Sharlotka 14.11.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.11.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Pewnie, że inspiracją! Jak dorobię się już dzieci to właśnie taki jasny, pastelowy, spokojny pokoik to marzenie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 14.11.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 chyba kope faktycznie ... tak się ucieszyłam tym śmietnikowym powinowactwem, że nic nie napisałam o tym cudnym ... małoletnim misiowym pokoiku ... uroczy a jak podejrzewam rękodzieła mebelkowe super ... bardzo czekam na łazienkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.11.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 na zawodowstwo możesz przejść, i to śmialutko!!!! albo lepszy pomysł...założymy spółdzielnię "dłubaczy" !!!!http://emoty.blox.pl/resource/ven.gif ale nic już więcej nie będę pisać, bo podobno na forum kraaaadną!!!!!! i to pomysły !!!! więc lepiej głośno nie myśleć ...z Twoją komodą mogło być podobnie .... sharlotka, alternatywą dla lakiernika może być matowy, biały spray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.11.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A myślicie, że spray "złapie" drewno? Mam w tym temacie raczej negatywne doświadczenia :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 14.11.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 spray'em traktowałam tylko metal ... ale myślę, że na grunt złapie i na drewnie ... w końcu to farba też tylko wygodniej podana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 14.11.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 No nie wiem ja tak próbowałam stołek z Ikei pomalować i ... nie wyszło od razu przeszłam na akryl. Metal kryje ładnie ale metal nie wchłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 no fakt, trzeba by najpierw przeprowadzić jakąś próbę....na mebelkach mojego młodego się nie sprawdził ...ale ja myślałam, że to był jakiś kiepski spray. po ponad roku przyklejają się jeszcze do niego różne przedmioty i brudki...ale jak spreyowałam kiedyś sklejkę, to ładnie poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 14.11.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 koni, yokasta, aricia dzięki dziewczynki W sumie to miło jak komuś jeszcze podoba się moja praca Tylko ja strasznie wolna jestem i długo dojrzewam do wzięcia się za robotę A z tym podkradaniem pomysłów i zakupów to chyba coś musi być, dlatego proponuje założyć tajną grupę dyskusyjną Co do lakierowania, to małż mówi, że taki lakier w sprayu to może być za rzadki, ten do pistoletu to był jakiś specjalny, jak jesteście zainteresowane, to mogę się dokładnie dowiedzieć. Ja wiem jedno - nie był to lakier wodny bo drzwi śmierdziały. Ale już jest OK i teraz tylko cieszą moje oko, a nozdrzy nie drażnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 14.11.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 aricia, ale taki stoliczek to rachu ciachu się maluje wałeczkiem. Coś ty wymyśliła z tym sprayem. I ciekawe dlaczego się klei, może zaszła jakaś dziwna reakcja z tym lakierem oryginalnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.11.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) to musi być też odpowiedni ruch nadgarstka przy takim spreyowaniu..oraz zachowana odpowiednia odległość, kąt i czas pomiędzy warstwami !!! a z tą tajnością, to wcale nie głupi pomysł....już parę forumek z niego korzysta. tylko z drugiej strony, jak każdy tak do tematu podejdzie, to zawęży się nam światopogląd i jeszcze wszystkie nasze domki będą taaaakie samiutkie, jak sklonowane Edytowane 14 Listopada 2011 przez aricia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 14.11.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 to musi być też odpowiedni ruch nadgarstka przy takim spreyowaniu..oraz zachowana odpowiednia odległość, kąt i czas pomiędzy warstwami !!! dlatego lakiernik spisał się dzielnie, coś nie było to pewnie dla niego wielkie wyzwanie. Nie ma na tych drzwiach jakiś gładkich powierzchni, na których byłoby widac fusszerkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 14.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 to nie jaaaa...to mój teść, były LAKIERNIK ..a mówiłam, że wałeczkiem, a On " nieeeeee sprayem, sprayem...." teraz powinnam mu dać to do skrobania..ale nie mam sumienia to były czasy remontu i przeprowadzek, a On bardzo chciał pomóc :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 14.11.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 a ja wiedziałam, że tak będzie uroczy pokoik ...a błękitne krzesełko sama popełniłaś ? (bo o reszcie wiem, że sama ) zauroczył mnie ten błękit ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 14.11.2011 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 sama, sama, łózeczko tyż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 14.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 dziewczyny - skoro już gadacie o sprejowaniu drzwi lamelkowych, to chyba w końcu się złamię i pokażę swoją łazienkę - tam mam właśnie takie drzwi malowane przeze mnie osobiście:) mieliśmy je dać do znajomego lakiernika, ale powiedział że za dużo roboty ze szlifowaniem i odtłuszczaniem, więc kupiłam parę puszek farby i pomalowałam je sama, lekko tylko przecierając papierem ściernym. To była błyskawiczna robota, bo jak kończyłam drugie drzwiczki, to pierwsze właściwie były już suche:). Ale uczciwie Wam powiem, że nie są idealnie pomalowane: widać różnicę w stosunku do ościeżnicy, którą robił stolarz; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada1412 14.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Jejku, piękny pokoik Ci wyszedł! Baaaardzo mi się podoba:yes: Fantastyczne połączenie złamanej bieli z błękitem:jawdrop: A ja nie umiem malować sprayem:P Wszystko pENdzlem maziam;) Tudzież wałkiem:)Nihiru, ja takie drzwi do szafy u moich synków pobieliłam tylko i jest bardzo ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ragazza 14.11.2011 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 nihiru chwal się ja muszę przyznać, że po tym lakierniku też jeszcze sama, raz pociągnęłam te drzwi pędzlem, tą moją farbą akrylową do drewna, żeby mi kolor pasował do ościeżnicy, bo jak wiadomo biel bieli nierówna mada dziękować, dziękować I drzwiami do szafy synkowej się pochwal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.11.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 ragazza śliczny ten pokoik synka :jawdrop:Pięknie Ci wyszły te mebelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 17.11.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 znalazłam jeszcze takie cóś http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/timvandevelde33.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1321379744019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts