JurekM 03.07.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam!Założyłem wczoraj kręgi do studni głębinowej i potrzebuję teraz odciąć ok. 2 metrów rury.Jak to zrobić, bo wydaje mi się, że jeśli zrobię to normalnie to ścinki będą lecieć do studni, a nie wiem, czy tak może być.Jak to poprawnie zrobić i ile cm nad podłogą studni zostawić rurę.Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 03.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Weź dużą szmatę, zwiń w kłąb i wepchnij na wcisk w rurę poniżej miejsca cięcia. Szmatę dla pewności podwiąż na jakiejś lince albo drucie, żeby uniknąć problemów z wyciąganiem potem. Rurę normalnie obetnij, starając się nie przeciąć przy tym linki od szmaty, a po skończonej operacji (łącznie z obrobieniem krawędzi rury) szmatę po prostu wyciągniesz wraz z opiłkami. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts