Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Sto lat mnie u mnie nie było, bo i nie było sie czym chwalić... ale nadejszła wiekopomna chwila kiedy skończyliśmy w końcu remont naszej maleńkiej sypialni i zaczęły się kolejne dylematy.

Co zrobić z oknami w sensie zasłonowo-żaluzjowym? Okna są dwa pojedyncze obok siebie. Żaluzji zewnętrznych nie ma, a w obecnej sypialni są i jestem przyzwyczajona do mroku nad ranem. Nie mam teraz kasy żeby żaluzje zewnętrzne zrobić, więc jakiś substytut zaciemnienia poszukiwany :cool: No a poza tym to sypialnia, wiec zeby jakoś przytulnie, sypialniano było też bym chciała ;)

Jeżeli ktoś tu jeszcze zagląda to błagam o pomoc. Nie mam pojęcia co zrobić z tymi moimi oknami :confused:

HELP!!!

No i zdjęcia poglądowe oczywiście, żeby było wiadomo o czym mówię ;)

DSCN5863 (Large).jpg

DSCN5858 (Large).jpg

za wiele to w tej sypialni nie będzie... przeniosę co mam w obecnej... jak sie zmieści ;)

Łóżko Hemnes by Ikea - teraz jest takie brązowo-nijakietakie, ale pomaluje na biało i przecierki może zrobie jakieś delikatne

Obok łóżka dwie szafki Hemnes by Ikea mam, ale mnie korci żeby je zmienić na coś lżejszego w odbiorze, U know ;)

I komoda oczywiście Hemnes, a jakże - i tu się zastanawiam czy ja malować czy taką zostawić.

Marzy mi się jeszcze jakaś mala konsolka i mój Ludwik, którego kiedys pokazywałam, przy niej.

Lustro.

I tyle :)

no tak, tak. I nawet trafiłaś z tym czarnym pasem na roletce, bo zapomniałam dodać, że czarny akcent w postaci czarnego abażurka na lampie się znajdzie chyba też.

Ale, ale - roletka rzymska, czy jaka. Bo te rzymskie taką wadę mają, że jest problem z otworzeniem okna chyba, a te montowane na ramie okna to mi za bardzo nie podobają się.

I jeszcze jeden problem jest - ja się przyjrzysz zdjęciu to po prawej stronie okna jest jakieś 15 cm ściany tylko - trochę mało na zwis zasłonowy, nie? :confused:

jak oddasz ludwiczka to tylko w laschowe dłonie ;) a jakby tak z lewej zasłonkę jasna ciemna jasna (3 takie lekkie) a z prawej jedną ...nawet dam Ci do wyboru czy jasną czy ciemną ;) grunt że będą lekkie, zwiewne i z tego samego materiału czyli będą tworzyć całość ...szkoda, że roletka wewnętrzna Ci się nie podoba ...

widzę, że oprócz lasche, nikt już tu nie zagląda :( :bash:

Zrąbana jestem dzisiaj jakoś więc idę spać. Jak Ci sister coś madrego jeszcze wpadnie do głowy to daj znać, a może jutro ktoś się jeszcze nade mną zlituje i coś dorzuci od siebie ;)

ale jeszcze edit:

no dobrze, z tymi zasłonkami 3/1 - super pomysł. A roletki wewnętrzne mi sie podobają, ale takie jak zapodalas na swojej inspiracji. Mnie nie przekonują te montowane na ramie okiennej - takie jakies pospolite i bezjajeczne mi się wydają...

no to teraz CU tomorrow :bye:

Edytowane przez ragazza

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...