lenin 04.07.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam.Mieszkam w bloku z lat 80(wielka płyta). W mieszkaniu posiadam kilka ścian z prefabrykatów żelbetowych. Ściany te są ku mojemu zaskoczeniu dość równe.Mam 2 pytania:1. Czy konieczne jest tynkowanie tych ścian czy można kłaść na nie gładź bez uprzedniego tynkowania.2. Czy ścianę na której przykleiłem płyty kartonowo gipsowe trzeba jakoś dodatkowo obrabiać przed malowaniem.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 06.07.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 1. tynkowanie służy wyrównaniu ścian (dziury i duże nierówności). Jeżeli masz gładką ścianę tynk do niczego ci nie jest potrzebny.Kładziesz cieniutko gładź, grunt i farba. Oczywiście trzeba usunąć (ile się da) starą odpadającą farbę. 2 lata temu też tak zrobiłem i jest O.K.2. ...trzeba dobrze zagruntować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 14.07.2010 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 jak wy żej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts