noiragneau 03.07.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Wylewkarze partacze się nie popisali więc mam pytanie: Czym najlepiej wyrównać wylewki (jeśli np. w pomieszczeniu 30m2 nierówność dochodzi do jednego cm) ? W załączniku rzut parteru i poddasza. To pomarańczowe to nierówności. Garaż na pewno trzeba kilka m2 skuć i wylać od nowa ale np przy przejściu z jednego pomieszczenia do drugiego są garby (w dwóch miejscach nawet duże) i tutaj moje drugie pytanie: kuć czy jest jakaś szlifierka która by to zniwelowała ? Jeśli ktoś proponuje wylewke samopoziomującą to która najlepsza ? czy nie będzie odpryskiwać? czy można to samemu zrobić i czy rzeczywiście sama się wypoziomuje ? Z góry dziękuję za udzieloną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laluk 03.07.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Witam.Ja myślę że wyrównanie tych posadzek to powinno być zmartwienie tych pseudo posadzkarzy.W|g mnie najlepszym rozwiązaniem będzie samopoziom na całej powierzchni( baumit knauf mapei).Są duże powierzchnie jeżeli nie masz doświadczenia to sam tego nie zrobisz.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 03.07.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Wylewkarze partacze się nie popisali więc mam pytanie: Czym najlepiej wyrównać wylewki (jeśli np. w pomieszczeniu 30m2 nierówność dochodzi do jednego cm) ? W załączniku rzut parteru i poddasza. To pomarańczowe to nierówności. Garaż na pewno trzeba kilka m2 skuć i wylać od nowa ale np przy przejściu z jednego pomieszczenia do drugiego są garby (w dwóch miejscach nawet duże) i tutaj moje drugie pytanie: kuć czy jest jakaś szlifierka która by to zniwelowała ? Jeśli ktoś proponuje wylewke samopoziomującą to która najlepsza ? czy nie będzie odpryskiwać? czy można to samemu zrobić i czy rzeczywiście sama się wypoziomuje ? Z góry dziękuję za udzieloną pomoc. W tej sytuacji nie próbuj wykonywać poprawek w sposób oszczędnościowy. Przykre doświadczenie nakazuje znależć odpowiedzialną firmę, która podejmie się sfrezowania nierówności, przygotowania całej powierzchni do naprawy i następnie wylania odpowiedniej masy. Wybór materiałów niech będzie w gestii wybranej firmy. Spisz umowę, zażądaj gwarancji, płać po wykonaniu roboty a wówczas będziesz miał większą pewność co do jakości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noiragneau 05.07.2010 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam.Ja myślę że wyrównanie tych posadzek to powinno być zmartwienie tych pseudo posadzkarzy. Powinno ale nie jest. Wyjechali do innego miasta robić na blokach (współczuje przyszłym lokatorom) - ostatecznie zgodziłem się na zwrot części pieniędzy i zorganizuję sam kogoś do naprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezka 05.07.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 nie rób tego samemu,to wymaga doświadczenia,mozna strzelic sobie w kolano,drugi raz nie ryzykuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts