madzikma 20.06.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam Ragazza .Przedpokój i metamorfoza drzwi bardzo na plus, kuchnia superJa też mam plan białej kuchni,ale tradycyjnej,z drwenianym/drewnopodobnym blatem.Doczytałam,że masz kogoś,sprawdzonego od kuchni w Łodzi.Jesli mozna to poprosze o namiary,na priva (jestem z Pabianic,a to rzut beretem).Szukam stolarza,który by mi kuchnię zrobił.Pozdrawiam i dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 20.06.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 waderka fajnie, że do mnie zajrzałaś cronin witaj, witaj Barbara74 Ciebie też witam - zdjęć za wiele nie wklejam, bo nie ma co pokazywać, nic nowego się nie dzieje... madzikma, dzięki, info o stolarzu wysyłam na priv Dziewczyny, nic się nie dzieje - zmęczenie materiału totalne, shuttersy nadal mi się marzą, ale cena nie do zaakceptowania, więc jak znajdziecie jakiś sposób na handmade, to chętnie z niego skorzystam Cały czas dojrzewa w mojej głowie łazienka, a dzisiaj znalazłam takie cudo. Fajna, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 20.06.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 ciekawa faktura surowej ściany "ueleganconej" bielą ... dlatego szlachetny i zacny kamień plus nowatorska (przynajmniej dla mnie ) ceramika komponują ... a slepka mnie zabolałay od wypatrzenia co to jest na podłodze ... w końcu uznałam że jakaś mozaika ... drewno jak to drewno broni się zawsze ... brać w ciemno mozna zakrzyknąć .. tylko brakuje mi porozwalanych ręczników ... łaszków i tekturek po zużytym papierze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 20.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 super.... tak bardzo w Twoim stylu, że zanim doczytałam, myślałam, że to Twoja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 20.06.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Piękna łazienka:yes: pozwolisz że podkradnę fotki. Może małż się zgodzi na przemalowanie ceglanego komina w łazience na górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikma 21.06.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzieki za namiar.Łazienka super,klasyczna,elegancka. ja wolę co prawda kafelki na ścianie,ale resztę mozna przenieść w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 21.06.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 biel i drewno to połączenie zawsze wspaniałe ...i ja uwielbiam łazienki z "meblami" ...komody, bieliźniarki ...cudo...nie poda mi się płytka - salceson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 24.06.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 biel i drewno to połączenie zawsze wspaniałe ...i ja uwielbiam łazienki z "meblami" ...komody, bieliźniarki ...cudo...nie poda mi się płytka - salceson zgadzam się jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.06.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 salceson...padłam!!! a ja myślałam, że to jakieś marmurowe płytki.... koncepcja łazienki bardzo fajna. przerób ją tylko w "stylu ragazzy" (czyli tak ,jak obeszłaś się z kuchnią), że niby retro elegancja, ale z nowoczesnym szlifem. na pewno podłoga mi nie leży ...fajnie wyglądały by nowoczesne dodatki: grzejniki, takie białe jak już masz, nowocześniejszy kibelek ( zostałabym przy kompakcie). półki nad wanną - boskie!!! tak ciężkie, że teoretycznie powinny gryźć się z resztą! super wyglądałaby komoda pod umywalkę*zrobiona z takich dech, jak te półki, plus do tego te półki, rzecz jasna... mam nadzieje, że coś z tego zrozumiałaś...mam dziś wyraźny spadek formy intelektualnej...zachorzałam ...a niedługo wyjazd ...Młody na antybiotyku...dom wariatów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 28.06.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 biel i drewno to połączenie zawsze wspaniałe ...i ja uwielbiam łazienki z "meblami" ...komody, bieliźniarki ...cudo...nie poda mi się płytka - salceson Popieram, też uwielbiam łazienki z meblami, zasłonami, żyrandolem. Są wtedy takie przytulniejsze, mniej łazienkowe a bardziej pokojowe a salceson i mozaikowa podłoga na żywo też pewnie szału nie robi wolałabym jakąś gładką płytkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.06.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Bosssska inspiracja łazienkowe:yes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 28.06.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 ragazza chciałabym się przywitać, czytuję Twój wątek od czasu kiedy zobaczyłam zdjęcia Twojej kuchni. Wiem, że teraz w zupełnie innym temacie (nawiasem łazienka z białą ścianą z cegieł - zakochałam się cudo), ale mam klika pytań odnośnie Kuchni ponieważ moja będzie miała sporo podobieństw do Twojej. Czy możesz mi zdradzić kilka szczegółów ( może być na priv), a mianowicie- na jakiej wysokości masz czarne szafki ( i jaki masz ich wymiar - głębokość, szerokość)- jak rozwiązałaś sprawę ich otwierania ( czy mogę prosić o zdjęcie - czy są do góry , czy w bok, czy masz uchwyty)- białe szafki górne masz otwierane na klik klak i na jakiej wysokości masz górny koniec?- w tych wysokich słupkach masz lodówkę- jak ją otwierasz ( tam jest jakiś uchwyt?) - też planuję takie uchwyty do szuflad we frontach i nie wiem jak to zrobić przy lodówie.Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 30.06.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Lecę, pędzę się przywitać - CZEŚĆ - przez chwilę zaniedbałam FM a tu tyle fantastycznych wątków powstało w tym czasie. Twoje pomysły i inspiracje, które zamieszczasz są fantastyczne, zabójcze, totalne cuda. Miło się tu u Ciebie w wątku przesiaduje. Nie mogę się juz doczekać Twoich wykończonych wnętrz. Masz bardzo spójne pomysły, konkretny styl - to fajnie. Będzie bajkowo...stylowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 30.06.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 wiedziałam, że łazienka sie Wam spodoba konstancja, Twoja zabawa słowem zawsze mnie zachwyca super.... tak bardzo w Twoim stylu, że zanim doczytałam, myślałam, że to Twoja... oj chciałabym, żeby to była moja łazienka... taka duża przede wszystkim Piękna łazienka:yes: pozwolisz że podkradnę fotki. oj piękna... fotki kradnij śmiało, nie moje Dzieki za namiar. Łazienka super,klasyczna,elegancka. ja wolę co prawda kafelki na ścianie,ale resztę mozna przenieść w 100%. no ja właśnie jakbym mogła to w ogóle kafli bym nie dawała biel i drewno to połączenie zawsze wspaniałe ...i ja uwielbiam łazienki z "meblami" ...komody, bieliźniarki ...cudo...nie poda mi się płytka - salceson no mi salceson też nie pasuje koncepcja łazienki bardzo fajna. przerób ją tylko w "stylu ragazzy" (czyli tak ,jak obeszłaś się z kuchnią), że niby retro elegancja, ale z nowoczesnym szlifem. na pewno podłoga mi nie leży ...fajnie wyglądały by nowoczesne dodatki: grzejniki, takie białe jak już masz, nowocześniejszy kibelek ( zostałabym przy kompakcie). półki nad wanną - boskie!!! tak ciężkie, że teoretycznie powinny gryźć się z resztą! super wyglądałaby komoda pod umywalkę*zrobiona z takich dech, jak te półki, plus do tego te półki, rzecz jasna... mam nadzieje, że coś z tego zrozumiałaś...mam dziś wyraźny spadek formy intelektualnej...zachorzałam ...a niedługo wyjazd ...Młody na antybiotyku...dom wariatów... po 1 - zdrowia, zdrowia, zdrowia życzę dla Ciebie i Młodego, wracajcie szybko do zdrowia i wyjazd żeby udany był, po 2 - no kurcze siedzi mi ta łazienka w głowie, prawie codziennie ją oglądam i kombinuję jakby ją tu pozmieniać, żeby była po mojemu. Nawet na allegro poluję na jakąś starą fajną komodę pod umywalkę. Dojrzewa u mnie ta łazienka cały czas. Drewno w łazience bardzo mi się podoba, w poprzedniej też miałam półki i stopień do kabiny w drewnie i fajnie to wyglądało. po 3 - z innej beczki - nie wiem czy zdarza Ci się kupić buty w Quazi, ale na Jana Pawła likwidują sklep i wszystkie są 50% tańsze ragazza chciałabym się przywitać MadzialenkaT Czy możesz mi zdradzić kilka szczegółów ( może być na priv), a mianowicie - na jakiej wysokości masz czarne szafki ( i jaki masz ich wymiar - głębokość, szerokość) - jak rozwiązałaś sprawę ich otwierania ( czy mogę prosić o zdjęcie - czy są do góry , czy w bok, czy masz uchwyty) - białe szafki górne masz otwierane na klik klak i na jakiej wysokości masz górny koniec? - w tych wysokich słupkach masz lodówkę- jak ją otwierasz ( tam jest jakiś uchwyt?) - też planuję takie uchwyty do szuflad we frontach i nie wiem jak to zrobić przy lodówie. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie - szafka z czarnym frontem jest na wysokości 60 cm od blatu, wysokość szafki 50 cm, głębokość 30cm, szerokość 180 cm - otwiera się tak: front otwarty częściowo front otwarty całkowicie - białe szafki górne są na klik klak i kończą sie na wysokości 260 cm od podłogi - front od lodówki ma takie samo wgłębienie na palce od dołu jak szuflady od góry Lecę, pędzę się przywitać - CZEŚĆ - przez chwilę zaniedbałam FM a tu tyle fantastycznych wątków powstało w tym czasie. Twoje pomysły i inspiracje, które zamieszczasz są fantastyczne, zabójcze, totalne cuda. Miło się tu u Ciebie w wątku przesiaduje. Nie mogę się juz doczekać Twoich wykończonych wnętrz. Masz bardzo spójne pomysły, konkretny styl - to fajnie. coffee bardzo dziękuję za tak miłe słowa:hug:, ale ja przecież tu tak mało inspiracji zamieszczam... Wiesz co? Ja też nie mogę sie juz doczekać moich wykończonych wnętrz... Będzie bajkowo...stylowo oby Twoje słowa okazały się prorocze Pozdrawiam Was dziewczynki moje wszystkie zaglądające do mnie jeszcze, mimo tego, że się nic u mnie nie dzieje... prawie nic;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 30.06.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 o!!! dzięki:D a propos szafki - może coś z mebli kolonialnych? na wólczańskiej, niedaleko górniaka jest taki sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 30.06.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Nie wiem czy nasza Anetka tu jeszcze zajrzy... ale ponieważ nie mogę już u niej komentować, to chciałam tylko powiedzieć, że bardzo żałuje Anetko, że opuszczasz forum Twoje wnętrza były wielka inspiracją i to dzięki Tobie właśnie moje okna w sypialni wyglądają tak pięknie, a Twoja łazienka z cegiełką zachwyca mnie niezmiennie. Trzymam kciuki za waszą rodzinkę i bezproblemową adaptację do nowych warunków. Całuski i uściski a dla Pana Okruszka i Pani Kruszynki podwójne :hug: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ragazza, a może drewienko na podłodze, drewniane półki, a mebelki biało-obdrapane ? pasowałyby kolorem do drzwi ( tym białym kolorem, nie obdrapanym...) do tego fajne białe kafle, tam ,gdzie to niezbędne i może jakieś retro postery/tapeta ? i oczywiście jakiś super, stylowy żyrandol? tu można coś podpatrzeć : http://www.countryliving.com/homes/how-to-get-the-look/bathroom-design-2008 http://curtistafoya.wordpress.com/2010/09/01/20-ways-wood-will-beautify-your-home/ http://www.decorpad.com/photo.htm?photoId=42187 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 01.07.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 czy Ty Kochana czytasz w moich myślach???? No właśnie tak kąbinuję co zrobić z tą podłogą. W pierwotnej wersji miały być szare panele łazienkowe z Quickstepa, ale do tych wszystkich dodatków drewnianych mi nie pasują i do komody drewnianej też nie, bo się będzie gryzło. Potem pomyślałam, że może komoda biała zatem, ale wtedy gdzie to drewno? Więc kolejnym pomysłem była podłoga w kolorze drewna i jakieś półki, ale wtedy komoda juz właśnie może biała, bo w kolorze drewna to już za dużo grzybków w barszczu No i tak codziennie inny pomysł, co myśl to rewolucja... Jestem nie do zniesienia. Współczuję mojemu małżowi No i bardzo Ci dziękuję aricio Droga, że myślisz nad moją łazienką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.07.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 płosze bałdzo annNS2 ma na podłodze całkiem ładne, drewnoudające płytki. może coś takiego?http://forum.muratordom.pl/album.php?albumid=2291&attachmentid=43219 tylko z mniejszą, ciemniejszą fugą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 01.07.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ja nadal kombinuję z quick stepem - jeśli miała by być podłoga w kolorze drewna: a jeśli zdecyduję się na kafle to ta imitacja drewna jakoś do mnie nie przemawia... jakieś może biało-czarne, biało-szare zestawienie mi raczej chodzi po głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts