Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To ci historia:o Dobrze, że wszystko dobrze się skończyło:D A z tymi dziećmi w samolotach, to coś mi się nie zgadza... sama nie raz widywałam na pokładach samotnie podróżujące dzieciaczki (najmłodszą dziewczynkę widziałam w wieku ok. 4 lat:o)... mają na szyi plakietki-saszetki odblaskowe ze wszystkimi danymi, biletami, dokumentami - tak, ze nic nie muszą robić, podają przy odprawach jedynie saszetki a do tego mają specjalną asystę na całym etapie podróży - więc jak to? Jedni mogą inni nie?

PS To wasza rocznica też 30.08? Witaj w klubie;)

Nemi! Kopalnio wiedzy turystycznej, z nieba mi spadasz!:D Jak znaleźć sensowny pociąg z Udajpuru do Jajpuru i hotele z oknami;) tamże?:rolleyes:

Rozumiem, że chodzi o Jaipur w Radżastanie w Indiach? Jeśli tak to z hotelami luzik - sporo hoteli ma okna, ale jeśli chcecie coś przytomnego to tak z 4* min. Kategoryzacje są "lokalne"... Okna mają np. Four Points By Sheraton, Fortune Select Metropolitan, Country Inn & Suites by Carlson, Naila Bagh Palace... Hotele możesz sobie zarezerwować przez magiczne portale zajmujące się tym, np. www.booking.com

Co do pociągu - na milion procent jeździ nocny z Udaipuru do Jaipuru. Osobiście nie jechałam (zwiedzałam tylko Delhi - taksówką, a później grzałam tyłek na Goa), ale kiedyś można było zarezerwować bilety przez taką stronkę: http://www.irctc.co.in/ -- to jest gdzieś z 550 km, ale bilety nie są drogie. Trochę gorzej z warunkami, no ale wiadomo jak to w Indiach. :D

ragazza przepraszam za off. Fajnie, że Młodemu udało się dolecieć. :) Mój paszport okazał się nie ważny w lutym, jak miałam lecieć na Dubaj Shopping, więc dymiłam uszami. Tym bardziej, że to było moje drugie podejście do Emiratów, bo 2 lata wcześniej nie wpuszczali z kolei turystów z wizą izraelską w paszporcie. Wizę rzecz jasna posiadałam... :mad:

1. wszystkiego najlepszego!!!

2. syna masz super zucha :Dcudownie, że mu się udało !!!!

3. panele świetne. miałam Ci wklejać, bo zrobiłam fotkę w casto, takich białych obdrapańców, ale widzę, że się spóźniłam ;)

4. za światła, a raczej ich brak, odpowiada nasza hanna montanna.... podobno w ramach programu oszczędnościowego .... ale duuuużo osób najbardziej się skarży na drogę na lotnisko, właśnie....jak u barei...

Edytowane przez aricia

Mada, ale Filip to starszak, a maluch to Dawid ;), bo już się pogubiłam, które to panele Ci się podobają :). Panele podrapane będą u Dawidka, a ze stemplami u Filipa :)

rasia dzięki :D

MagdaZZZ powiem Ci, że też byłam zdziwiona. Pani z biura podróży powiedziała, że od 12 lat dzieci mogą podróżować same. Ja sama nie byłam świadkiem takich akcji, ale słyszałam od znajomych i na różnych filmach się naoglądałam ;) to o czym mówisz: małe dzieci z plakietką na szyi, którymi się opiekuje stewardesa ;) Wiec nie wiem o co chodzi? Może to lotnisko w Łodzi jakieś takie zacofane.

A rocznica 30.08., tylko staż mam "trochę" :lol2: dłuższy. Wszystkiego najlepszego zatem!!!

Anetka też sie cieszę, ze udało się wszystko załatwić i dziękuję :)

nemi to Ty masz niezłą wiedzę o tym co gdzie i kiedy... Może kiedyś skorzystam. A Dubaj polecam!!! Spędziłam tam dwa tygodnie i mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane tam wrócić :cool:

aricia

1. dziękuję, dziękuję :hug:

2. też jestem z niego dumna :yes:

3. rzeczywiście fajne i niedrogie i u nich były tańsze niż w casto

4. chyba Hania nie przemyślała do końca tego działania

pysiaczek, a to dobre wieści :)

nemi to Ty masz niezłą wiedzę o tym co gdzie i kiedy... Może kiedyś skorzystam. A Dubaj polecam!!! Spędziłam tam dwa tygodnie i mam nadzieję, że jeszcze będzie mi dane tam wrócić :cool:

A nie masz wrażenia, że wygląda jak scenografia do filmu science fiction? Bo mnie się tak jakoś kojarzy... W lutym zrobię 3 podejście - może tym razem nie będzie niespodzianek. :) Generalnie podróże są moją ogrooooomną pasją - póki co zwiedziłam 5 kontynentów. Została mi Australia - ale tam muszę jechać co najmniej na miesiąc, a mój szef jakoś nie specjalnie to widzi. :( No i finansowy dołek trwa nadal... :(

Mada, ale Filip to starszak, a maluch to Dawid ;), bo już się pogubiłam, które to panele Ci się podobają :). Panele podrapane będą u Dawidka, a ze stemplami u Filipa :)

Ale ja właśnie o tych ze stemplami pisałam:) I że wzięłabym je też do pokoju Młodszego. Choć te "podrapane" też są świetne. Na pewno będą super wyglądać:)

A w ogóle jak tak sobie patrzę na Wasze panelowe wybory, to żałuję troszeczkę, że mam dechy. Takie panele rach ciach kładziesz i już, po remoncie. I jeszcze do tego super wyglądają:)

Jak zapytałam panią przez telefon, czy jeżeli mi się panele nie spodobają to zgodnie z przepisem dotyczącym zakupów internetowych będę je mogła oddać w ciągu 7 dni i liczyć na zwrot pieniędzy, to usłyszałam: jeszcze pani nic nie kupiła, a już robi pani problemy...

nie 7 tylko 10 dni...zwrot bez podania przyczyny (nikomu sie nie musisz tlumaczyc czy masz akurat jajeczkowanie czy panele nie pasuja Ci do koloru paznokci...) oddajesz, bo oddajesz i juz-koszty przesylki niestety pokrywasz Ty (w obie strony).

...tiaaa..to tytulem wstepu:P

poslesz mi mysiu-pysiu na priv ile placilas za m2 frontow kuchennych? :)

panele są w...deche, a raczej w panel:rotfl:bardzo podobają mi sie te u Dejwida (sorry Filip:P)

A nie masz wrażenia, że wygląda jak scenografia do filmu science fiction?

może rzeczywiście to tak wygląda, wszędzie pełno dźwigów, miejscami można by powiedzieć las dźwigów, pełno budujących się drapaczy chmur i w nocy fajnie to wygląda bo wszystkie piętra w tych budujących sie budynkach są oświetlone. I wszystko to oczywiście w scenerii pustynnej ;)

Ale ja właśnie o tych ze stemplami pisałam:) I że wzięłabym je też do pokoju Młodszego. Choć te "podrapane" też są świetne. Na pewno będą super wyglądać:)

No tak, już rozumiem, jeszcze raz przeczytałam Twój poprzedni post i wszystko jest jasne, ja miałam chyba jakieś zaćmienie ;) Tylko ja już te panele kupiłam, więc musi tak być... przynajmniej na razie...

A w ogóle jak tak sobie patrzę na Wasze panelowe wybory, to żałuję troszeczkę, że mam dechy. Takie panele rach ciach kładziesz i już, po remoncie. I jeszcze do tego super wyglądają:)

Co Ty mówisz? Dechy zamieniłabyś na panele? No co Ty? Ja wręcz odwrotnie :)

nie 7 tylko 10 dni...zwrot bez podania przyczyny (nikomu sie nie musisz tlumaczyc czy masz akurat jajeczkowanie czy panele nie pasuja Ci do koloru paznokci...) oddajesz, bo oddajesz i juz-koszty przesylki niestety pokrywasz Ty (w obie strony).

szkoda tylko, że sprzedawcy internetowi nie znają tych przepisów

poslesz mi mysiu-pysiu na priv ile placilas za m2 frontow kuchennych? :)

sorrki, ale niestety nie mam zielonego pojęcia. Interesowała mnie cena za całość i już.

panele są w...deche, a raczej w panel:rotfl:bardzo podobają mi sie te u Dejwida (sorry Filip:P)

dziękuję w imieniu Dejwida ;) chociaż jemu to na razie zupełnie obojętne co będzie miał na podłodze ;)

by the way, czy mozesz mi napisac na priv ile kosztowal m2 Twoich frontów (razem z frezem) i czy mialas doplate do frontu lodowki? no i napisz koniecznie, czy widzisz jakies mankamenty przy uzytkowaniu tychże "bezuchwytów"...:) bedę wdzięczna

no nie mam pojecia o tych kosztach za m2, o dopłacie za front lodówkowy też.

A jedynym dla mnie mankamentem takich uchwytów jest to, iż zbiera się tam brud dość intensywnie :(

no nie mam pojecia o tych kosztach za m2, o dopłacie za front lodówkowy też.

A jedynym dla mnie mankamentem takich uchwytów jest to, iż zbiera się tam brud dość intensywnie :(

Podpisuję się pod tym "brudzeniem bezuchwytów" :p - też mam matowe, białe fronty ( zresztą wybór dokonany dzięki Asi:rolleyes: ), brudzą się pewnie tak jak wszystkie, ale ten mat chyba trudniejszy w czyszczeniu...:bash:

• 1 month później...

O! Sharlot ;) do mnie zajrzała - jakże mi miło :)

Wcięło mnie, bo robiłam pokoje chłopakom, a potem się uczyłam pilnie, zachciało mi się certyfikatu IPMA - głupia ja ;) Już dawno nie musiałam takich kilogramów wiedzy przyswoić.

No a poza tym nie mam się za bardzo czym wnętrzarsko chwalić. Niby pokoje chłopaków zrobione - w sensie ściany i podłogi, ale takie jeszcze niedopieszczone, niewykończone są, więc się nie chwalę. A do pokoju starszaka koncepcja meblowa zmienia mi się 3 razy na tydzień... dlatego ma na razie stare meble i tyle.

Śledzę tylko Wasze wątki w wolnych chwilach i się zachwycam i wzdycham sobie i cieszę się z Wami z każdych nowinek w Waszych domkach i z Waszych ciąż i nowo narodzonych Maluszków (coraz więcej tych forumowych dzieci, prawda? :)).

No i jak już się odezwałam to mam słówko do arici - napisało mi, ze masz skrzynkę zapchaną albo, ze chciałam wkleić za duże zdjęcie w tekst, nie wiem w końcu o co chodziło, ale odpiszę Ci tu - może przeczytasz ;):

też ostatnio trochę szukałam po necie i znalazłam takie cuś, ale może już na to mieszkanko kiedyś wpadłaś ;)

kolorowe poleczki.jpg

kolorowe poleczki 1.jpg

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...