Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) gałęzie absolutnie polecam ........dają .....co tu mówic mnie dają wszystko .....mam je w sypialni na ścianie na wprost łóżka i tworzą w świetle księzyca taką game wrażen że juz innych nie trzeba ( no może czase troche naturalnych endorfin ...ale ale to wątek wnętrzarski wiec stop klatka :) .....

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15703&d=1274800348

szabon do kupienia na artoffwall ...niestety na moje makro 1000 zł ...dlatego gałęzie namalowałam sama ...w końcu gałąź może mieć każdy kształt no nie :)

i nie dziwi że Montmartre ...jest z uwagi na gałęzie ....drzewa i jakąś nieskończoność powietrzem dla mej jaźni

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15700&d=1278181048

a to moej zdecydowane typy ........

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15701&d=1278163509

ma wszystko co mieć bym chciała ..........

i to co kocham za sama nie wiem co .........

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=15702&d=1278179883

wielkie dzięki za ten wątek .......klejny raj dla duszy :)

schodywparyskimm&#.jpg

jasny%20salon_..JPG

eiffeltoweridama&#.jpg

IMG_6172..JPG

Edytowane przez konstancja30

Panczurka witam Cię serdecznie i zapraszam do podglądania.

Oj, dziewczyny, żadnych sprzeczek - wszystkie zgodne jak jeden mąż. A propos męża - zgadnijcie co wybiera mąż?

Wiem, że głosujecie na nr 1, ale co myślicie o kuchni - otwarta vs zamknięta????

Constance, musisz, bardzo proszę :) mnie przeszkolić jak się robi taki efekt, że te gałęzie wyglądają jak cień - w wolnej chwili jakbyś mi mogła wszystkie kroki po kolei spisać, plis, plis... 1000 zł za szablon to lekka przesada - sama coś wymyślę, a co....

gałęzie łatwizna .........potrzebne 3 puszki tikurilli ......2 odcienie szarości np (chodzi o 2 odcienie nie o konkretną barwę .......najlepiej z palety co drugi i to w tym końcu co wydaje się być bez koloru :) ) i puszka taiki tikurilli w transparentnym srebrze ..........

potem ściany kolor najjaśniejszy ....

na to w określonym miejscu kwadrat z taiki ...ważne aby wałek leciał prościutko bo tym tworzymy tło ...

jak wyschnie a schnie 2 dni ..........opracowujemy projekt gałęzi .......

ja zrobiłam szkic ołówkiem moich badyli ale odważniejsi i zdolniejsi mogą juz tylko ciemniejszym odcieniem namalować gałązki ....

i efekt jak widzicie .........a to zdjęcie robione w ciągu dnia ....wrażenia są niesamowite w świetle księzyca czy nawet tylko nastrojowej lampki

wszystkie rozterki w czasie pracy rozwiążemy na privie :)

To i ja się przydeptuję przywitać, zapowiedzieć trwałe podglądanie, podkradanie inspiracji do mojego domu in spe, który na razie jest dziurą w ziemi, a także zgodnie zagłosować na projekty nr 1. Półki z kartongipsu chyba raczej sobie darować:)

Co do dylematu z kuchnią to z układu pomieszczeń wygląda, że zamknięta w tym przypadku może robić klaustrofobiczne wrażenie i w kuchni i w salonie...chyba jednak warto otworzyć przestrzeń, choć z funkcjonalnego i praktycznego punktu widzenia nie jestem zwolenniczką otwartych kuchni.

myszonik witam się serdecznie - miło, że wpadłaś :) Dziura w ziemi to i tak lepiej niż po prostu ziemia. Moja ziemia jest na razie po prostu ziemią i mam nadzieję, że też doczeka się za kilka lat swojej dziury... i nie tylko dziury ;)

Oj mam mega dylemat z tą kuchnią: otwarta czy trochę mniej otwarta. Na wizualce nawet ta trochę mniej otwarta wygląda nieźle, ale jak to wizualki - kłamią jak z nut. Jak stanę w salonie i spojrzę w kierunku planowanej kuchni i wyobrażę sobie tam ścianę to.... to jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić...

o rzesz kurde jaśniewielmożna mnie odwiedziła! monah, no miło mi niezmiernie powitać w tych skromnych progach.

Po uśmiechniętej buzi z openera wnioskuje, że było prze... widziałam, że relacja się też pojawiła, zaraz pognam poczytać.

A ja jestem jakaś z sił opadnięta - konieczność, wyboru, podjęcia decyzji tak mnie zestresowała, wyssała energię, że już nic mi się nie chce. Na dokładkę ekipa remontowa, która miała przyjść w poniedziałek - oczywiście nie przyjdzie, co wprawdzie okazało się jakiś miesiąc temu, ale niestety wszelkie starania znalezienia kogoś sensownego na ostatnią chwilę spełzły na niczym. A jest to tym bardziej wkurzające, że właśnie przez najbliższe dwa tygodnie potomstwo będzie się pluskać z dziadkami nad morzem, a tutaj miało być pole bitwy, które do powrotu potomstwa miało zniknąć.... no i dupa!

Jadę zatem w łikend nad Bałtyk podładować baterie... może morze pomoże ;)

Morze przy takiej temperaturze na pewno pomoże:)

A co do kuchni to musisz przemyśleć dobrze czy bardziej Ci zalezy na otwarciu przestrzeni pomieszczeń (wtedy dochodzi tez problem ze zgraniem stylistycznym tych wnętrz - np. dziewczyny widziałam, że miały nawet problem z lampamiw idzocznymi jednocześnie z 2 pomiesczeń) czy może jednak przeważą racje praktyczne.

Ja też jeżeli chodzi o przestrzeń i walory estetyczne to bardziej podobają mi się kuchnie półotwarte (np. oddzielone wyspą czy półwyspem), ale jednak u mnie przeważyła praktyczna (rozważna?) część natury i zdecydowałam się kuchnię zamknąć.

Wróciłam znad morza i nie mogę powiedzieć, że się jakoś specjalnie podładowałam energią, bo przy takiej temperaturze to cała energia ze mnie wyparowała. Ale miło było morze zobaczyć - kocham morze...

Dziewczynki, jak tu jeszcze zaglądacie to pomóżcie, pliss. Muszę znaleźć szafę do przedpokoju. Już chciałam kupić w ikei Hemnes i przemalować na biało z przecierkami, ale ona ma 110 cm szerokości, a mnie wlezie tylko 80-85 cm. I jestem w tzw. czarnej d.... :bash: Oczywiście idealnie by było jakby była klimatyczna i drewniana.

A może wiecie czy jakaś firma, co robi szafy wnękowe, ma drzwi do takiej szafy właśnie w stylu, o który mi chodzi?

Też mam taka nadzieję, że coś uda mi się ładnego i zgrabnego do mojej 80 cm dziury dopasować ;)

A jak tak sobie leżałam w ten upał na materacu z dupka w morzu (był taki skwar, że nawet kąpiel w Bałtyku nie była straszna) to wymyśliłam, że zrobię jednak kuchnię otwartą. I to jeszcze trochę inną niż w projekcie, który wcześniej wkleiłam. Jedna ściana będzie zabudowana, a na przeciwko będzie wyspa. Wiem, że całe bebechy na wierzchu, a ja specjalnie porządnicka nie jestem, ale płyta z garami będzie schowana we wnęce na ścianie, a na wyspie tylko zlew. Analizowaliśmy różne projekty i pomysły i stanęło na takim rozwiązaniu, bo tym sposobem będzie sporo blatu roboczego. I to właściwie moja lepsza połowa zadecydowała, że tak mu będzie wygodnie, bo wstyd się przyznać, ale w naszym domu to małż rządzi w kuchni. Ja jestem tylko zwykłym pomocnikiem mistrza :)

Kuchnia będzie miała fronty białe, proste, matowe, chyba bez uchwytów. I tak myślałam co by tu zrobić, żeby tę, bądź co bądź, nowoczesną kuchnię (mówiłam już, że chciałam mieć kuchnię modern?) wprowadzić w klimat, który mnie urzeka.... i wymyśliłam, że podłoga będzie wyglądała mniej więcej tak (zdjęcie chyba jakiegoś forumowicza):

kuchniabialagrafi.jpg

blaty planowałam drewniane, i właściwie nadal planuje, ale... jest jedno ale.... jak stół będzie taki jak sobie wymyśliłam, czyli drewniany z widocznymi słojami, to nie wiem czy blat drewniany o innym kolorze, czy usłojeniu będzie pasował :confused: może zatem jakiś kamień na blacie???

same problemy, same zmartwienia...

a co powiecie na takie lampy nad wyspę???

cb0200_lampa_sr_12&.jpg

i w wersji białej

cb0200_lampa_12774&#5.jpg

a może macie pomysły na jakieś inne fajne lampy w cenie akceptowalnej ;)

Edytowane przez ragazza

Bałtyk jednak zrobił swoje :) i jest nowa energia i plany sie krystalizują ....

kuchnia otwarta ........mam taką i wiem że jak kiedyś stane się obrzydliiwie bogata i wybuduje drugi dom ..........nigdy juz nie będzie otwarta .ale to moje .......znam ludzi szczęśliwych z posiadania otwartej :)

jak widzisz pierwsza decyzja ...konsekwencja otwartej ........dylemat blatu ........ale to nawet na zdrowie może wyjść bo przy całej miłosci do drewna blat kuchenny to nie najlepsze dla niego miejsce i dobrze ............bo piekne drewniane słoje przemawiające historia wieków zachowasz na stole a na blat proponuje szary kamień do białych frontów ......będzie elegancko ..wytwornie ...spokojnie z ciepłym wiaterkiem eko który da stół :) ........co ty na to ???????????

wnęka ma cm tyle że zaprasza szafe na wymiar .........każdy stolarz drzwi dorobi...........drewniane np w klimacie wg życzen i będzie wygodnie w srodku i klimatycznie na zewnątrz ( a.......znam już 2 zarażone Myszowymi wieszaczkami do szafy ..........czy dołączysz ????????????)

tablica magnetyczno kredowa to absolutnie ............absolutnie konieczny gadżet .......poszukuje aktualnie jakiś wypasionych magnesów

o lampach nic nie powiem bo nic tu dodac się nie da .......są idealne w każdej formie .....byle industrial :)

a wieszaczki ........z klimą jeszcze takie mnie kuszą ......zajrzyj ................http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/

Po przemyśleniach, szafa będzie wnękowa - jakieś drzwi ładne muszę wykombinować (czy ktoś zna jakiegoś fajnego stolarza w Łodzi???)

A propos drzwi, to mam teraz ogromną zagwozdkę z drzwiami do pokoi. Są w kolorze jakimś takim mahoniowym, a białe maja być :bash: Wiem, wiem przemalować, ale:

1. drzwi są w fornirze drewnianym,

2. fornir trochę lakierowany, a na pewno nie matowy,

3. jak to zrobić????

4. w sumie szkoda tych drzwi, bo co jak je to malowanie zniszczy...

:bash::bash::bash::bash::bash:

ja moje maluje ..........dąb mnie dobija z mocą równa olchowym schodom (widać na korytarzyku z pasami że to beznadzieja .ten dębowy zaułek :bash:) .......tak że pódą pod pedzel razem ........jak nie wyjdzie trudno .........

zmatowie .....grunt ......farba ...i ma być dobrze :)

yhm ..........z prywata wyskocze ....tej Audey to dać te ławeczke czy zabrać ..???????? niemoc twórcza mnie ogarnęła

Edytowane przez konstancja30

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...