Justynka 17.05.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 hej, ja myślę, że powinnaś rozważyć tę rzymską roletkę, montowaną na nadprożu okna- ze zdjęć wnioskuję, że kawałeczek do sufitu jest (nie tak jak u mnie ....),musisz się tylko zastanowić, czy częściej otwierasz okno na oścież czy uchylasz? no bo jak to drugie, to myślę, że wybór jest oczywisty... super masz wykończone te okna... i ta cegła...czy to też elkamino? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.05.2011 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Częściej oczywiście uchylam, ale ale ale ... ja lubię sobie stwarzać problemy. Dzięki Justynko, okna wykańczał mój zdolny mąż, sama nie wierzyłam, że mu to wyjdzie Ale wyszło fajnie A cegła jest ta sama co w salonie, tylko rozbielona białą farbą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 18.05.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a tak? czyli roletki w środku a zasłony po obu bokach? http://i3.fmix.pl/fmi2601/fd9cee8a0006f10d4dd2cfcb/zdjecie.jpg Witam! Cudniaste rolety... Ze problem z otwieraniem okna - to na pewno, ale czy ktos wie, jak zamocować takie rolety, tym bardziej jeśli ma sie w tym miejscu dostęp do rewizji od rolet zewnętrznych. Montaż na oknie faktycznie nie jest taki eketowny jak ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.05.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam się skromnie i od razu baaaaardzo dziękuję Cieszę się przeogromnie że tutaj trafiłam bo dzięki zdjęciom z Twojego wnętrza właśnie udało mi się namówić męża na takie grzejniki jak Twoje Pokazywałam na stronie producenta ale zawsze były beee, on z tych co lubi nowocześnie i loftowo, a jak zobaczył je na Twoich zdjęciach zmienił zdanie w dodatku w połączeniu z cegłą, która i u nas właśnie się układa Dodaje wątek do ulubionych bo chyba będziemy miały wspólne klimaty, szczególnie w kuchni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 18.05.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ragazza,a jakby tak po prawej stronie dać lnianą,mięsistą zasłonę,upiętą na boku a z lewej coś lżejszego batystowego?Albo rolety rzymskie montowane na karniszu a nie na oknach?Tylko czy to się tak da,bo wiesz wizję w głowie mam ale nie wiem jak z realizacją. p.s.zajrzyj do mnie na wątek Łodzianko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 18.05.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Ragazza, w końcu jesteś! Gdzieś była, jak Cię nie było??? Piękna cegła, piękny grzejnik, pięknie wykończone okna - też widzę u Ciebie lekkie, jasne długie zasłony w połączeniu z roletami rzymskimi. Zostawiam Ci kolejne inspiracje jak Lasche'owe: i jeszcze takie lekkie atrapy roletek: Edytowane 18 Maja 2011 przez Anjazzielonego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 18.05.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Pomysł od Anizzielonego cudny a jak chcesz z połączeniem czarnego koloru to wstążki można dać takie kontrastowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 18.05.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witaj Ragazza, przywędrowałam wczoraj wieczorkiem na temat okienny i juz już miałam pisać że rolety jak mnie Lasche ubiegła, więc już siedziałam cicho coby cały wątek przeczytać i gafy żadnej nie strzelić Laschowe rolety piękne są ale też nie mam pojęcia jakby to zamontować żeby funkcjonalne było. Te od Anizzielonego godnie je zastępują, zwłaszcza że to sypialnia więc delikatniejsze bardziej pasują, ale z czarnymi wstążkami lub lnianymi wstawkami żeby za delikatne nie były. Biała cegiełka super, cichutko wtrącę że podoba mi się bardziej niż ta saute w kuchni, ale to pewnie dlatego że ja mało cegiełkowa jestem i wolę mniej oczywiste klimaty Ale za to blat w kuchni cudo, zakochałam się w tym wykończeniu, przechodząc obok niego za każdym razem musiałabym go pogłaskać Co do zasłon w sypialni ja bym się zastanowiła bo i cegiełka i super obramowanie okien (brawa dla Męża) i roletki i grzejnik i pewnie coś tam jeszcze i jeszcze zasłony , nie za dużo cukru w cukrze? Chyba że nie roletki tylko delikatnie upięty spływający jasny woal, coś jak u Monah, no może bez anielskich skrzydełek (Mam zdaje się słabość do zdań wielokrotnie złożonych) Generalnie za długo by wymieniać co mi się podoba bo wszystko już zostało powiedziane , będę więc podglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 18.05.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ragazza, ale nie lubisz rolet rzymskich zamocowanych na ramie okiennej? Bo te ze zdjęcia poniżej właśnie takie są, mocuje się je na specjalnych haczykach, a wyglądają przepięknie! A jeśli chodzi o lekkie i zwiewne, to śliczne i tanie rolety rzymskie woalowe ma Dekoria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 18.05.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Ragazza, ale nie lubisz rolet rzymskich zamocowanych na ramie okiennej? Bo te ze zdjęcia poniżej właśnie takie są, mocuje się je na specjalnych haczykach, a wyglądają przepięknie! A jeśli chodzi o lekkie i zwiewne, to śliczne i tanie rolety rzymskie woalowe ma Dekoria. Ragazza, ale to są właśnie rolety dla Ciebie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.05.2011 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 oj jak fajnie, że ktoś jeszcze do mnie zagląda Najpierw powitania: aniaitomek, TwoOfUs, Paula_71, cronin, mada1412 Was to chyba jeszcze u mnie nie było. Miło mi że wpadliście Witam, witam! aniaitomek no ja akurat rolet zew. na tych oknach nie mam, więc zamontować by się dało, tylko problem z otwieraniem okna zostaje TwoOfUs to miło, ze mąż dał się przekonać. Mój niestety dał się przekonać do Tubusa tylko w sypialni. W salonie też chciałam wymienić ten kawał blachy pod oknem, ale koszt był niemały i małż kręcił nosem, a ja nie chciałam naciskać... Może póżniej Anjazzielonego, no witaj kochana. Gdzie ja byłam? W sypialni ale u innych się udzielałam też. U Ciebie też bym się poudzielała, jakby było gdzie Do roboty z tym wątkiem Za inspirejszyn dziękuję. Mi się wydaje, że ta roleta od lasche jest montowana w otworze okiennym, a nie na samym skrzydle. Kurcze nie wiem, czy ja dobrze się wysławiam cronin skąd wiedziałaś, że jak przechodzę obok mojego blatu w kuchni to go głaszczę No, tak mam... i całe szczęście, że to nie tylko ja taka gupia (mając na uwadze ostatnią dyskusję u yokasty - błąd celowy ) No muszę Ci powiedzieć, że faktycznie jestem zakochana w mojej ścianie okiennej w sypialni i aż żal ja zasłaniać. Ale coś muszę powiesić, żeby rano za jasno nie było. Zacznę od roletek... mada1412 piękne roletki lasche zapodała, prawda? Ona wie co dobre dla siostry lasche dziękuję jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.05.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 melduję się!!! super te roletki rzymskie z czarnymi paskami fajnie też wyglądałyby białe, drewniane okiennice, udające tradycyjne shuttery: http://www.shutterwoodenwindow.com/wp-content/uploads/2011/03/wooden-window-shutter.jpg http://www.curtaindecorations.com/wp-content/uploads/2011/03/window-shutters-1-500x390.jpg http://www.ely2016.com/wp-content/uploads/2011/05/indoor-window-shutter.jpg są w każdym markecie praktikeropodobnym. ostatnio widziałam je w casto, na włókniarzy. co prawda, jako fronty do szafek, ale wewnątrz mieszkania, to chyba nie ma znaczenia. co prawda są sosnowe, ale wprawę w malowaniu już masz!!! no i kosztują niewielkie pieniądze. tylko potrzebny byłby jakiś macgyver, do sprytnego montażu na oknach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.05.2011 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 aricia, Ty wiesz co tygryski lubią najbardziej. Shuttersy byłyby super - tylko ta cena i praktycznie nie musiałabym ich koniecznie otwierać, bo w sypialni półmrok może sobie być, więc samo przestawienie lamelek by wystarczyło. A te drzwiczki, o których mówisz, które w mojej sypialni robią za drzwi do garderoby , pomalowane na biało oczywiście świetnym byłyby zastępstwem, też już to analizowałam, ale.... ale ponieważ lamelki maja nieruchome, musiałabym je otwierać... a tam zaraz blisko... a tam zaraz blisko, to było lotnisko, kurka się tam zapędziła, areoplan zobaczyła , sorry, nie mogła się powstrzymać ... a tam zaraz będzie stało łóżko i wzdłuż tej sciany będzie przejscie i takie otwarte będą przeszkadzały. Qrde, czy ja nie stwarzam sobie zbyt dużo problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 18.05.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) i tu właśnie potrzebny jest jakiś pomysłowy dobromir, coby wymyślił jakiś nowatorski, nieprzeszkadzający system otwierania okiennic a po za tym, to chyba w niektórych przypadkach te lamelki są ruchome... Edytowane 18 Maja 2011 przez aricia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 18.05.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 i tu właśnie potrzebny jest jakiś pomysłowy dobromir, coby wymyślił jakiś nowatorski, nieprzeszkadzający system otwierania okiennic a po za tym, to chyba w niektórych przypadkach te lamelki są ruchome... No właśnie w typowych shuttersach lamelki są ruchome. Stąd ich cena:cool: Mnie się wydaje, że takie zwykłe drzwiczki lamelkowe nie będą miały takiego wyglądu. Ale może się mylę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 18.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 No właśnie w typowych shuttersach lamelki są ruchome. Stąd ich cena:cool: Mnie się wydaje, że takie zwykłe drzwiczki lamelkowe nie będą miały takiego wyglądu. Ale może się mylę.... Ragazza, właśnie sobie przypomniałam, że na jakimś blogu widziałam, jak dziewczyna zrobiła takie "okiennice" z frontów - otwierane. Pamiętam, że dość fajnie to wyglądało. Jak chcesz to trochę pokopię w linkach:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 18.05.2011 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 bardzo Ci dziękuję, chętnie to zobaczę, ale może jak Ci ten link wpadnie w ręce przy okazji, nie chciałabym Cie specjalnie absorbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 21.05.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 bardzo Ci dziękuję, chętnie to zobaczę, ale może jak Ci ten link wpadnie w ręce przy okazji, nie chciałabym Cie specjalnie absorbować Proszę bardzo:) http://mojschabbychic.blogspot.com/2011/04/dazenie-do-perfekcji.html To nie jest taka stylizacja sypialniania, ale też fajnie wygląda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 21.05.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 fajny blog , nie znałam, wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 22.05.2011 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Ragazza, tu jest o shuttersach z lamelek Classena: http://www.domosfera.pl/wnetrza/10,94250,7213097,Szybkie_Metamorfozy___Sypialnia_aktorki_Basi_Kaluznej.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts