. Pytanie zapewne lamerskie, ale nie każdy urodził się hydraulikiem. Chciałbym też uniknąć różnych dziwny zachowań jak cofanie się wyziewów z instalacji do urządzeń. W miarę możliwości prosiłbym o linki lub zdjęcia do elementów z których mam sobie coś złożyć. Wszelkiej maści trójniki itp. Edit: Dodam że kombinowałem nad takim rozwiązaniem: 1. syfon zlewozmywakowy do dwukomorowego zlewu2. syfon z podwójnym przyłączem na potrzeby pralki i zmywarki3. i teraz syfon z pkt 2. łącze z syfon z pkt. 1 tak że jakby co, nadmiar płynów ujdzie do syfonu zlewozmywakowego, a normalnie pralka i zmywarka maja własne ujście. Edytowane 1 Lipca 2010 przez shindler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryhu82 02.07.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 masło maślane i suma sumarum nie wiadomo o co chodzi, może jakieś foto, szkic, rysunek itp. może coś takiego x 2 na trójniku i problem z głowy.... http://img.nokaut.pl/p/78/96/789630d4ce776cc76f71a8470ccbdf2c500x500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts