arxxxma 04.07.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam. Pytanie jak w temacie... na użytkowym poddaszu będę miał widoczne słupy płatwie i łączące je miecze. Wszystko będzie ładnie wyheblowane i pomalowane. Problem w tym, że cieślo-dekarz nie ma maszyny do czopowania i nigdy nie czopował tylko łączył blachami.. Czy ktoś wie jak połączyć te elementy w estetyczny sposób bez czopowania jednak na tyle mocno aby miecze spełniały swoje zadanie? Będę wdzięczny za odpowiedź Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 04.07.2010 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Proszę o maila to wyślę zdjęcia takich połączeń i wytłumaczę jak to zrobić. Wykonanie czopa nie jest wcale takie trudne pod warunkiem że twój cieśla jest wart roboty której się podjął Czopy wykonuje bez specjalnej maszyny do czopowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arxxxma 04.07.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Dziękuję za zainteresowanie Będę wdzięczny za te fotki! [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaxZorin 16.08.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2010 Proszę o maila to wyślę zdjęcia takich połączeń i wytłumaczę jak to zrobić. Wykonanie czopa nie jest wcale takie trudne pod warunkiem że twój cieśla jest wart roboty której się podjął Czopy wykonuje bez specjalnej maszyny do czopowania. Jeśli można, też proszę o takie fotki i podpowiedź ([email protected]) Dodatkowo byłbym wdzięczny za podpowiedź jak zaprojektować miecze. Mam przedwojenny dom i zmieniałem w nim dach. "Fachowcy" dołożyli do słupów miecze ale w taki sposób, że nie dość, że to nieestetyczne (wręcz masakra) ale w ogóle nie spełnia swojego zadania (jakieś styki punktowe ze słupami i płatwią). Muszę to wyrwać i wstawić nowe. Przy okazji chciałbym te miecze zmniejszyć na ile się da. Szukałem zasad projektowania, ale znalazłem tylko, że "na ogół miecze montowane są pod kątem 45o i mają długość 1,0 do 1,2 m. Natomiast czym będą miały mniejszą długość tym mniej będą przeszkadzały. Dziękuję z góry za fotki i pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 17.08.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morling1 11.07.2023 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2023 Ja też poproszę o wszystkie materiały na ten temat. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts