Piczman 02.07.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Dom typu dworka, mały 110 m2, parterowy. Działka o wymiarach 20x40m. Przód to te właśnie 20 mb i mam pomysł jak to fajnie zrobić. Chciałbym kupić szalunki tekturowe do kolumn o długości 3m. Przeciąć na pół i uzyskać odcinki 150 cm. Średnica 25 cm ( tak myślę). Wylać i osadzić czapki prefabrykowane z kulą. Wszystko "dopieścić" estetycznie i pomalować na biało. Dom ma białe okna,drzwi, kolumny, podbitkę a dach czarny. Ciężko jest znaleźć zdjęcia takiego ogrodzenia w necie, co o tym myślicie ? Plusem jest koszt, 8 słupów za 500 zł Przęsła będą kute czarne, brama i furtka też. Co o tym myślicie, ładnie to będzie wyglądało ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 02.07.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Co o tym myślicie, ładnie to będzie wyglądało ??? Weź SketchUp i narysuj to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.07.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 A jako laik się połapie ? Ja tylko na Photoshopie pracuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 04.07.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 A nie taniej wyszło by zrobić np. formy z płyty osb kwadratowe tub prostokątne i zalać betonem można by to pomalować a nawet obłożyć płytkami klinkierowymi ,okrągłych jeszcze nie widziałem a i płytkami gorzej było by je obłożyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.07.2010 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Też myślałem, bardzo podoba mi się taki wzór : http://img682.imageshack.us/img682/1511/slup3030.jpg Tyle że kombinowania z listewkami na frezy by było.Generalnie pomysł dobry z tymi płytami OSB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagins 08.11.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Kojarzę ten słup. Byłem w tej firmie, to jest chyba w rembertowie, z tego co się orientuję mozna u nich wypożyczyć formy na słupy, to kosztuje chyba koło 80 zł za zalaną sztukę. Tu jest adres: http://www.galbet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 12.11.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ja mam wylewane, tylko ze kwadratowe - wysle zdjecie wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewerynslowi 17.11.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 jeszcze nie zdążyłem zrobić zdjęć - przepraszam, z braku czasu po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 17.11.2010 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 A już myślałem że coś zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts