jacenty02 04.07.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 WitamPrzymierzam się do malowania mieszkania.Wszyscy polecają tikurillę.Znalazłem w promocji coś takiego: http://www.leroymerlin.pl/produkty/l...277732226.html czy możecie mi doradzić czy ta farba jest ok. Dzwoniłem po sklepach, a jestem z 3-miasta i znalazłem optive 5 baze za 269, natomiast w kolorze za 360,- mówimy oczywiście o 9 litrowej puszcze, tyko nie jestem pewien czy to ta sama farba.Jeżeli tak to myślę że warto ją kupić. Mam jeszcze 2 pytania związane z tą farbą:1.Wydajność tzn producent podaje że kryje 16m2 z litra, wiem jak to jest z producentami więc pytam o jakąś uczciwą liczbę metrów.2 Grunt jaki pod tą farbę i od razu pytanie o wydajność i cenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 04.07.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Nie wiem jak jest w przypadku Tikkurilli, ale inni producenci np. Decoral czy Dulux, robią tańsze farby sygnowane co prawda ich marką, ale sprzedawane tylko w Leroy lub inych marketach i podobno słabszej jakości niż standardowa. Powiedział mi o tym pracownik LM, więc raczej informacja wiarygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 04.07.2010 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Nie wiem jak jest w przypadku Tikkurilli, ale inni producenci np. Decoral czy Dulux, robią tańsze farby sygnowane co prawda ich marką, ale sprzedawane tylko w Leroy lub inych marketach i podobno słabszej jakości niż standardowa. Powiedział mi o tym pracownik LM, więc raczej informacja wiarygodna. czyli co nie kupowac. to moze z innej beczki.potrzeba mi polalowac mieszkanie o powierzchni 50 m2. chcialbym zeby farba byla zmywalna wszscy zachwalaja tikurille i zeby kosztowala jak najmniej.prosze o ewentualne ceny i wydajnosc.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 04.07.2010 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ja wybrałem farby Kabe - niezła jakość za rozsądną cenę. W Warszawie możesz je kupić w Brico Depot na Grochowskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 05.07.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja wybrałem farby Kabe - niezła jakość za rozsądną cenę. W Warszawie możesz je kupić w Brico Depot na Grochowskiej. rozumiem że sklep który należy do Ciebie lub masz w tym jakiś interes.ok.jak cenowo wyglądają te farby, grunty i czy wyslecie do gdyni.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 05.07.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja wybrałem kompromis. Na sufit Śnieżka Eko. Na ściany farba lateksowa Caparol Samtex 5 z mieszalnika (w pełni zmywalna farba).Niedrogo i dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyposaza 05.07.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) rozumiem że sklep który należy do Ciebie lub masz w tym jakiś interes.ok.jak cenowo wyglądają te farby, grunty i czy wyslecie do gdyni.pozdrawiam Nooo stary, ale dałeś ... Chciałbym żeby Brico Depot było moje, niestety jeszcze trochę mi brakuje.. http://www.bricodepot.pl/ A interesu w tym że chciałem Ci pomóc w wyborze nie mam żadnego - po prostu na tym forum ludzie pomagają sobie nawzajem i tyle, sam malowałem tymi farbami więc wiem że są dobre - that's all. Ale już się nie wypowiadam, bo jeszcze się okaże że Kabe mi za to płaci:lol2: Edytowane 5 Lipca 2010 przez wyposaza* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.07.2010 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 hahaha niezle... http://www.wyposazam.pl taka prawda jako wlasciciel Brico z pewnoscia pojdziesz z torbami gdy jacenty02 nie zamowi u Ciebie Jacenty02 jak Cie nie stac na ori Tikkurile czy Benjamin Moore (zaden wstyd) to nie kombinuj z super promocjami w LM tylko posluchaj kolegi i kup tansza farbe bez promocyjnych dodatkow typu Superupłynniacz tudzież wypełniacz - najnowsze osiagniecie nanotechnologii - H2O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 06.07.2010 01:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Nooo stary, ale dałeś ... Chciałbym żeby Brico Depot było moje, niestety jeszcze trochę mi brakuje.. http://www.bricodepot.pl/ A interesu w tym że chciałem Ci pomóc w wyborze nie mam żadnego - po prostu na tym forum ludzie pomagają sobie nawzajem i tyle, sam malowałem tymi farbami więc wiem że są dobre - that's all. Ale już się nie wypowiadam, bo jeszcze się okaże że Kabe mi za to płaci:lol2: nie denerwyj sie kolego.to taki glupi zarcik.ale z ciekawosci to ile ci kabe placi?hahaah zartowalem. ale tak na powaznie to gdzie ich szukac poza warszawa, jakas ogolnopolska siec sprzedarzy? i dalej pytam jak z wydajnoscia bo musze policzyc ile mi trzeba bedzie tej farby. no i co z tym gruntem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 06.07.2010 01:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 hahaha niezle... http://www.wyposazam.pl taka prawda jako wlasciciel Brico z pewnoscia pojdziesz z torbami gdy jacenty02 nie zamowi u Ciebie Jacenty02 jak Cie nie stac na ori Tikkurile czy Benjamin Moore (zaden wstyd) to nie kombinuj z super promocjami w LM tylko posluchaj kolegi i kup tansza farbe bez promocyjnych dodatkow typu Superupłynniacz tudzież wypełniacz - najnowsze osiagniecie nanotechnologii - H2O to nie tak ze niestac tylko jak jest jakas promocje gdzie warto sie zastanowic to czemu nie ale skoro odradzacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 06.07.2010 01:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 na allero znalazem beckersa za 80 zeta puszka 5 litrow co o tym sadzicie. maja do wyboru 34 kolory http://allegro.pl/item1109658811_farby_do_scian_i_sufitow_beckers_designer_5l.html tylko jaki podklad pod beckersa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 06.07.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 na allero znalazem beckersa za 80 zeta puszka 5 litrow co o tym sadzicie. maja do wyboru 34 kolory http://allegro.pl/item1109658811_farby_do_scian_i_sufitow_beckers_designer_5l.html tylko jaki podklad pod beckersa? W sklepie z farbami doradzono mi, że pod Beckersa sprawdza się grunt Śnieżki (z i z dekorala pewnie też, tak sądzę ). grunt zabarwiony na dany kolor i potem ponoć wystarcza jednokrotne malowanie tymże beckersem. I myślę właśnie tak zrobić. Ewentualnie żeby trochę zaoszczędzić to na sufity dam śnieżkę Max. Beckers ma też swój własny grunt - ale droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 06.07.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Baaardzo się zastanawiałam, czy ci coś napisać, bo już raz mnie obciąłeś. Jak żeś taki mundry, to radz se sam. Ale niech tam. Za długo żyję na forum beckers to tikurilli się nie umywa, nawet tej z LM. Zresztą, jak pisałam kiedyś, mam właśnie tikurillę z LM (nie tą z promocji, lecz normalną z mieszalnika) i bardzo ją sobie chwalę jako, że wygodna do malowania, dobrze kryje i JEST zmywalna w przeciwieństwie do beckersa. Jego też mam w łazience na górze. Podobno na jakiejś lepszej bazie (szwedzkiej?). Nie jest zmywalny. Da się zetrzeć, ale nic się z niego nie zmyje, bo prędzej zlezie . Podkład ze śnieżki w obu przypadkach. Pod śnieżką zwykły "unigrunt". Różny, jaki akurat był w sklepie. Wydajności nie podam, za małe powierzchnie malowałam. PS. Jak myślisz, ile płaci mi tikurilla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 06.07.2010 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Baaardzo się zastanawiałam, czy ci coś napisać, bo już raz mnie obciąłeś. Jak żeś taki mundry, to radz se sam. Ale niech tam. Za długo żyję na forum beckers to tikurilli się nie umywa, nawet tej z LM. Zresztą, jak pisałam kiedyś, mam właśnie tikurillę z LM (nie tą z promocji, lecz normalną z mieszalnika) i bardzo ją sobie chwalę jako, że wygodna do malowania, dobrze kryje i JEST zmywalna w przeciwieństwie do beckersa. Jego też mam w łazience na górze. Podobno na jakiejś lepszej bazie (szwedzkiej?). Nie jest zmywalny. Da się zetrzeć, ale nic się z niego nie zmyje, bo prędzej zlezie . Podkład ze śnieżki w obu przypadkach. Pod śnieżką zwykły "unigrunt". Różny, jaki akurat był w sklepie. Wydajności nie podam, za małe powierzchnie malowałam. PS. Jak myślisz, ile płaci mi tikurilla? przepraszam jesli urazilem.mysle zatem ze wybor padnie na tikurille z tym ze niewiem czy malowac 2 razy tikurilla czy moze zastosowac podklad z tanszej farby. niewien tez co zrobic z sufitem czy malowac tikurilla czy tez poszukac tanszej, np jak doradzil tu wczesniej kolega sniezki max. boje sie ze jak zaoszczedze to moze zzolknac wiec chyba sobie sam na to pytanie odpowiedzialem. bedzie tikurilla.pozdrawiam i czeakm na dalsze komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 06.07.2010 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 fajnie jest jak ktos po zadaniu pytania sam dochodzi do pewnych wnioskow. Z promocjami jest tak, ze promocja zazwyczaj wcale nie znaczy dobrze i tanio, zazwyczaj znaczy gorzej i taniej a od czasu do czasu tak samo i drozej... taki urok promocji.Idealnym przykladem jest promocja Henkla: zapytajcie jakiegokolwiek glazurnika o CM11 czy CM17 w promocji 25kg+5kg GRATIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 07.07.2010 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 nie wiem, czy już gdzieś było, ale warto sobie przeczytać o producentach farbhttp://wiadomosci.nf.pl/News/22999/UOKiK-Tikkurila-oszukiwala-swoich-klientow/farby-i-lakiery-Jedynka-Beckers-Tikkurila-Polifarb-Debica-zmowa-cenowa/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 07.07.2010 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 przepraszam jesli urazilem.mysle zatem ze wybor padnie na tikurille z tym ze niewiem czy malowac 2 razy tikurilla czy moze zastosowac podklad z tanszej farby. niewien tez co zrobic z sufitem czy malowac tikurilla czy tez poszukac tanszej, np jak doradzil tu wczesniej kolega sniezki max. boje sie ze jak zaoszczedze to moze zzolknac wiec chyba sobie sam na to pytanie odpowiedzialem. bedzie tikurilla.pozdrawiam i czeakm na dalsze komentarze W zasadzie racja z tą śnieżką. chyba jednak dane pomieszczenie - te same farby. ewentulane oszczędności można przerzucić na mniej "reprezentacyjne" pomieszczenia i całość walnąć śnieżka, czy dekoralem. EZS pisał że pod tikurile poszła śnieżka i jest ok. czy ktoś jeszcze ma podobne doświadczenia? mam lepsza cene na tikurile, to może jednak zmienie zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 07.07.2010 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 W zasadzie racja z tą śnieżką. chyba jednak dane pomieszczenie - te same farby. ewentulane oszczędności można przerzucić na mniej "reprezentacyjne" pomieszczenia i całość walnąć śnieżka, czy dekoralem. EZS pisał że pod tikurile poszła śnieżka i jest ok. czy ktoś jeszcze ma podobne doświadczenia? mam lepsza cene na tikurile, to może jednak zmienie zdanie... a gdzie ją znalazłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 07.07.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 a gdzie ją znalazłeś? Rampa Imielin - tikurila. ok. 300zł/kolor 10l + rabat ok. 20% (bo się tam zaopatruję w mat budowlane) Centrum Farb Śnieżka Jaworzno - beckers ok. 320zł/kolor 10l + rabat ...... jakiś tam będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty02 07.07.2010 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Rampa Imielin - tikurila. ok. 300zł/kolor 10l + rabat ok. 20% (bo się tam zaopatruję w mat budowlane) Centrum Farb Śnieżka Jaworzno - beckers ok. 320zł/kolor 10l + rabat ...... jakiś tam będzie czyli ty byś sobie nie kupił tej tikkurilli z LM mimo że jest sporo tańsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts