martaibartek 29.10.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 A mi się fuga (wyschnięta) podoba! bardzo ładnie wyszła ta ściana, tylko te narożniki nad oknem mi się jakoś nie widzą, są takie "porządne", te boczne są inaczej kładzione i się "wtapiają" w ścianę.A ta fuga to od tego samego sprzedawcy co cegiełki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 01.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 jasna fuga z czasem przekona cie do siebie ... zwyczajnie wszystko wyschnie i zapomnisz ... wobec braku porównania ... w tle widze zwisy ...jakie to i skąd (sorry jeżeli wcześniej pisze ) ... i wiem że bywasz i wiesz ... dzielnie tkwiąca w obłędzie remontu sis ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 02.11.2010 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 by the way zakupy zrobione to czekamy na przesyłkę do listopada no jakże miło - jestem Ci niezmiernie zobowiązana hmmm .... a może by tak fugę pomalować na ciemniejszy kolor - taki , jak Ci się widzi ... ... no nie wiem ... nie wiem .... może to głupi pomysł .... ... ale mi też bardziej podoba się ta mokra ... i ja pewnie bym tak spróbowała ... ale może ktoś ma lepszy pomysł Pozdrawiam gorrrąco Witam Cię Myszko po długiej przerwie, doczytałam u Ciebie że zapracowana byłaś - coś o tym wiem A do fugi jakoś się przyzwyczajam, będę jeszcze całą tę ścianę impregnować, to może po tym impregnacie trochę ściemnieje... will see... hej, ściana super wyszła! a mi się bardziej podoba ta wyschnięta fuga, tzn. nie fuga a efekt ścianki z nią ale to nie mi się ma podobać A pomysłu brak na wieczne przyciemnienie fugi, ale może pozostaw ją biegowi czasu, sama zciemnieje.... Iwek Ciebie to chyba u mnie jeszcze nie było - witaj zatem, miło, że zajrzałaś. A fuga pozostanie taka jaka jest, już mi się nie chce nic z nią robić No, pomysł z dociemnieniem fugi dobry. Faktycznie, ciemniejsza= bardziej klimatyczna. Racja Aniu bardziej klimatyczna.... Gdzieś Ty żarówkę 500W dorwała? Wycofują przecież teraz wszystko co jasno świeci... Żarówka z oprawką przeleżała ładnych parę lat w garażu, a teraz znalazła swoje zastosowanie - ciekawe ile za prąd zapłacimy Ja bym zostawiła fugę taką jaka jest ... Dywanik ładniutki ale szalenie niepraktyczny - szybko zszarzeje a te samochodziki będą wszędzie się walały doprowadzając Cię do szału;) Fuga zostanie , a dywanik - masz absolutną rację te narożniki nad oknem mi się jakoś nie widzą, są takie "porządne", te boczne są inaczej kładzione i się "wtapiają" w ścianę. A ta fuga to od tego samego sprzedawcy co cegiełki? narozników nad oknem nie da się inaczej położyć niestety, zresztą jak popatrzysz na domy z cegieł to właśnie nad oknami zawsze te cegły tak są poukładane. Fuga jest własnego wyroby zgodnie z przepisem od Pana, który sprzedawał cegły, a mianowicie: klej szary mieszamy z klejem białym, piaskiem i wodą i jest fuga Tylko właśnie powinno być więcej tego kleju szarego to byłaby ciemniejsza jasna fuga z czasem przekona cie do siebie ... zwyczajnie wszystko wyschnie i zapomnisz ... wobec braku porównania ... w tle widze zwisy ...jakie to i skąd (sorry jeżeli wcześniej pisze ) ... i wiem że bywasz i wiesz ... dzielnie tkwiąca w obłędzie remontu sis ... pozdrawiam Jest dokładnie Kochana tak jak mówisz, nie mam porównania i już się do tej jasnej przyzwyczajam A zwisy... hmmm... to nasz ulubiony sklep na "I" oczywiście Miały być Riviera Maison, ale okazało się, że są małe... potem takie jeszcze jedne z moich inspiracji miały być, ale się okazały, że są wielkie, a poza tym wszystkie one za tanie nie były, a ja potrzebowałam 2 szt. Zatem stanęło na rozwiazaniu tanim 39,99 zł za szt. i całkiem akceptowalnym, a jak mnie coś kiedyś oświeci i znajdę swój ideał to nie będzie szkoda wydanej kasy, żeby wymienić I taka to jest historia moich zwisów nadwyspowych A teraz szukam lampy nad stół, który stoi w sąsiedztwie wyspy, więc i lampa nadstołowa, będzie w sąsiedztwie lamp nadwyspowych, zatem nie może się kłócić. To będzie trudna sztuka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 02.11.2010 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 w domu bajzel, końca remontu nie widać, a ja już myślę o świętach. Kilka inspiracji świątecznych zatem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 02.11.2010 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 A teraz wnętrza: dlaczego ja nie mam takiej kuchni... a tu fajny kalendarz adwentowy z naszego jysk'a na razie tyle... wkrótce pewnie dołączą kolejne inspiracje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 02.11.2010 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) no cena zwisów to mnie bardzo pozytywnie zaskoczyłas ... zasadzam się na tę miednice emaliowaną od Monah ... ale brak przekonania w 100% ... przy takiej labilności to zwisy w cenie takiej wydają się być dobrym wyjściem ... choć miedniczka już ją widze oczami wyobraźni ... no i niby tylko światło ... Edytowane 2 Listopada 2010 przez konstancja30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 05.11.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 skoro sie juz 3 dni nikt nie wpisal, to pora sie ujawnic, witam się/CięDziekuje za namiary sprzedawcy z alledrogo (by do way-szukalam cegly-znalazlam beton, cudny beton, tym bardziej Ci dziekuje;)"lubie Cie czytać"-jezeli moge tak sie wyrazic:)inspiracja z krzeslem świątecznym...swietna (jak dla mnie:)cegle masz cudną (mnie sie podoba jasniejsza fuga) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genmaicha 11.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 witaj ragazza pieknie u ciebie, bede zagladac i kibicowac:) i pytanko mam odnosnie tej cegly twojej cudnej - w jaki sposob sie kladzie fuge zeby cegielki byly czyste? czym/ w jaki sposob nakladaliscie ta fuge?polecasz 1 czy 2cm???wielkie dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.11.2010 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 ... no i niby tylko światło prawda? niby tylko światło, a u mnie chyba z tym najwięcej kłopotu... niestety w cenie akceptowalnej w naszych sklepach wybór jest praktycznie żaden... skoro sie juz 3 dni nikt nie wpisal, to pora sie ujawnic, witam się/Cię Dziekuje za namiary sprzedawcy z alledrogo (by do way-szukalam cegly-znalazlam beton, cudny beton, tym bardziej Ci dziekuje;) "lubie Cie czytać"-jezeli moge tak sie wyrazic:) inspiracja z krzeslem świątecznym...swietna (jak dla mnie:) cegle masz cudną (mnie sie podoba jasniejsza fuga) Witaj leaat znana mi skądinąd Beton mają też fajny, widziałam w realu jak kupowałam cegły, ale ja już nie mam gdzie go wcisnąć. A z pochwały dziękuję witaj ragazza pieknie u ciebie, bede zagladac i kibicowac:) i pytanko mam odnosnie tej cegly twojej cudnej - w jaki sposob sie kladzie fuge zeby cegielki byly czyste? czym/ w jaki sposob nakladaliscie ta fuge? polecasz 1 czy 2cm??? wielkie dzieki! genmaicha dziękuję, witam i zapraszam fugę kładzie się taka specjalną wyciskarką do mas - tak to się chyba nazywa, takie coś jak do dekorowania tortu . Można kupić w castoramie. Nasza fuga ma 1,5-2 cm, różnie, bo te cegiełki są bardzo nieregularne, każda jest właściwie inna, ale przez to są takie fajnie niegrzeczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genmaicha 13.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 dzieki bardzo za odp. poszukam tej wyciskarki:)niegrzeczne cegielki - mniam:) dodam jeszcze, ze zazdroszcze ci stolu monahowego, bo ja tez u nich kupilam pod koniec wrzesnia i do teraz nie mam stolu!!!zenada jakas z ta firma, wyjatkowo nieslowni sa:mad: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 13.11.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ragazza,super inspiracje, czyli piękne święta się u Was szykują?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.11.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 ja tez u nich kupilam pod koniec wrzesnia i do teraz nie mam stolu!!! zenada jakas z ta firma, wyjatkowo nieslowni sa:mad: widzę, że nie byłam odosobniona w moich doświadczeniach z Paniami... niezła jazda z nimi chyba wcześniej gdzieś opisywałam historię mojego stołu, ale to też była droga przez mękę. No a dzisiaj stół dopiero zawoskowałam i muszę powiedzieć, że przed woskowaniem podobał mi się bardziej Teraz zrobił się ciemniejszy i bardziej wyrazisty, a taki niewyraźny był fajowszy, ale trzeba było zawoskować bo wszystkie tłuste paluszki mojego maleństwa było widać Życzę Ci zatem szczęśliwego finału tej transakcji Ragazza, super inspiracje, czyli piękne święta się u Was szykują?? moja droga, od inspiracji do realizacji niestety daleko... jestem cały czas w tzw. czarnej d.... z tym moim remontem. I właśnie sobie zdałam sprawę, że nie mam miejsca na choinkę Jak to? Nie ma choinki, nie ma prezentów, będą oszczędności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 13.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 hyhy. uprzedzałam i ostrzegałam, lojalnie. ja mam podobne doświadczenia, ale że:a. byłam na miejscu i nie kupowałam w ciemno, b. olałam od razu panie i gadałam z szefem, - to mam wspomnienia jednak milsze. ragazza - stół zblednie za dzień-dwa i wróci do normalnego koloru, jak tylko wosk wyschnie, don't worry. choć mnie się podoba taki przyciemniony i z "wyciągniętymi" słojami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 13.11.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) Kochana,Ty nie masz na choinkę, a ja nie mam miejsca na tv, a mam prawie 60 m salonu i jadalni. A jednak to możliwe..... Edytowane 18 Listopada 2010 przez Anjazzielonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.11.2010 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ania dobre! Mi też czasami moce słowo w pracy się wymsknie, bo nie trawie niekompetencji i głupoty, a napotykam ją na każdym kroku... ale to temat nie na to forum Monah, ja raz miałam szczęście, że Pan odebrał telefon i rzeczywiście był bardziej konkretny i chyba tylko właściwie dzięki niemu ten stół mam, bo jak powiedziałam, że chce taki i że już miałam obiecany kilka razy i kiedy w końcu będzie, to podał konkretny termin i słowa prawie dotrzymał , a prawie dlatego, że Panie maczały w tym swoje palce .... aaaaa temat rzeka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.11.2010 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 a jakby ktoś jeszcze szukał lamp to takie coś znalazłam tylko cena mało przyjazna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 13.11.2010 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 świetne. gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 13.11.2010 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 a tu: http://royaldecor.pl/dzial_12/towar_cennik_290/Lampy_kolonialne.html?Personalizuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 13.11.2010 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 o faaaak, cena faktycznie fuj i be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 15.11.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 fajne te lampy.... ale i dla mnie cena beeee ragazza jak tam ceglana ściana? wklej nowe foto; fuga się już podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts