Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na zawodowstwo możesz przejść, i to śmialutko!!!! albo lepszy pomysł...założymy spółdzielnię "dłubaczy" !!!!http://emoty.blox.pl/resource/ven.gif

ale nic już więcej nie będę pisać, bo podobno na forum kraaaadną!!!!!! i to pomysły !!!! więc lepiej głośno nie myśleć ;)

...z Twoją komodą mogło być podobnie :(....

sharlotka, alternatywą dla lakiernika może być matowy, biały spray ;)

no fakt, trzeba by najpierw przeprowadzić jakąś próbę....na mebelkach mojego młodego się nie sprawdził :(...ale ja myślałam, że to był jakiś kiepski spray. po ponad roku przyklejają się jeszcze do niego różne przedmioty i brudki...ale jak spreyowałam kiedyś sklejkę, to ładnie poszło :D

koni, yokasta, aricia dzięki dziewczynki :D W sumie to miło jak komuś jeszcze podoba się moja praca :)

Tylko ja strasznie wolna jestem i długo dojrzewam do wzięcia się za robotę :p

A z tym podkradaniem pomysłów i zakupów to chyba coś musi być, dlatego proponuje założyć tajną grupę dyskusyjną :)

Co do lakierowania, to małż mówi, że taki lakier w sprayu to może być za rzadki, ten do pistoletu to był jakiś specjalny, jak jesteście zainteresowane, to mogę się dokładnie dowiedzieć. Ja wiem jedno - nie był to lakier wodny bo drzwi śmierdziały. Ale już jest OK i teraz tylko cieszą moje oko, a nozdrzy nie drażnią.

to musi być też odpowiedni ruch nadgarstka ;) przy takim spreyowaniu..oraz zachowana odpowiednia odległość, kąt i czas pomiędzy warstwami !!! :D

a z tą tajnością, to wcale nie głupi pomysł....już parę forumek z niego korzysta. tylko z drugiej strony, jak każdy tak do tematu podejdzie, to zawęży się nam światopogląd i jeszcze wszystkie nasze domki będą taaaakie samiutkie, jak sklonowane ;) :lol2:

Edytowane przez aricia

to musi być też odpowiedni ruch nadgarstka ;) przy takim spreyowaniu..oraz zachowana odpowiednia odległość, kąt i czas pomiędzy warstwami !!! :D

dlatego lakiernik spisał się dzielnie, coś nie było to pewnie dla niego wielkie wyzwanie. Nie ma na tych drzwiach jakiś gładkich powierzchni, na których byłoby widac fusszerkę ;)

dziewczyny - skoro już gadacie o sprejowaniu drzwi lamelkowych, to chyba w końcu się złamię i pokażę swoją łazienkę - tam mam właśnie takie drzwi malowane przeze mnie osobiście:)

mieliśmy je dać do znajomego lakiernika, ale powiedział że za dużo roboty ze szlifowaniem i odtłuszczaniem, więc kupiłam parę puszek farby i pomalowałam je sama, lekko tylko przecierając papierem ściernym. To była błyskawiczna robota, bo jak kończyłam drugie drzwiczki, to pierwsze właściwie były już suche:).

Ale uczciwie Wam powiem, że nie są idealnie pomalowane: widać różnicę w stosunku do ościeżnicy, którą robił stolarz;

Jejku, piękny pokoik Ci wyszedł! Baaaardzo mi się podoba:yes: Fantastyczne połączenie złamanej bieli z błękitem:jawdrop:

A ja nie umiem malować sprayem:P Wszystko pENdzlem maziam;) Tudzież wałkiem:)

Nihiru, ja takie drzwi do szafy u moich synków pobieliłam tylko i jest bardzo ok:)

nihiru chwal się :)

ja muszę przyznać, że po tym lakierniku też jeszcze sama, raz pociągnęłam te drzwi pędzlem, tą moją farbą akrylową do drewna, żeby mi kolor pasował do ościeżnicy, bo jak wiadomo biel bieli nierówna ;)

mada dziękować, dziękować :) I drzwiami do szafy synkowej się pochwal :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...