Anjazzielonego 01.07.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A może Quickstep Lagune? Rustykalny dąb ciemny satynowy, shipdeck Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 01.07.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Aricia,pisałyśmy w tym samym czasie:) - uwielbiam ten kolor QuickStep!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.07.2011 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) piękne!!! i takie cosie jeszcze mam: http://shellandseaglass.blogspot.com/2009/09/la-bungalow-bath.html http://www.lifamilies.com/chat/topic.aspx?&P=1&ID=555121&Highlight=#P6477284 http://vithouse.com/art-deco-bathroom-modern-retro-design-jaime-hayon/black-white-art-deco-modern-retro-bathroom-design-jaime-hayon/ Edytowane 1 Lipca 2011 przez aricia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 01.07.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 wpadłam właśnie na fajny pomysł...(znaczy nie ja na niego wpadłam, tylko właścicielka bloga;)) jakby nie wyszło Ci (tfu, tfu) z tymi shuttersami w oknach, to tu jest fajny patent na nie w roli zagłówkahttp://221vision.com/2011/02/17/before-after-shutters/#axzz1KkuKtwma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadzialenkaT 04.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 ragazza dziękuję bardzo za odpowiedź , z tą czarną szafką to jestem zaskoczona , że to całość - świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 04.07.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 nie zgadzam sie na plytki! aaaaabsolutnie ...tyle w Twojej lazienki temacie:oops: edit: w sensie-plytki imitujace drewno rzecz jasna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 04.07.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 No nie, nie, nie! Jakby miało być drewnopodobne coś na podłodze to na pewno nie płytki, jedynie panele łazienkowe wchodzą w grę, bo na prawdziwe drewno na podłogę łazienkową to chyba jednak nie mam odwagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 28.07.2011 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Umiera mój watek śmiercią naturalną, ale cóż się dziwić jak sama właścicielka tu nie zagląda... Co nowego? Robią się powolutku pokoje dla chłopaków, a ja poczyniłam kolejny mebelek. Pamiętacie szafę misiową? Teraz do kompleciku zrobiłam komodę misiową Zapomniałam zrobić zdjęcie PRZED w całości, więc cyknęłam jak już była rozebrana do malowania. Taka zwykła sosnowa komódka z szufladami: a tu fronty szuflad: a tak wygląda po przeróbce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 28.07.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Ależ fajnie sis ...to Ty tak sama ??? własnymi ręcyma ??? świetnie ...no pisz co tak wyprawiasz w pokojach chłopaków ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 28.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 :jawdrop:ragazza, napisz proszę, jak to zrobiłaś? Cudo!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wadera 28.07.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 No właśnie - do raportu z malowaniem lakierowanej sosny na biało! Bo tez mam potrzeby w tym zakresie. Duże A komoda śliczna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 29.07.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Piękna komoda! A jaki śliczny portal w tyle Czemu ja tego wcześnie nie widziałam to nie mam pojęcia? Chyba muszę od nowa wątek przejrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 29.07.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Ragazza,jakie cuda własnej roboty pokazujesz!!!! Ale, ale, za komodą widać kawałek przepięknego pokoju - podłoga, ściany, listwy, portal!!!!!POKAŻ WIĘCEJ!!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 29.07.2011 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 a dziękować, dziękować sama własnymi ręcami malowałam, a było to tak... Tak samo jak przy szafie, najpierw trochę zmatowiłam szlifierką, potem wszystkie rogi, które mają być przetarte pomalowałam farbą brązową do drewna i metalu (metal z drewnem w parze ) Dulux, potem te rogi przetarłam świeczką, ale tak porządnie, potem pomalowałam farba docelową (u mnie to nie była czysta biel, taka trochę beżem, szarością złamana), potem rogi przetarłam (najlepiej to wychodzi własnym paznokciem ), na koniec pomalowałam bezbarwnym matowym lakierem Syntilor i Waszym oczom ukazał się powyższy produkt. A w pokojach chłopaków na razie sajgon. Ściana, która je dzieliła była prosta, jak to ściana, a teraz będzie takie S, tzn. jeden będzie miał wnękę na łóżko, a drugi na małą bawialnię. Ściana jest teraz w trakcie przeróbki, a że własnymi mężowskimi rączkami, to idzie ślamazarnie (jak wszystko u mnie ), bo mąż jak ma siłę po pracy właściwej to się do tego zabiera, a jak nie ma to nie ma A portalem się nie chwaliłam jeszcze bo tak sama nie jestem przekonana do niego... Portal jest chyba taki jak u Monah, ja go kupowałam na niemieckim ebayu. W ogóle to historia długa jest.... Kupiłam go, bo oczywiście mnie urzekł, ale jak przyszedł to nie wiedziałam gdzie go zainstalować, bo z miejscem było kiepsko. Jedyne miejsce które mi się nasuwało to było za zakrętem, tak, że byłoby go widać z kuchni, ale siedząc na kanapie już nie. Siedząc na kanapie widziałam taki kawałek ściany, który rozmiarowo pasował, ale był niestety zajęty przez grzejnik. Trochę wierciłam mężowi dziurę w brzuchu, że może by ten grzejnik zdjął, bo i tak raczej się go zimą nie włącza (co jest prawdą). Mąż się w końcu zgodził, wycięliśmy otwór w karton gipsie żeby odsłonić stare cegły i tylko trzeba było zasłonić jakoś te dwie rurki wystające ze ściany do podłączenia grzejnika. Nie chciałam ich ucinać na amen, bo może jednak nadejdzie jakaś sroga zima i trzeba będzie go znowu założyć Dlatego powstał mi taki schodek, na którym stoją teraz świeczki. Pomalowałam go w kolorze ściany, ale tak właśnie do tego nie jestem przekonana... nie wiem czy nie lepiej go zabejcować na kolor portalu... No to tyle, buziak, wracam do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.07.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 ragazza, świetna komoda. Tylko napisz jak te misie tam wkomponowałaś i z czego one są? A portal podoba mi sie w takiej wersji jakiej jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 29.07.2011 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Misie to naklejki przyklejone przed polakierowaniem Syntilorem. Te naklejki są na takiej przeźroczystej foli samoprzylepnej, jak to naklejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 29.07.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 No popatrz, nigdy nie wpadłabym na to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 29.07.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Brawo! Fajnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 29.07.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) ragazza, rzadko zaglądam, ale widzę, że powstaje młodsza wersja misiowego pokoju, więc jak się nie ujawnić... cieszę się, że moje techniki meblowo-naklejkowo-paznokciowe się sprawdzają. w końcu kilka paznokci połamałam w trakcie wypracowywania tegoż patentu. naklejki u mnie po 3 latach pod Syntilorem nadal świetnie trzymają, aż się boję co będzie, jak będę chciała je usunąć a teraz interes właściwy: zapewne będę niedługo zmieniać Zuziny pokój, bo z misiowego już wyrasta. no i wyprzedawać elementy wystroju, a za ładne są, aby miały iść gdziebądź. zainteresowana? ps. tak, portal ten sam i u Ciebie z tą cegłą wygląda świetnie, więc pokaż całość, nie kryguj się. pozdrawiam, życzę powodzenia w pracach. jakżemiłomi, że pokój Zuzi będzie miał młodszego... braciszka Edytowane 29 Lipca 2011 przez monah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 29.07.2011 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Monah - fajnie, że jesteś Metoda Twoja rzeczywiście jest bezbłędna i świetnie się sprawdza Miło mi, że uznałaś, że pokój Dawidka to nie "gdziebądź" i chętnie się dowiem co się wyprowadza z pokoju Zuzi. Chociaż te elementy malowane, nie będą raczej pasowały, bo inny kolor farby mamy. Ja też z tymi misiami nie chcę przesadzić, bo za długo u nas nie pomieszkają. Póki co Dawidek jest misiowo-króliczkowo-autkowy, ale pewnie niedługo misie z króliczkami pójdą w odstawkę. Ale jakby co daj znać może na PW Zastanawiałam się też jak to będzie po zdjęciu tych naklejek, ale Ty się pewnie przekonasz pierwsza to zdaj relację plizzzzz I przy tej okazji jeszcze raz bardzo Ci dziękuję za inspirację! ps. portalowi fotkę cyknę i pokażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts