wojto_thor 02.07.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 witam moze mi ktos podpowiedziec jak zrobic wyjscie na grzejmiki do c.o rozciagnolem pexa i za tydzien robie juz wylewki.nie wiem w ktorym miejscu dokładnie pod oknem je wywinąć na sciane poniewaz nie zakupilem jeszcze kaloryferow. okna maja 150 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freezyear 02.07.2010 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Chyba logiczne że usytuowanie zasilania i powrotu zależy od długości grzejnika więc pasowałoby wiedzieć jakie grzejniki będą Długość okna nie ma tu wiele do rzeczy no może poza względami estetycznymi, grzejniki dobiera się do powierzchni ew. kubatury pomieszczeń o czym chyba wiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tig1 28.07.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 autorowi prawdopodobnie chodziło o estetykę (wyśrodkowanie) grzejnika względem okna, ale tak jak napisał poprzednik, musisz znać długości poszczególnych grzejników, sposoby ich zasilania (jeśli dolne to czy pex z posadzki /a fe/ czy też ze ściany), strona zasilania - położenie glowic termostatycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hood 29.07.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 witam moze mi ktos podpowiedziec jak zrobic wyjscie na grzejmiki do c.o rozciagnolem pexa i za tydzien robie juz wylewki.nie wiem w ktorym miejscu dokładnie pod oknem je wywinąć na sciane poniewaz nie zakupilem jeszcze kaloryferow. okna maja 150 cm można zastosować grzejnik z podłączeniem dolnym środkowym i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts