cub 08.02.2004 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2004 prosze o opinie na temat projektu pionier z ArchTim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.02.2004 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 http://www.archtim.pl/cms/images/projekty/134/d_Pionier_R2.jpg http://www.archtim.pl/cms/images/projekty/134/floor1_rzut_Pionier.jpg Coś w moim stylu. Lubię takie domki. Duże pokoje ale mało ustawne i brak pomieszczenia gosp. chociaż jest spiżarnia. To plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 09.02.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2004 Fajny domek, szkoda ze w wiekszosci projektow tgo biura architekci zapomnieli o pomieszczeniu gospodarczym. Ja tez bede budowac wedlug projektu tego biura C52-Z rozwaga, oczywiscie bez mzlych przerobek sie nieobejdzie.Nieobawiasz sie troche okien w salonie? dosc kosztowne i ciezko bedzie ci ogrzac salon. Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 13.02.2004 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 dzięki za opinie , w kwesti pomieszczenia gospodarczego mam zamiar podpiwniczyc dom to powinno rozwiązac problem . Jestem totalnym amatorem jesli chodzi o sprawy budowlane ale zdaje sobie sprawe,że podpiwniczenie podraża koszty niestety moja działka jest zbyt stroma i wymyślilem te piwnice , w której od strony wejsciowej do domu umieszcze garaż i pomieszczenia gospodarcze . czy to jest dobry pomysł?jesli chodzi o salon to raczej nastąpi zmiana układu okien "balkoniki" zamienie na większy salon i wstawie normalne okna tarasowe od strony poł. i wszch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.02.2004 01:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 ArchTIM mi nie "leży", nie gustuję w ich projektach. Pionier też mnie zbytnio nie zachwycił. Nawe trudno mi powiedzieć dlaczego. To takie większe mieszkanie blokowe postawione na działce - brakuje tych wszystkich zakątków charakterystycznych dla domku: schowków, garderób, pralni i innych takich. I jeszcze ta wycudaczona część okołosalonowa. Wybrałeś go już tak na 100%?. Może jeszcze sie rozejrzyj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2004 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 A ja wlasnie dlatego wybralam projekt tego biura. Mam ograniczone srodki wiec chce postawic domek do 100m2 , a w tak malym domku musze z czegos zrezygnowac, wole z garderoby, spizarni niz z pokoi lub miec klitki. Poreszto projekty te maja prosta nieskomplikowana bryle i wiezbe dachowa co znacznie obniza koszta. Trzeba tez przeciez liczyc sie z kosztami puzniejszego utrzymania domu. Sa ludzie, ktozy porywaja sie z motyka na ksiezyc i pozniej widzi sieniedokonczone budowy, lub mieszkaja tacy inwestorzy cale zycie na budowie. Ja chce tego uniknac buduje to na co mnie stac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 13.02.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 A ja wlasnie dlatego wybralam projekt tego biuraNa tym forum było sporo ciekawszych projektów o równie niewygórowanej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 13.02.2004 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2004 Ale najczesciej nieodpowiadal nam rozstaw pomieszczen. Bedziemy miec ogrzewanie kominkowe wiec kominek mosi byc ustawiony w centralnym punkcie domu. Chcemy miec tez duza lazienke i salon conajmniej 25m, Oraz trzy sypialnie. Dodatkowo salon i taraz mosi byc na tylach domu, bo wiazd mamy od polnocy. A jeszcze dodam ze musi to byc parterowka o nachyleniu max 40%, zgodnie z wz. Jesli masz jakis ciekawy projekt, ktory spelnia te wymagania chetnie go obejrze. My narazie planujemy C52- Z ROZWAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cub 15.02.2004 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 ale co z pomysłem podpiwniczenia myśle ,że to własnie rozwiąże problem pomieszczen gospodarczych pralni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 15.02.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2004 O to chodzi ze piwnica niewchodzi w gre, zabardzo podmokly teren i koszt jej wybudowania= kosztowi wybudowania calego domu. I tak musze podniesc dzialke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 16.02.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2004 ale co z pomysłem podpiwniczenia myśle ,że to własnie rozwiąże problem pomieszczen gospodarczych pralni itp. JJeśli już zapadła decyzja o piwnicy /większych kosztach/ to dobre wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts