Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rozważna i romantyczna

Recommended Posts

Witajcie po przerwie, najpierw odpowiedzi:

psosin podłoga Balterio dąb olejowany - przyznam, że nie byłam do niej przekonana, ale teraz już mi się bardzo podoba, ma tylko jeden minus - nie jest drewniana

wadera ściana w całości będzie ja zafugujemy, co nastąpi w ten weekend... chyba... ;)

lasche umyta podłoga wygląda jeszcze lepiej, bo bardziej wyrazista jest ;)

Anjazzielonego więcej zdjęć będzie wkrótce... wkrótce, na razie panuje bajzel i atmosfera niedokończonej roboty, co mnie bardzo irytuje, ale niestety wykańczamy z mężem sami i właściwie tylko w weekendy i chyba już zmęczenie materiału nastąpiło, bo coraz mniej nam się chce.

aneta s dzięki wielkie!

martaibartek kuchnia jeszcze bez blatu, jednego frontu i taka jakaś niedokończona i ja się wstydzę taka pokazywać ;), ale nie omieszkam jak już będzie co pokazać ;)

cegiełki mamy od tego sprzedającego: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=11629748 - nazywa się skalna i jest rewelacyjna - każda jest właściwie inna i dlatego wygląda na taką niegrzeczną, a ja lubię niegrzeczne ;)

może nie za pięknie nam wyszło to ułożenie, ale to nasz debiut i mi się mimo wszystko podoba... zobaczymy jak dojdzie fuga jaki będzie efekt końcowy

generalnie cegłę polecam!

kicikici dzięki, u Ciebie też takie nowości, że ho ho

Edytowane przez ragazza

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I muszę powiedzieć, że zaglądam do Was wszystkich raczej regularnie, tylko jakoś nie mam czasu się udzielać, bo wypadałoby coś mądrego napisać, a ja jakoś ostatnio nie mam weny i tylko chodzę z rozdziawioną buzią jak widzę zmiany u Was i pomysły Wasze i wszystko mi się podoba, ale przecież wszystkiego u siebie mieć nie mogę i tylko mnie głowa boli od myślenia...

Powoli kończymy salon z kuchnią. Teraz ślęczę nad drzwiami (przemalowuję je na biało oczywiście), co jest bardzo pracochłonne, bo kolejną warstwę mogę kłaść dopiero po 16h, czyli wychodzi na to , że jedną warstwę dziennie, a mam do przemalowania 6 szt. Trzy już zrobione, ale jeszcze klamek nie mają. Jak dokończę dzieła to fotki oczywiście będą.

A w ogóle to jestem strasznie zmęczona tym remontem i ciągle mi się chce spać. Wracam z pracy i powinnam się wziąć do malowania, a marzę tylko o łóżku. Chyba jakiś dopalacz by mi się przydał ;)

Pozdrawiam :)

Raga, jestem sceptyczna jeśli chodzi o ten dywan z samochodami. Śliczny, ale jak to się sprawdzi na co dzień? Czy odkurzacz nie będzie tych samochdozików wysysał z ich miejsc? I czy one z czasem nie stracą swego kształtu? Bo jak się nieco odkształcą tylko, to już lipa - źle to wyglądać będzie.

Druga inspiracja dla starszaka bardzo mi się podoba.

I ja mam duuuuuuże braki energetyczne... Dużo za duże...

Rokoko bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś. Dywan to projekt polskich projektantek - "dywan alternatywny".

helism, wadera no jasne, że dywanik niepraktyczny, ale uroczy - tak w ramach ciekawostki pokazałam. Przy moim małym diavolino małe autka długo by się nie uchowały, a i kolor szybko by zmienił ;)

helsim witam w moim bałaganie ;)

a tutaj cegiełka podczas fugowania:

DSCN5282 (Small)..JPG

widać różnicę między wyschniętą fugą (ta jaśniejsza w środku), a tą mokrą jeszcze (na górze). I ta mokra mi się bardziej podoba :bash: Przecież nie będę codziennie polewać ścianę wodą. Macie może jakiś pomysł ???

hmmm .... a może by tak fugę pomalować na ciemniejszy kolor - taki , jak Ci się widzi ... :confused: :eek:

... no nie wiem ... nie wiem .... może to głupi pomysł ....

... ale mi też bardziej podoba się ta mokra ... i ja pewnie bym tak spróbowała ...

ale może ktoś ma lepszy pomysł :rolleyes:

Pozdrawiam gorrrąco :D

A mi się też jaśniejsza podoba - bo jej niemal nie widać i cegła jest na pierwszym miejscu...

Pomalować chyba tylko można. No poza wydłubaniem obecnej i nałożeniem nowej - ale to wygląda mi na na cholernie pracochłonne zajęcie...

Gdzieś Ty żarówkę 500W dorwała? Wycofują przecież teraz wszystko co jasno świeci...

Ja bym zostawiła fugę taką jaka jest i nie kombinowała bo jest ok, zobaczysz szybko się przyzwyczaisz;). Co do malowania fug - nie polecam, ja miałam problem bo u mnie była ściana z cegły i potem gdzieniegdzie uzupełniana była fuga no i wyszła jasniejsza - miałam 2 kolory fugi, kombinowalismy jak się z problemem uporać , aż w koncu cała cegla została potraktowana białą farbą:yes:

Dywanik ładniutki ale szalenie niepraktyczny - szybko zszarzeje a te samochodziki będą wszędzie się walały doprowadzając Cię do szału;)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...