Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najpierw chciałam dać w kabinie do wysokości drzwi, na ścianie z umywalką też na wysokość drzwi, przy wannie we wnęce i jakis jeden kafel nad wnękę - kafle Nowa Gala Signum jasno szare - one trochę beton przypominają. Ale tak sobie to przemyślałam, że trochę chyba jednak za dużo tych kafli będzie. I teraz już chyba bym zrobiła tylko w kabinie i nad wanną. W poprzedniej łazience też miałam kafle tylko w kabinie, a reszta - tam gdzie się chlapie była otynkowana i ten tynk chronił ściany. Ale teraz żadnego tynku nie będzie, tylko chyba pokombinuje przy umywalce z jakąś farbą łazienkową. Reasumując jakby były te kafle szare to ściany już raczej jakaś chyba złamana lekką szarością biel.

A drugi pomysł to tak jak u Mychy ;) - cegiełki a nad nimi szaro, tylko nie wiem czy tymi cegiełkami tę wnękę nad wanną da się ładnie wykończyć :confused:

No i kolejny problem to obudowa wanny. Jest półokragła, a większy problem to taki, że powinnien być dostęp do wnętrzności, bo wanna jest z bąbelkami ;) niestety...

Edytowane przez ragazza

Myszko, nie pamiętam co to za firma była - dawno kupowaliśmy, jakieś hiszpańskie były chyba w fornirze... Małż początkowo kręcił nosem, że tyle kasy za nie daliśmy a ja je teraz chcę zamalować... a co będzie jak zepsuje itd. itp. Ale nie zepsułam ;) i mam nadzieje, że farba się będzie trzymać.

Aha i troszkę jednak Cię oszukałam, malowałam głównie wałeczkiem ;) a pędzelkiem tylko w zagłębieniach.

Gdyby to była moja łazienka ;) ...rozważyłabym dwie opcje ...

szaro- szary

kafle szare ...raczej nie cegiełki choć wielbię je - będą u mnie w co najmniej dwóch pomieszczeniach...bo nie widzę zupełnie jak by wyglądały w tej wnęce ...a raczej widzę i mnie ta wizja nie zachwyca :) Nowa Gala na ten przykład ... we wnęce prysznicowej z kaflami to bym chyba poleciała do samej góry ...ściany szare zlewające się z kaflami lub o ton jaśniejsze ...chlapanie wokół umywalki mogłoby rozwiązać wielkie lustro

http://i2.fmix.pl/fmi2869/39b61ab3002d68894c95bb37/zdjecie.jpg

albo szare kafelki w mniejszym rozmiarze

http://i1.fmix.pl/fmi416/13c775dd002b5d554c95bc13/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi319/272693c5001cfcbb4c95bc75/zdjecie.jpg

meble białe ...jak Twoje kuchenne na ten przykład

szaro - biały

kafle ciągle te same, wnęka prysznicowa pod sufit w kaflach, wnęka przywannowa ...no tu mały problem bo chyba bym dała więcej tych płytek ...ich szarość i biel ścian mogłaby niepotrzebnie wnękę podkreślić ...no ściany białe ...i meble szare ...np. takie

http://i1.fmix.pl/fmi708/a96d28e6001771ff4c95bc60/zdjecie.jpg

jakoże urządzam łazienkę dla mnie ;) wybieram szaro szarą opcję :)

i ja jak patrzę na tę białą ścianę na ostatnim zdjęciu to też chyba jednak szaro-szara do mnie przemawia bardziej :)

tylko z tym lustrem nad umywalką będzie problem, bo baterie mam taką ze ściany wystającą.... chyba żeby zrobić dziurę w lustrze i dać je zaraz nad blatem... no nie wiem....

no dobrze... to teraz kolejny problem :(

umywalkę mam nablatową, taką prostokątną, a co pod nią??? podoba mi się taka konsolka jak na pierwszym zdjęciu z inspiracji (w ogóle ta łazienka jest moim faworytem), ale muszę mieć jakieś szuflady i z czego ją zrobić??? jaki kolor???

ragazza ale wiesz ze Nowa Gala Signum nie sa jednolicie szare tylko takie popielato jakby maziane, przynajmniej podłogowe. Mam takie w holu na podłodze.

no wiem, wiem i właśnie to mi się podoba, bo sprawia wrażenie jakby to był beton... moim zdaniem przynajmniej ;)

Plusem szaro szarej jest, że znikną Ci płytki ...przynajmniej wizualnie ...i będziemy miały podobne łazienki ;) jeślii chodzi o konsolę kolory masz 3 do wyboru :D opcja widzą mnie - biała, opcja pojawiam się i znikam - szara, opcja problematyczna - drewniana bo trzeba się nagłowić jak tu drewno dobrać do paneli na podłodze Edytowane przez lasche

i znowu Sis masz rację :) Dziękuję Ci bardzo, bo trochę mi rozjaśniłaś panujące w mojej głowie ciemności...

Jakby Ci coś jeszcze kiedyś wpadło w oko, to podziel się ;)

Idę spać, bo mnie chyba wirus od młodego atakuje :(

Dobrej nocki!

ps. właśnie sobie zdałam sprawę, że u Ciebie Sister jest o godzinę wcześniej ;)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...