jerzyw 01.07.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Mam wylaną podłogę w garażu (bez spadku).Czy mogę (chodzi mi o wytrzymałość kleju na obciążenie) wykonać mały spadek tj. 1cm na długości 4,5m klejem do płytek podczas ich układania?Czy tak mały spadek ma w ogóle sens?Przy okazji na podłodze w garażu mam 5cm styropianu i na to 5cm gładzi cementowej.Czy taka warstwa gładzi jest wystarczająca? pozdrawiamjerzyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.07.2010 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 moim zdaniem taki spadek jest bez sensu, 5 cm wylewki może być nieco mało, tez zależy od sposobu użytkowania garażu (dla kosiarki i roweru wystarczy), skoro spadek i grubosci spieprzone to pewnie zbrojenia np. prętem 6mm też pewnie nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyw 01.07.2010 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 akurat zbrojenie mam, ale nie na całej powierzchni. czy dając gruby gres np. 15mm wzmocnię konstrukcję? czy ma to jakiś wpływ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 04.07.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 1 cm na 4,5 m to nie do zrobienia w pewnym momencie wyjdzie poziom, to zbyt delikatny spadek trudny do zrobienia na takiej długości. 15 mm gres - myślę że coś da ale najważniejsze jest podłoże jeżeli posadzka wytrzyma to nic się nie stanie ale jeżeli będzie pękać to gres też... 5 cm to mało jak na garaż i jeszcze styropian inaczej jak był by tylko betom i na to posadzka na styropianie bardziej pracuje... a samochód nie jest lekki... w garażach lepiej wylać grubiej i trzeba zbroić posadzkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts