Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kitchen aid

Gość tabita85

Recommended Posts

Zawsze marzylam o Kitchen Aid ale poniewaz cena w Polsce to czysty bandytyzm to sama sobie kupilam bezpisrednio przez internet w ich sklepie i zamowilam przesylke do Polski.

Kupowalam prawie 2 lata temu , u nas kosztowal ponad 2000 zl a tam w firmowym sklepie internetowym 300 USD , a dolar byl wtedy po 2 zl

Czyli 600 zl a u nas 2000 zl - czy to nie jest bandyztyzm??

Plus przesylka 100 zl oraz transformator 100 zl

Nawet teraz gdy dolar jest po 3 zl to jest dwa razy taniej.

I nie ma sie co dziwic ze polski dystybutor odmawia napraw , i pisze takie brednie ze nie bedzie dobrze dzialalo , ze sa klopoty z transpormatorem itd.

Musi dbac o wlasny biznes

A co do znaku CE to tez bzdura - bo skoro w USA zaden sprzet go nie ma to niby sa niebezpieczne? hhhahah

To jest taki sam mikser , tylko bez naklejki ze znaczkiem

Ja mam czarny, dziala juz jakies 5-6 lat. Mam do niego jeszcze maszynke do miesa i tez jestem bardzo zadowolona. Wlasnie wczoraj robilam ciasto ze sliwkami i zajelo mi to moze z 5 min.Mam tez blender i procesor z tej samej firmy , wszystkie sprzety maja juz pare lat sa czesto uzywane i nic sie z nimi nie dzieje.

Dziewczyny,

ja uwielbiam Kitchen Aid za stylistykę, ale napiszcie, co on konkretnie ma w tej wersji za 2000 zł?

Bo na zdjęciach powyżej widzę sam mikser, czyli służy do wyrobu ciasta.

Mam teraz mega kombajn z Philipsa (Philips Cucina) - w zestawie: mikser, blender, sokowirówka, 5 tarcz ( na placki ziemniaczane, frytki, 3 na różne rodzaje surówek), mnóstwo najróżniejszych dodatków, nie zawsze wiadomo do czego - w każdym razie co tylko sobie wymyśliłam, byłam w stanie zrobić za pośrednictwem tego kombajnu:)

Mogę nim robić, co tylko chcę - wyrabiać ciasta, naleśniki, ubijać śmietanę, robić surówki, frytki, placki ziemniaczane, koktajle, świeży sok owocowy; jest naprawdę niezastąpiony i funkcjonalny, mega praktyczny.

Tylko urody Kitchen Aid mu zdecydowanie brakuje....

A jakbym chciała mieć te same funkcje w Kitchen Aid, to co konkretnie (i za ile?) muszę kupić?

Edytowane przez Anjazzielonego

• 2 months później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Ja mam wielką nadzieję, że w przyszłym roku kupimy czarny:

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/yb/sxfm/5VXKbUz6exa4z5mW4X.jpg

Będzie nam idealnie pasował do takiego oto zestawu retro De Longhi, już posiadanego:)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/xj/yb/sxfm/NDSEvLqo7rhSbs6ngX.jpg