Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

jeeeesteś!!!!! że też myśmy się w casto na siebie nie natknęły!!!!! chociaż, kto wie? już myślałam, żeby takie bransoletki z sekretnym logo forum poczynić, coby każda wtajemniczona mogła się w nie przyodziać, żebyśmy się w obcym tłumie rozpoznawały :lol2:

regalik cudny!!! xmasowe ozdoby również :D

dzięki :)

a z tymi bransoletkami to by się okazało pewnie, że są nas miliony ;)

No chyba, że to tylko dla członków KGF ;)

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mada gwiazdki uczył mnie robić 7 latek (efekt u mnie na blogu) a przy Twoich cudach własnoręcznych to bułka z masłem ...

Sis idę się zastrzelić ...o jakim blogu Wy mówicie ...TWOIM ????

no jak to mówią z rodziną najlepiej na zdjęciu ;)

Dekoracja cud miód ultramaryna ale ta półka książkowa ...mniam ...pisz szczegóły

Czyli jeszcze jest szansa?;)

za te poduszki, na pewno!!!! ..że o całym poddaszu nie wspomnę :rolleyes: :lol2:

p.s. próbowałam po laschowym citro z rozpuszczalnikami paroma i doopa...może to nie były laserowe drukarki? lasche, u Wać Pani laserowa?

Edytowane przez aricia

Czyli jeszcze jest szansa?;)

spokojnie mada, w Kole Gospodyń Forumowych, czy Tajnym KGF, bo już nie pamiętam jak to było ;) dla Ciebie na pewno znajdzie się miejsce :) Za te zakupy, które nam robiłaś to bym nawet powiedziała, że miejsce honorowe Ci się należy :)

Przyszłam pozachwycać się półką na książki! Też planuję podobną do mojego smyka, uważam że to rewelacyjne rozwiązanie, dziecku łatwiej jest odłożyć książeczki na miejsce samemu. Wrzucałam nawet u siebie parę zdjęć takich półek, ale Twoja jest najfajniejsza ! :)

Bardzo dziękuję Kasiu, rzeczywiście Młody sam sobie świetnie radzi, oczywiście do pewnej wysokości ;)

Mada gwiazdki uczył mnie robić 7 latek (efekt u mnie na blogu) a przy Twoich cudach własnoręcznych to bułka z masłem ...

tak, tak widziałam :) Prawda, ze łatwo się te gwiazdki robi, moja wersja wydaj się , że była jeszcze prostsza od Twojej, bo ja składałam papier na 4 razy i wtedy nacięcia się robi tylko raz :)

Sis idę się zastrzelić ...o jakim blogu Wy mówicie ...TWOIM ????

no jak to mówią z rodziną najlepiej na zdjęciu ;)

Spokojnie rodzino, spokojnie, żadnego bloga nie prowadzę, nihiru coś tam pomyliła ;) Ja bloga? Przecież ja nie umiem pisać i jestem bardzo niesystematyczna, co widać na załączonym obrazku ;)

Dekoracja cud miód ultramaryna ale ta półka książkowa ...mniam ...pisz szczegóły

A dziękuję, dziękuję :)

Przepis na półkę:

kupujesz w Casto dechy sosnowe szerokości wybranej. Na miescu docinają ci długość wedle uznania: dwie długie i ja akurat miałam 6 krótkich na półki. Do tego 6 takich wałeczków, one chyba miały ok 1 m i my musieliśmy je dociąć. Aaa i pod dolną, tę najdolniejszą ;) półkę kupiliśmy taką deskę, którą przykręciliśmy do półki z przodu pod kątem 90 st. żeby dziury nie było. Te dwie najdłuższe dechy małż dociął na górze w taka falkę, bo takie miałam widzimisie ;) i zaczęło się malowanie.

Najpierw pomalowałam wszystko taką farbą śmierdzącą do sufitów na plamy, żeby nie wychodziły. Chodziło mi o to, że te dech strasznie osęczone ;) były i bałam się, że niedługo porobią się plamy. Nie wiem czy mój sposób zadziała... will see...

No a potem to juz normalnie malowałam tak jak wszystkie inne meble: farba brązowa na brzegi, swieca, i farba wierznia, potem skrobanie i lakier. Aaaa przed skrobaniem i lakierowaniem, małż najpierw półkę poskręcał. Półki normalnie przykręcał od zewnątrz (wkręcił śrubę trochę głębiej, potem to zaszpachlował i potem to jeszcze raz pomalowałam, dlatego tych śrub nie widać), a te wałeczki to rozwiercał w półkach takie dziury rozmiaru wałeczka (wałeczki były trochę dłuższe od półki) i potem je wciskał najpierw w jedną długą dechę, do której wcześniej były przykręcone półki, a potem to przykrył drugą dechą, wcisnął w otwory wałeczki, a półki przykręcił od zewnątrz. Trochę może przekombinował, bo równie dobrze mógł te wałeczki przykręcać od zewnątrz tak samo jak półki. Ale wyszło pięknie Kochanie - jeśli mnie czytasz to jestem z Ciebie dumna :) Po skręceniu zrobiłam jeszcze małe poprawki malarskie, no i potem skrobanie i lakierowanie. I już! :)

za te poduszki, na pewno!!!! ..że o całym poddaszu nie wspomnę :rolleyes: :lol2:

p.s. próbowałam po laschowym citro z rozpuszczalnikami paroma i doopa...może to nie były laserowe drukarki? lasche, u Wać Pani laserowa?

O, dziękuję:rolleyes:

Laserowa drukarka. Toner musi być. Ale wiecie co, można też zrobić kserokopię i podobno wychodzi lepiej:yes:

Mówisz? To może ja zacznę.....do świąt skończę;)

spokojnie mada, w Kole Gospodyń Forumowych, czy Tajnym KGF, bo już nie pamiętam jak to było ;) dla Ciebie na pewno znajdzie się miejsce :) Za te zakupy, które nam robiłaś to bym nawet powiedziała, że miejsce honorowe Ci się należy :)

http://emoty.blox.pl/resource/yahoo.gif

Aricia ja używałam właśnie ksero bo z drukarki jakoś nie chciało wyjść ;)

Sis ...kurcze...ja myślałam, że Ty wkleisz linka do sklepu ...to tak można? własnymi rencyma? Odznaczam Cię orderem imienia Adama Słodowego :) naprawdę brak mi słów ...a z tym blogiem to coś kręcisz ;)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...